Yaşlılık psikolojisine karşı altın değerinde 10 öneri

Yaşlılık psikolojisine karşı altın değerinde 10 öneri

29.10.2021
Bu haberimiz sadece belli bir yaşın üzerindekilere yazılmış gibi görünse de çevresinde yaşlı insanlar olanları da ilgilendiriyor. Yaşlanma pek çok konuda yıpratıcı olabiliyor. Sağlık sorunları, sosyal izolasyon hem fiziksel hem de zihinsel başka sorunları beraberinde getiriyor. Bu anlamda hem bedensel hem de ruhsal olarak sağlıklı yaş almak için hayatımızı düzenlemek, yaşlanmanın etkileri ile daha kolay baş etmemizi sağlıyor. İşte hem kendiniz hem de çevrenizdekiler için hayatı daha konforlu hale getirmenin yolları!
"Süper yaşlılık" mümkün mü?

"Süper yaşlılık" mümkün mü?

6.10.2020
Beynini doğru kullanan ileri yaştaki kişilerde “süper yaşlılık” denilen durumun ortaya çıktığını kaydeden Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Kişi 80 yaşında fakat müthiş zeki, müthiş enerjik, müthiş bir muhakeme gücüne sahip oluyor. Mimar Sinan da en büyük eserini 80 yaşından sonra yapmış” dedi. Corona virüs pandemisinin Alzheimer gibi hastalıkları tetiklediğini belirten Tarhan, beynin her yaşta yeni deneyimlerle geliştirilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.
Yaşlılık psikolojiyi bozuyor: Yaşlılık psikolojisi nedir?

Yaşlılık psikolojiyi bozuyor: Yaşlılık psikolojisi nedir?

15.09.2020
Yaşlanmayla birlikte gelen sorunlar nedeniyle kişilerin psikolojik durumları da değişim gösteriyor. Peki yaşlılıkta psikolojisi bozan durumlar neler? Psikiyatrist Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Üney, "Yaşlılık, yetişkinliğin devamı olarak, bedende ve zihinde bir takım çoğu geri dönüşsüz sorunların olduğu, yaşamın son evresi olarak değerlendirilebilir. Yaşlı kişiler genelde yaşam boyu oluşan tecrübelerinden ötürü, olayları çok daha farklı değerlendirirler" dedi ve yaşlanma psikolojisi hakkında bilgi verdi.