Hamilelik Belirtileri

Hamilelik Belirtileri Haberleri

Son dakika hamilelik belirtileri haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan hamilelik belirtileri gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan hamilelik belirtileri haber sayfamızda...
Hamilelik sürecinde ne kadar balık tüketilmeli?

Hamilelik sürecinde ne kadar balık tüketilmeli?

12.09.2023
Eylül ayının gelmesiyle beraber balıklar tezgahta yerini almaya başladı. İyi bir protein deposu olması ve yüksek besin değerleri içermesi sebebiyle sağlıklı bir yaşam için tüketilmesi tavsiye edilen balığın hamilelik sürecinde olan anne adaylarının beslenme programında yer alması da büyük önem taşımaktadır diyen Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Betül Dündar; “Balık, Omega 3 ve Omega 6 yağ asitlerini yüksek oranda barındıran bir besin olduğu için hamilelikte balık tüketmek bebeğin göz ve beyin sağlığı için çok faydalıdır. Burada dikkat edilmesi gereken konu porsiyon kontrolü yapmak ve düşük oranda cıva içeren balıkları tercih etmektir. Hamsi, tekir, somon, mezgit, levrek en az cıva içeren balıklar arasındadır ve bu balık türleri haftada 2 kez 170 gramlık porsiyonlar halinde tüketilebilir. Kılıç balığı, kral uskumru, ahi ton balığı, tile balığı gibi balık türleri ise yüksek cıva oranı nedeniyle hamilelik döneminde kesinlikle tüketilmemesi gereken balıklar arasında yer almaktadır” şeklinde uyarıda bulundu.
Erken hamilelik belirtileri nelerdir? İlk 7 günlük hamilelik belirtileri neler?

Erken hamilelik belirtileri nelerdir? İlk 7 günlük hamilelik belirtileri neler?

29.08.2023
Gebelik dönemi ilk 7 gün içerisinde belli başlı bazı belirtilerle ortaya çıkmaya başlar. Özellikle vücutta meydana gelen değişimler hormonların salgılanması ile beraber hamilelik yönünde belirtileri yaratır. Böylece erken belirti ile beraber kişi bu konuda bilgi sahibi olur. Tabii bu durum hamilelik dönemine bağlı olarak belirtiler doğrusunda değişkenlik gösterebilmektedir. İlk 7 gün içerisinde değişik koşullar altında ortaya çıkan belirtiler, erken hamilelik dönemi olarak dile getirilir.
Hamilelikte grip nasıl geçer? Ne iyi gelir? Grip bebeği etkiler mi?

Hamilelikte grip nasıl geçer? Ne iyi gelir? Grip bebeği etkiler mi?

29.08.2023
Günümüzde grip, en çok karşılaşılan solunum yolu rahatsızlıklarından birisidir. Bilhassa kış mevsiminin gelmesiyle beraber bu sorunla, ilgili hekimlere başvurulur. Hamilelikte grip, anne olacak kişilerin en fazla yakındığı rahatsızlıklardan birisidir. Özellikle de kış mevsiminde, anne adayları grip olmaktan çok korkmaktadır.
Erkek bebek hamileliği nasıl geçer? Erkek gebelikte annedeki değişiklikler neler?

Erkek bebek hamileliği nasıl geçer? Erkek gebelikte annedeki değişiklikler neler?

29.08.2023
Minik yavrusunu heyecanla bekleyen anne adayları hem fiziksel hem de psikolojik açıdan pek çok değişim yaşar. Bu değişimlerin bazıları erkek bebeklere yorulurken bazıları ise kız bebeklere yorulur. Elbette her bebeğin gelişi esnasında hamilelik dönemi ortak bazı unsurlar ortaya çıkarır. Ancak hem halk arasında hem de uzmanların söylediğine bağlı olarak erkek ve kız bebekler için hamilelik dönemi bazı değişiklikle gösterebilmektedir. Özellikle gebelik anında meydana gelen bu değişiklikler, bir bebeğin erkek ya da kız olup olmadığını anlatacak belirtiler olarak öne çıkar.
Ilgaz ve Ceylin boşanamadı! Yargı 50. bölümde neler oldu?

Ilgaz ve Ceylin boşanamadı! Yargı 50. bölümde neler oldu?

15.01.2023
Pazar akşamları izlenme rekoru kıran Kanal D'nin popüler dizisi Yargı, yine soluksuz izlendi. Ilgaz ve Ceylin'in hayatını konu alan dizide yaşanan farklı olaylar ise daha da merak konusu oluyor. Yargı 50. bölümde yaşananlar tüm detaylarıyla haberimizde.
Doğru sonuç için gebelik testi ne zaman yapılmalı?

Doğru sonuç için gebelik testi ne zaman yapılmalı?

15.12.2022
Çocuk sahibi olmak istiyorsanız ve âdetinizin geciktiğini fark ediyorsanız veya hamile olabileceğinize dair şüphenüz varsa, vakit kaybetmeden gebelik testi yaparak sonucu alabilirsiniz. Bunun dışında bazı durumlarda ilişki sırasında oluşan bir aksilik, doğum kontrol hapının düzenli alınmaması veya kondomun yırtılması durumunda gebelik endişesi çoğalabilir. Planlı bir hamilelik söz konusu değilse, gebelik endişesi sizi strese sokacağından en kısa sürede gebelik testi yapmak isteyebilirsiniz. Hem kanda gebelik testinde hem de idrardaki gebelik testinde gebelik hormonu olarak bilinen Beta HCH hormonunun varlığı aranır. Doğru sonuç için ise gebelik testinin bir yapılma zamanı var. Bu yazımızda size farklı türde gebelik testlerini ve gebelik testi yapan kadınların en sık sorduğu sorulara yer verdik.
Vajinadan beyaz akıntı gelmesi hamilelik belirtisi mi?

Vajinadan beyaz akıntı gelmesi hamilelik belirtisi mi?

15.12.2022
Hamile olmayan ancak hamilelik şüphesi yaşayanlar, "Vajinadan beyaz akıntı gelmesi hamilelik belirtisi mi?" sorusunu araştırıyor. Peki, Vajinadan beyaz akıntı gelmesi hamilelik belirtisi mi?
Hamileliğin en erken belirtileri nelerdir?

Hamileliğin en erken belirtileri nelerdir?

13.09.2022
Hamilelik kadınlar için hassas ve önemli dönemlerden biridir. Hamilelik testleri ve ultrason ile hamile olunup olunmadığı kolay bir şekilde anlaşılabilir ancak bu adımlardan önce bazı belirtiler ile de hamilelik anlaşılabilir. Adet gecikmesinin yanında pek çok erken hamilelik belirtileri bulunmaktadır. Peki, Hamilelik belirtileri ne zaman başlar?
Hamilelikte beslenme listesi ve önerileri: Hamilelikte beslenme nasıl olmalı?

Hamilelikte beslenme listesi ve önerileri: Hamilelikte beslenme nasıl olmalı?

14.07.2022
Hamilelik ve emzirme dönemlerinde beslenme çok önemlidir. Özellikle gebeliğin öğrenildiği andan itibaren beslenmeye dikkat etmek gerekir. Anne karnındaki bebeğin doğru beslenmesi için beslenme yöntemlerine dikkat etmek lazım. Bebeğin gelişimi ve sağlığı için anne adayının iyi ve sağlıklı bir şekilde beslenmesi gerekir. Anne adayı doktoruna danışarak beslenme ile ilgili önerileri dinleyebilir. Gebeliğin özellikle ilk aylarında beslenme çok önemlidir. Hamilelik döneminde demir eksikliğine de dikkat edilmeli.
Düşük nasıl olur? Çocuk düşmesi belirtileri ve düşüğe neden olan şeyler

Düşük nasıl olur? Çocuk düşmesi belirtileri ve düşüğe neden olan şeyler

22.03.2022
Düşük, genellikle hamileliğin ilk 23 haftası içerisinde yaşanan gebelik kaybıdır. Ancak hafif vajinal kanamanın hamileliğin ilk üç ayında nispeten yaygın olduğunu ve mutlaka düşük yaptığınız anlamına gelmediğini unutmayın. Bunun için aşağıda yer vereceğimiz düşük belirtilerini dikkate alarak doğum uzmanınıza görünmenizi tavsiye ediyoruz. Peki, çocuk düşmesi nasıl, neden olur? İşte düşük belirtileri ve düşüğe neden olan şeyler...
Bir yıl boyunca hamile kalmayı düşünmeyin

Bir yıl boyunca hamile kalmayı düşünmeyin

16.03.2022
Kanser nedeniyle kullanılan ilaçların vücutta bıraktığı etkiler uzun süreli oluyor. Bazı ilaçların etkisi 1 ayda geçerken bir kısmında süre 1 yıla kadar uzuyor. Bebekte gelişim kusurları izlenebileceği için kadının 1 yıl boyunca hamile kalması önerilmez.
Tüpler bağlandıysa tüp bebekle anne olabilirsiniz

Tüpler bağlandıysa tüp bebekle anne olabilirsiniz

16.03.2022
Kadında tüpler bağlanırsa sperm ve yumurtanın karşılaşması mümkün olmuyor, gebelik elde edilemiyor. Bu nedenle tüplerin açılması ya da tüp bebek yönteminin uygulanması gerekebilir.
Hamile olabileceğinizi gösteren 12 işaret

Hamile olabileceğinizi gösteren 12 işaret

19.08.2021
Planlı gebelik isteyen birçok kadın belirtilerini önceden bilmek ister. Bazı kadınlar ise hamilelikten korunmak için uğraşır ve sürprizle karşılaşmak istemez. Her iki yöntem içinde hamileliği olabileceğinizi önceden anlamanıza yardımcı olabilecek 12 işaret.
Erken hamilelik belirtileri nelerdir?

Erken hamilelik belirtileri nelerdir?

9.08.2021
Gebelik planlayan kadınlar adetlerini gecikmesi ile birlikte ilk belirtilerini göstermeye başladıklarını belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Pınar Kadiroğulları, erken hamilelik belirtilerini sizler için anlattı.
Meme ucu hassasiyeti hamilelik belirtisi mi?

Meme ucu hassasiyeti hamilelik belirtisi mi?

22.03.2021
Pek çok kadın için, göğüs değişiklikleri hamileliğin en erken belirtilerinden biridir. Ve hamileliğiniz ilerledikçe göğüsleriniz değişmeye devam edecek. Hamileliğin en önemli belirtilerinden birisi de meme ucu hassasiyetidir. Hamilelik döneminde meme uçlarında hassasiyet ve büyüme en çok rastlanan hamilelik belirtileri arasında görülür. Hamilelikte memede meydana gelen değişikleri ve meme ucu hassasiyeti hamilelik belirtisi midir, sorularını soruyorsanız cevaplarına haberimizin detaylarından ulaşabilirsiniz.
Gebeliğin 5. haftasında neler oluyor? Hamileyken tekrar hamile kalmak mümkün mü?

Gebeliğin 5. haftasında neler oluyor? Hamileyken tekrar hamile kalmak mümkün mü?

21.11.2020
Hamileliğin beşinci haftası embriyonik dönemin başlangıcına işaret eder. Artık vücudunuz tüm hamilelik belirtilerini gösteriyor. Hamileliğin kesinleştiği, her anne adayının yaşadığı erken hamilelik belirtileri olan bulantı, kusma, yorgunluk ve göğüslerde yaşanan hassasiyet doruk noktasında yaşandığı bir dönemdir. Peki, hamileliğin 5. Haftasında neler oluyor? Gebelikte folik asit kullanımı neden önemli? Hamileyken tekrar hamile kalmak mümkün mü? Çikolata kisti hamilelikte kaybolur mu? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Pınar Yalçın Bahat hamileliğin 5. haftasında yaşananları ve hamilelerin merak ettiği soruları anlattı.
En erken hamilelik belirtileri ne zaman ortaya çıkar?  Erken hamilelik belirtileri nelerdir?

En erken hamilelik belirtileri ne zaman ortaya çıkar? Erken hamilelik belirtileri nelerdir?

9.10.2020
En erken hamilelik belirtileri ne zaman ortaya çıkar? Erken hamilelik belirtileri nelerdir? Soruları anne olmak isteyen kişiler tarafından merak ediliyor. Hamile olup olmadığını anlamak için acele eden anneler erken hamilelik belirtileri nelerdir? En erken hamilelik belirtileri ne zaman ortaya çıkar sorularının cevaplarını arıyorlar. Erken hamilelik belirtilerinin tüm detaylarını aşağıda vermiş olduğumuz bilgilerden öğrenebilirsiniz.
Beyaz akıntı hamilelik belirtisi mi?

Beyaz akıntı hamilelik belirtisi mi?

9.10.2020
Gebelik sürecinin başarılı olmasından sonra erken hamilelik belirtileri başlar. Gebelik süreci başladığında özellikle ilk dönemlerde anne adayının vücudunda yoğun değişimler yaşanır. Bu dönem içinde adet gecikmesi, mide bulantısı, baş dönmesi, hareketlenmeler, farklı renkte akıntılar gebelik için şüphe uyandırıcı belirtiler arasındadır. Farklı renkte görülen akıntılardan birisi de beyaz akıntıdır. ‘’Beyaz akıntı hamilelik belirtisi mi?’’ sorusu kadınlar tarafından sıkça soruluyor. Kadın hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Ayşe Duman ‘’Beyaz akıntı hamilelik belirtisi mi?’’ sorusuna cevap verdi.
Hamilelik belirtileri ne zaman başlar? Hamilelik belirtileri nelerdir?

Hamilelik belirtileri ne zaman başlar? Hamilelik belirtileri nelerdir?

9.10.2020
Hamilelik olasılığını düşünenler ve hamile kalmayı dört gözle bekleyen kadınlar, ‘’Hamilelik belirtileri ne zaman başlar?’’ ‘’Hamilelik belirtileri nelerdir?’’ sorularının cevaplarını arıyor. Hamileliğin başarılı olarak oluşmasıyla birlikte ilk haftalarda rahim içi ve yumurtalıklarda bazı değişimler ortaya çıkmaya başlar. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ayşe Duman, ‘’Hamilelik belirtileri ne zaman başlar?’’ ‘’ Hamilelik belirtileri nelerdir?’’ sorularına cevap verdi.
Hamilelik beyni değiştiriyor

Hamilelik beyni değiştiriyor

8.10.2020
Hamilelik döneminde kadın vücudunda birçok değişiklik meydana gelir. Fiziksel ve ruhsal olarak yaşanan bu değişimler sonucunda anne adayları zor ve stresli zamanlar yaşarlar. Fiziksel ve ruhsal değişimlerin yanı sıra hamilelik döneminde annenin beyninin de değiştiğini biliyor muydunuz?
Hormon bozucu kimyasallar nelerdir?

Hormon bozucu kimyasallar nelerdir?

7.10.2020
Gündelik hayatta kullandığımız eşyaların hormonları bozduğunu hatta doğurganlığı azalttığını biliyor muydunuz? Araştırmalar, bazı ev eşyalarında bulunan ftalatların kadınların üreme sistemlerine de zararlı olabileceğini gösteriyor.
Karın ağrısı hamilelik belirtisi midir?

Karın ağrısı hamilelik belirtisi midir?

7.10.2020
‘’Karın ağrısı hamilelik belirtisi midir?’’ sorusu anne olmayı heyecanla bekleyen kadınlar tarafından merak ediliyor. Anne adayları gebelik döneminin farklı zaman dilimlerinde karın ağrısı ve kasık ağrısı şikayetleri yaşarlar. Özellikle ilk haftalardan itibaren anne adayının vücudunda hem fiziksel hem de hormonal değişimler yaşanır. Bu değişimlere bağlı olarak anne adaylarının karın ve kasık ağrısı şikayetleri olabilir. Bu ağrılar farklı sebeplerle ortaya çıkabilir. ‘’Karın ağrısı hamilelik belirtisi midir?’’ sorusuna Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ayşe Duman cevap verdi.
Hamilelikte kola içmek zararlı mı?

Hamilelikte kola içmek zararlı mı?

3.10.2020
Hamilelikte kola içmek zararlı mı?’’ sorusunun cevabı anne adayları tarafından merak ediliyor. Anne adayları gebelik döneminde çok hassaslaşır. Bu dönemde kadınların su ihtiyaçları normal sürece göre çok büyük oranda artar. Ayrıca anne adayları gebelik döneminde aşerebilirler. Bu yüzden farklı içecekleri tüketmek isteyebilirler. Gebelik döneminde her kadının canı kola içmek isteyebilir. Bu dönemde anne adayları genel olarak iradesine sahip çıkmalıdır. Gebelik döneminde kola tüketmenin bazı zararları vardır. Op. Dr. Ayşe Duman ‘’Hamilelikte kola içmek zararlı mı?’’ sorusuna cevap verdi.
Kediler kaç ay hamile kalır? Kedilerde hamilelik

Kediler kaç ay hamile kalır? Kedilerde hamilelik

30.09.2020
Sevimli dostlarımız kediler, bize neşe ve mutluluk getiriyor. Evde kedi beslemeyi çok seviyoruz. Onlar da belli bir yaşa geldiklerinde anne olacaklar. Peki kedilerin hamileliği hakkında neler biliyoruz? Kedilerin kaç ay hamile kaldığı, doğum sırasında neler yapılması gerektiği, kedilerde hamilelik belirtileri ve kedilerin kaç günde doğum yaptığı hakkında merak edilenler yanıt buluyor.
Aşk strese yenik düşer

Aşk strese yenik düşer

20.09.2020
Evlilik fedakarlık, özveri gerektiyor. Tabii uzun süreli ilişkilerde bazen ufak tefek sorunlar, cinsel isteksizlikler baş gösterebiliyor. Bunu çok fazla dert etmeyin, zamana bırakın. Çünkü günlük yaşamdaki stres bazen erkeğin eşine yeterince ilgi göstermemesine neden oluyor.