PKOS (polikistik over sendromu) tanılı kadınlar hamile kalabilir mi?

PKOS (polikistik over sendromu) tanılı kadınlar hamile kalabilir mi?

11.09.2022
Polikistik over sendromu kadınlarda hamile kalmayı engelleyen sendromlardan biri. Dünyada 10 kadından birinde görülen ve ülkemizde görülme sıklığı yüzde 19 olan yani ortalama beş kadından birinde görülebilen Polikistik over sendromu, kronik hastalıklar arasında yer alıyor ve çocuk sahibi olmak isteyen kadınların bu sendromdan kurtulmaları gerekiyor. Kadın hastalıkları ve doğum uzmanından polikistik over sendromu kadınların nasıl hamile kalabileceği hakkında bilgi aldık.
Hamilelik öncesi muayene olmanın faydaları

Hamilelik öncesi muayene olmanın faydaları

6.07.2020
Bebek sahibi olmak isteyen anne adayları, hamile kalmadan önce yaptıracakları testlerle olası bir sorunun önüne geçebilir. Peki hamile kalmadan önce hangi testler yaptırılmalı? Acıbadem Eskişehir Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Meliha Kovancı Bayraktaroğlu, bebek sahibi olmak isteyen kadınların hamile kalmadan üç ay önce gerekli muayene ve tetkikleri yaptırması gerektiğini belirterek anne adaylarına önemli uyarılarda bulundu.
Vücudu hamileliğe hazırlamak için neler yapılmalı?

Vücudu hamileliğe hazırlamak için neler yapılmalı?

19.11.2019
Bebek sahibi olmak birçok anne baba için bir dönüm noktasıdır. Bu süreci sorunsuz atlatmak için bazı önlemleri baştan almak önemlidir. Kadınlar hamile kalmaya karar verdiklerinde vücutlarını bu sürece hazırlamak, bazı takviyeleri almak ve sağlık problemlerini ortadan kaldırmak için hazırlanmaya başlar. Peki, Vücudu hamileliğe hazırlamak için neler yapılmalı? İşte anne olmaya karar veren kadınların hamile kalmak için hamilelik öncesi yapması gerekenler…