Hamileliğin 22. haftasında neler oluyor? Hamilelikte ödem neden olur?

Hamileliğin 22. haftasında neler oluyor? Hamilelikte ödem neden olur?

10.01.2020
Hamileliğin 22. haftasında bebek bekleyen anneler bebeğin hareketlerini hiisedileceği bir dönemdir. Bu durum çoğu annenin ruh halini iyileştirmeye yardımcı olur. Hamileliğin ilk dönemindeki belirtilerin azaldığı bir dönem yaşanır. Gebeliğin 22. haftasına ulaştığınız bugünlerde rahim büyümeye ve aynı zamanda büyümekte olan bebeğe uyacak şekilde genişlemeye devam eder. Bebek ise bu dönemde neredeyse 1 kilogram ağırlığına ulaşmış olur. Hamilelik ilerledikçe anneler; "Hamileliğin 22. haftasında neler oluyor?", "Bebeklerde kasık fıtığı nedir?", "Hamilelikte demir eksikliği nasıl önlenir?", "Hamilelikte balık tüketiminin önemi nedir?", "Hamilelikte ödem neden olur?" sorularını sıklıkla aratıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Pınar Yalçın Bahat hamilelikle ilgili merak edilenleri anlattı.
Hamilelikte hayat kurtaran 7 tüyo

Hamilelikte hayat kurtaran 7 tüyo

26.12.2019
Bebek bekleyen çiftlerin en büyük dileği hamileliği sağlıklı bir şekilde tamamlanmasıdır. Ancak Gebelik sürecini başarılı bir doğumla sonuçlandırmak için hamilelerin uyması ve dikkat etmesi gereken birçok önemli faktör bulunuyor. Anneler, gebelik boyunca bebeklerini korumak adına her şeyi yaptıklarını düşünseler de bazen bazı unsurları gözden kaçırabiliyorlar. Hamilelik süreci folik asit takviyesi, doğru beslenme ve kötü alışkanlıklardan uzak durmak gibi temel kuralların çok daha ötesinde bazı gereklilikleri zorunlu kılıyor. Bu gereklilikler genetik taramadan kilo kontrolüne, tüm gebelik sürecini teminat altına alan ve hatta dokuzuncu ayda bile yaptırılabilen hamilelik sigortasından diş ve ruh sağlığına kadar pek çok ayrıntıyı içeriyor. İşte hamilelikte hayat kurtaran tüyolar…
Hamilelikte balık tüketimine dikkat

Hamilelikte balık tüketimine dikkat

7.11.2019
Hamilelere balık tüketimi konusunda uyarılarda bulunan Dr. Aslı Nehir Aytan, bazı balık türlerinin yüksek oranda cıva barındırdığını, vücuda alınan cıvanın ise bebeğin beyin ve sinir gelişimini olumsuz etkileyebileceğini söyledi.