Hamilelikte Koronavirüse Karşı Önlem

Hamilelikte Koronavirüse Karşı Önlem Haberleri

Son dakika hamilelikte koronavirüse karşı önlem haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan hamilelikte koronavirüse karşı önlem gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan hamilelikte koronavirüse karşı önlem haber sayfamızda...
Corona virüs, anne karnındaki bebeğe geçer mi?

Corona virüs, anne karnındaki bebeğe geçer mi?

4.04.2020
Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan corona virüs salgınından korunmak için hamile kadınlar biraz daha fazla tedbir alması gerekiyor. Bu sıralar hamilelerin en çok merak ettiği sorulardan biri ise corona virüs anne karnındaki bebeğe geçer mi? Bu soruya doğru yanıt bulmak için "Corona virüs, anne karnındaki bebeğe geçer mi" haberimize bir göz atın.
Hamilelere corona virüs önerileri

Hamilelere corona virüs önerileri

3.04.2020
Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan corona virüs salgını için hamilelerin kendi ve bebek sağlığı için alması gereken önlemleri Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Nuri Ceydeli anlattı.
Hamilelerin corona virüs hakkında bilmesi gerekenler

Hamilelerin corona virüs hakkında bilmesi gerekenler

25.03.2020
Corona virüs tehdidi nedeniyle tüm dünya ev hapsinde. Bireysel olarak alınacak önlemler corona virüs salgınında büyük önem taşıyor. Bu süreçte yaşanan en büyük endişelerden biri de enfeksiyonun hamilelere ve doğmamış bebeklere nasıl etkilediği. İşte hamilelerin corona virüs hakkında bilmesi gerekenler…
9 soruda hamilelik, tüp bebek ve corona virüs

9 soruda hamilelik, tüp bebek ve corona virüs

25.03.2020
Dünyadaki salgının hızla yükseldiği bu dönemde, hamileliğinin son aylarını yaşayan hamile kadınlar yüksek stresin eşiğinde. Önümüzdeki gün ve haftalarda binlerce anne bebeğini doğuracak. Peki gebelikte corona virüs ne anlama gelir, bebek bekleyen anneler ne yapmalı? Tüp bebek tedavisi görenler ne yapmalı? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Çağlar Helvacıoğlu anlattı.
Corona virüs erken doğuma neden olur mu?

Corona virüs erken doğuma neden olur mu?

25.03.2020
Tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüs, gebelerin de korkulu rüyası oldu. Hamilelerin corona virüs (COVID-19) enfeksiyonuna daha duyarlı olduklarını gösteren bir kanıt olmamasına rağmen, ciddi hastalıkların risklerini artırabileceği için çok dikkat edilmesi gerekiyor. Peki, corona virüs erken doğuma neden olur mu? Kadın Hastalıkları ve Doğum Hekimi Dr. Öğr. Üyesi Ali Gürsoy, corona virüsün hamileler ve doğacak bebekler üzerindeki etkilerini anlattı.
Hamilelerin alabileceği kritik 5 koronavirüs önlemi

Hamilelerin alabileceği kritik 5 koronavirüs önlemi

17.03.2020
Koronavirüs nedeniyle tüm dünyada acil önlemler alınıyor. Türkiye’de de alınan koronavirüs tedbirleri kapsamında okullar, iş yerleri ve bazı riskli alanlar kapatıldı. Uzmanlar, koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek amacıyla zorunlu olmayan sosyal temastan kaçınılmasını öneriyor. Uzmanlar, özellikle de riskli hastalık grupları, yaşlılar ve hamilelerin sosyal mesafesini koruması gerektiği konusunda uyarıyor. Riskli Gebelik Uzmanı, (Perinatolog) Doç. Dr. Oktay Kaymak hamilelerin alabileceği 5 koronavirüs önlemini anlattı.
Ebeveynlerin corona virüsle ilgili en çok merak ettiği 20 soru

Ebeveynlerin corona virüsle ilgili en çok merak ettiği 20 soru

23.03.2020
ABD’de bulunan National Institutes of Health’de (NIH) 12 yıl süreyle Alerji ve İmmünoloji konularında çalışmalar ve araştırmalar yapan Çocuk Sağlığı, İmmünoloji ve Alerji Uzmanı Doç. Dr. Akgül Akpınarlı Antony corona virüsle ilgili ebeveynlerin en çok sorduğu 20 soruyu cevapladı.