Genital bölgede ağrı varsa aman dikkat! Kanserin ilk belirtisi olabilir

Genital bölgede ağrı varsa aman dikkat! Kanserin ilk belirtisi olabilir

16.10.2023
HPV virüsü hem kadınlarda hem de erkeklerde belirti vermeden bulunabilir. Ancak bazı durumlarda oldukça ciddi şikâyetlere sebep olabilirler. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Jinekolog Op. Dr. Mehmet Bekir Şen, genital bölge hastalıklarının hafife alınmaması gerektiğini belirterek kadınları HPV virüsüne karşı uyardı.
Çok eşli cinsel yaşam HPV riski taşıyor

Çok eşli cinsel yaşam HPV riski taşıyor

12.03.2020
Cinsel yolla bulaşan en yaygın enfeksiyon türü olan HPV virüsüne (human papilloma virüsü) cinsel olarak aktif olan kadın ve erkeklerin pek çoğunun yaşamları boyunca bir noktada maruz kaldıklarına dikkat çeken Dr. Sinan Akkurt, riskin özellikle çok eşli cinsel yaşam süren ve erken yaşta cinsel ilişkiye başlayan bireyler için daha yüksek olduğunu kaydetti. HPV’ye bağlı siğillerin karın, kasıklar, makat kısmına doğru yayılabilmesi nedeniyle cinsel yolla bulaşan pek çok hastalığa karşı koruma sağlayan kondomun HPV’den koruyamadığını belirten Dr. Akkurt, HPV tedavisinde biorezonanstan yararlanılabildiğini açıkladı.
HPV enfeksiyonu nedir?

HPV enfeksiyonu nedir?

11.02.2020
Giderek artan sıklıkla görülen HPV enfeksiyonunu Dr. Taner Usta anlattı. Her iki cinsiyetin genital bölgelerinde kabarıklık yapan lezyonlardır ve özellikle cinsel birleşmelerden kaynaklıdır. Genital bölgelerde oluşan bu lezyonların aslında çok fazla önemi yoktur, ancak rahim ağzında kanser riskini artıran tipleri vardır.