İksv

İksv Haberleri

Son dakika iksv haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan iksv gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan iksv haber sayfamızda...
Umut hep var ancak dayanışma şart

Umut hep var ancak dayanışma şart

6.02.2024
Hepimizi derinden etkileyen 6 Şubat depremi sonrası gönüllüler, kurumlar, sivil toplum kuruluşları el ele vererek, inanılmaz bir dayanışmaya imza attılar.
Özgür Aras 13'üncü romanında aşk acısını anlatıyor: 'Layığıyla vedalaşmayı bilmeliyiz'

Özgür Aras 13'üncü romanında aşk acısını anlatıyor: 'Layığıyla vedalaşmayı bilmeliyiz'

25.11.2023
İletişim dünyasının duayenlerinden Özgür Aras edebiyat alanında da eserler vermeye devam ediyor. Artık rahatlıkla ‘yazar’ olarak da kendisinden bahsedebileceğimiz Aras geçtiğimiz günlerde 13’üncü romanı ‘Aşk Ayrılıktan da Acı’yı okurlarla buluşturdu. Aşk hikayelerine yatkınlığıyla bilinen Aras yine bu konudan şaşmamış.
Birlikte yiyenler bir olur

Birlikte yiyenler bir olur

22.10.2023
Sevgili okurlar yemeğin birleştirici gücünden bahsetmeye devam ediyorum. Aynı masada yemek, paylaşmanın önemi yıllar geçtikçe daha çok artıyor.
Ne 90'larmış arkadaş!

Ne 90'larmış arkadaş!

28.09.2023
Hayatımda hiç dert ve sorun yokmuş gibi Milano Moda Haftası izledim bu ara. Ünlü markaların kreasyonları, ışıl ışıl kıyafetler, podyumda yürüyen enfes kadınlar... İçim açıldı resmen, sosyal medyadaki psikopatlıkları izlemekten daha iyi geldi. Naomi Campbell, Claudia Schiffer gibi 90’ların en bombastik top modellerini podyumda yürürken izledikçe de; ‘bunlar ne yiyip içiyor da hala top model olarak kalabiliyor’ diye düşünmeden edemedim. Dünyanın en ünlülerinden biriydi Alman manken Claudia Schiffer. 53 yaşında Versace’nin defilesinde podyuma çıktı. Hâlâ müthiş! İngiliz Naomi Campbell. O da 53 yaşında. Dolce Gabbana’nın baş mankeni olarak yürüdü Milano Moda Haftası’nda.. İkisi de son derece havalı, son derece karizmatik ve yarı yaşındaki mankenlere ders verircesine yürüdü podyumda. Kabul edelim yerlerine daha iyisi gelmedi! Sonra bizim podyumları düşündüm.. Hatırlayın, Deniz Akkaya podyumda bir yürürdü gözlerinizi alamazdınız. Keza Deniz Pulaş, Merve İldeniz, Demet Şener, Arzum Onan ve daha nice isim daha. Fırtınalar estirirlerdi o yıllarda. Yerlerine kim geldi, tanıyan var mı? Karizmasıyla podyumu sallayan kaç tane isim biliyorsunuz? Belki sosyal medya yüzünden her şeye yüzeysel bakıyoruz artık. Belki o günlerde podyumdaki isimler daha magazinel takılıyordu, haliyle hepsini tanıyorduk... Belki her alanda, her konuda vasatlık yükselen değer oldu, kimbilir.. Belki de 90’ların büyüsü başkaydı gerçekten de. Dönemin süper modelleri Cindy Crawford, Naomi Campbell, Linda Evangelista ve Christy Tulington’ın yani her biri 50’li yaşlarında olan 4 süper modelin, 30 yıl sonra Vouge’un kapağında yer alması başka neyle açıklanabilir zaten bilmiyorum. Sadece podyum dünyası değil, müzik dünyasında da 90’lar merakı hiç bitmiyor, bitecek gibi de durmuyor. Özetle diyorum ki; ne 90’larmış arkadaş, o yıllardaki hiçbir şeyin yeri dolmuyor.
Ekin Koç: Vakit buldukça İstanbul'dan kaçıyorum

Ekin Koç: Vakit buldukça İstanbul'dan kaçıyorum

10.09.2023
'Bizim İçin Şampiyon', 'Üç Kuruş' ve 'Muhteşem Yüzyıl: Kösem' gibi yapımlarda yer alan ünlü oyuncu Ekin Koç, geçtiğimiz gece Asmalımescit'de görüntülendi. Ayaküstü muhabirlerin sorularını yanıtlayan Koç, İstanbul'dan uzaklaşmak istediğini açıkladı.
Önce spor

Önce spor

29.07.2023
Biliyorsunuz dünyaca ünlü şarkıcı Jason Derulo yarın Antalya’daki Regnum Carya’da konser veriyor. Spor yapmadan bir gün duramayan Jason Derulo’nun tek talebi bu olmuş. Rahat spor yapabileceği, özel antrenmanına aksatmadan devam edebileceği bir ortam.
Bilim kurgu ve fantastik sevenlere

Bilim kurgu ve fantastik sevenlere

2.07.2023
Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali; 26-29 Eylül tarihleri arasında sinemaseverlerle 2. kez buluşuyor.
Ünlülerin tatlı tatilleri

Ünlülerin tatlı tatilleri

21.06.2023
Hafta sonu birçok oyuncu Alem dergisinin daveti için Bodrum’daydı. Lüks bir otelde kaldılar. Denizin güneşin tadını çıkardılar. Bir kuruş da ödemediler. Uçak biletlerini bile kendileri almadı. Üstelik sponsorların odalarına bıraktığı hediye çantaları da ürünlerle doluydu. Bazen böyle bir etkinlik olmasına da gerek kalmıyor.
İstanbul'un iki yakasında iki özel sergi

İstanbul'un iki yakasında iki özel sergi

18.06.2023
İBB’nin Kadıköy’de yer alan Müze Gazhane’sinde usta yönetmen Zeki Demirkubuz’un ilk kişisel fotoğraf sergisi ‘Hayat’ 9 Eylül’e kadar görülebilir.
Anne-Sophie Mutter AKM'de sahne aldı

Anne-Sophie Mutter AKM'de sahne aldı

14.06.2023
Alman keman virtüözü Anne-Sophie Mutter, dün akşam sahne aldığı Atatürk Kültür Merkezi'nde Türkiye'deki hayranlarına özel bir gösteri sundu. Mutter, hayranları tarafından dakikalarca alkışlandı.
Bu gösteri kadınlara özel!

Bu gösteri kadınlara özel!

11.06.2023
Ayşegül Kaplan, erkeklik hallerini tüm çıplaklığıyla irdelediği tek kişilik stand-up gösterisi ‘Erkekler Gülemez’ ile seyircisiyle buluşuyor. 22 ve 23 Haziran’da Ankara Farabi Sahnesi’nde. Biletler Biletinial’da.
Müthiş bir gösteri

Müthiş bir gösteri

27.05.2023
10 Haziran’da Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda Manchester City ile Inter arasında oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi final maçının açılış törenini Pepsi sunuyor.
Güç, canavarlar yaratır!

Güç, canavarlar yaratır!

30.04.2023
Geçtiğimiz yıl Kanada ve Lüksemburg’da düzenlenen sanat yarışmalarında ödüle layık görülen ressam Sema Maşkılı’nın ‘Güç Canavarlar Yaratır’ adlı sergisi 4 Mayıs’ta İstanbul Concept Gallery’de açılıyor. Sergi 10 Haziran’a kadar sürecek.
İstanbul Film Festivali'nde sinema şöleni başlıyor!

İstanbul Film Festivali'nde sinema şöleni başlıyor!

2.04.2023
İKSV tarafından düzenlenen 42. İstanbul Film Festivali, bu yıl da dünya festivallerinden son filmler, özel seçkiler ve genç yeteneklerin keşfedilmeyi bekleyen yapımlarıyla sinema şöleni yaşatmaya geliyor.
Fransızca aşk: ‘Bana seni seviyorum deme, beni eylem ateşi başında yemeğe çıkar

Fransızca aşk: ‘Bana seni seviyorum deme, beni eylem ateşi başında yemeğe çıkar

30.03.2023
Fransa’nın Bordeaux kentindeki Place de la Victorie’de (Zafer Mekanı) bir kafe. Önündeki sokaktaki çöpleri ateş almış. Ama bir çift hiç aldırmadan şarapları eşliğinde romantik bir anı paylaşıyor. Sonra bir başka çift gelip her şey çok normalmiş gibi yandaki masaya oturuyor. Paris’te de dışarısı yangın yeriyken insanlar mekanlarda yemeklerini yemeye devam ediyor.
Melike Şahin'den maxi single geldi

Melike Şahin'den maxi single geldi

26.03.2023
2 ve 6 Eylül’de Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’nda art arda verdiği iki harika konserden kayıtlarla listelere dönen Melike Şahin, ‘Dön Ne Olur’, ‘Bedelini Ödedim’ sevilen şarkılarından oluşan ‘Harbiye 2022’ başlıklı maxi single’ını yayınladı.
İKSV festival programlarını açıkladı

İKSV festival programlarını açıkladı

19.03.2023
İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) bu yaz bir kez daha festivallerinde klasik ve güncel müziğin önde gelen isimlerini konuk edecek. 51. İstanbul Müzik Festivali 1-17 Haziran, 30. İstanbul Caz Festivali 7-18 Temmuz ve bu yıl ikincisi düzenlenecek +1 Sunar: Gezgin Salon Festivali de 29-30 Temmuz’da gerçekleşecek. Cumhuriyet’in 100. yılına özel projelerin hayata geçirileceği festivallerle ilgili her şey www.iksv.org adresinde.
Sosyal medyadan iğrendim

Sosyal medyadan iğrendim

2.03.2023
Oyuncu Barış Kılıç demiş ya geçen gün; “Bu süreçte sosyal medyadan iğrendim, nefret ettim” diye…
Sömestr tatiline özel

Sömestr tatiline özel

22.01.2023
Tiyatronun teknoloji ile buluştuğu benzersiz bir deneyim olan ‘Küçük Prens: Bir Dostluk Hikayesi’, sömestr tatili boyunca, 5 Şubat tarihine kadar Maximum Uniq Box’ta.
Sömestr tatilinde en güzel etkinlikler

Sömestr tatilinde en güzel etkinlikler

15.01.2023
Milyonlarca öğrenci için yarıyıl tatili geldi çattı. Tatil 23 Ocak’ta başlıyor. İki hafta sürecek sömestr tatilinde çocuklar için hazırlanan eğlendirici ve öğretici onlarca etkinlik var.
Pop müziğe taze soluk: Alança

Pop müziğe taze soluk: Alança

8.01.2023
Pop müziğin geleceği parlak isimlerinden Alança, şimdi de ‘Cumartesi’ ile karşımızda! İlk teklisi ‘Mis’ ile enerjik bir etki yaratmıştı.
Atatürk Kültür Merkezi'ne bir yılda 1 milyon 300 bin ziyaretçi

Atatürk Kültür Merkezi'ne bir yılda 1 milyon 300 bin ziyaretçi

19.12.2022
Dünyanın sayılı kültür sanat mekânlarından Atatürk Kültür Merkezi, sanatseverlere kapılarını yeniden açtığı 29 Ekim 2021’den bu yana 1 milyon 300 bin ziyaretçi ağırladı. Operadan baleye, tiyatrodan konserlere; sergi ve çocuk atölyelerine farklı buluşmalara sahne olan AKM’de yıl boyunca 1265 etkinlik gerçekleşti.
Michelle Gurevich Babylon’a geliyor

Michelle Gurevich Babylon’a geliyor

4.12.2022
Açıldığı günden bu yana İstanbul’u, küresel müzik kültürünü yaşatan bir merkez haline getiren Babylon, ‘Chinawoman’ adıyla başladığı kariyerine 2016 yılından beri kendi ismiyle devam eden ve 2020 Mayıs’ında altıncı albümü ‘Ecstasy in the Shadow of Ecstasy’yi sevenleriyle buluşturan Kanadalı müzisyen ve şarkı yazarı Michelle Gurevich’i 2-3 Mart 2023’te sahnesinde ağırlamaya hazırlanıyor.
İstanbul Tiyatro Festivali 'İstanbul Mon Amour'la kapanıyor

İstanbul Tiyatro Festivali 'İstanbul Mon Amour'la kapanıyor

26.11.2022
26. İstanbul Tiyatro Festivali, 26 Kasım Cumartesi günü festivale özel olarak üretilen, Semaver Kumpanya imzalı, şehrin değişen kültürünü, seslerini, insanlarını, gündelik yaşamını şiirsel zeminle iç içe sunan benzersiz bir performans serisi olan 'İstanbul Mon Amour''la sona eriyor.
Efkarlı bir komediye hazır mısınız?

Efkarlı bir komediye hazır mısınız?

6.11.2022
Ece Temelkuran’ın 1996’da yazdığı, okuma rekorları kıran kitabından; aynı isimle ve müthiş bir ekiple sahneye koyulan ‘Bütün Kadınların Kafası Karışıktır’, yedi yılın ardından, yeniden perdeye hazırlanıyor.