Anadolu mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri de keşkek yemeği. Özellikle ramazanda yapılan ve bir ön hazırlık süreci olan keşkek, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan Kilis’te Ramazanın ilk günü tüm evlerde iftar için servis ediliyor. Kuzu eti ya da tavuk eti ile hazırlanabilen bu yemeğin içine konulacak malzemeler yöreden yöreye farklılık gösterebiliyor. Peki, düdüklüde keşkek tarifi (yapılışı) nasıldır, en güzel düdüklüde keşkek nasıl yapılır? İşte, keşkek sevenlerin bu tarifi düdüklü tencere kullanarak nasıl hazırlayacağı hakkında detaylar...
TV8 ekranlarının popüler yarışması MasterChef Türkiye'de yarışmacılar keşkek tarifi yaptı. Ekran başında izleyen seyirciler ise internette keşkek tarifi araştırıyor. Peki, keşkek nasıl yapılır? Düğünlerde, bayramlarda bol bol dağıtılan ve tadına doyum olmayan keşkek tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Afyonkarahisar'da taş fırında çömlekte pişirilen ve dövülerek içerisine manda kaymağı da ilave edilen coğrafi işaret tescilli keşkek, yapılışı zahmetli olsa da lezzetiyle damaklarda eşsiz bir tat bırakıyor.
Keşkek unutulmaya yüz tutmuş yöresel lezzetler arasında bulunuyor. Geçmişten günümüze gelen Anadolu’da adına festivaller düzenlenilen keşkek, ‘2 kaşık 1 tabak’ söylencesiyle birlikteliği temsil ediyor. Peki keşkek nasıl yapılır? Keşkek hangi yöreye aittir? Keşkek tarifi yöreden yöreye değişir mi? Keşkek hangi yörede nasıl yapılır? Etli keşkek ve etsiz keşkek tarifini yazımızda bulabilirsiniz.