İstikrar Kalkanı Paketi düğün alışverişlerini hareketlendirecek

İstikrar Kalkanı Paketi düğün alışverişlerini hareketlendirecek

1.06.2020
Düğünlerin yeniden başlayacak olmasıyla sektörde başlayan hareketliliğe bir katkı da Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan "İstikrar Kalkanı Paketi"yle geldi. Züccaciyeciler Derneği (ZÜCDER) Başkanı Mesut Öksüz, "Bu kredi imkanı ve kampanyalarla birlikte çeyiz alışverişleri artacaktır. İndirimlerle düğün sezonuna hazırız. Destek kredisi olumlu bir adım. Paket, sektörü hareketlendirecektir." dedi.
Milyarlarca liralık kredi ve maaş desteği

Milyarlarca liralık kredi ve maaş desteği

13.04.2020
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, virüsle mücadele kapsamında bugüne kadar vatandaşa ve firmalara milyarlarca liralık kredi tahsis edildiğini söyledi. 2 milyonun üzerinde çalışan için Kısa Çalışma Ödeneği başvurusu yapıldığını vurgulayan Albayrak, “Ücretsiz izne çıkarılanlara da 3 ay, aylık 1.170 lira maaş desteği sağlanacak” dedi.
Virüsle mücadeleye aralıksız katkı

Virüsle mücadeleye aralıksız katkı

28.03.2020
Corona virüsün ekonomiye olası etkilerini en aza indirmek için harekete geçen hükümet, bu dinamik süreçte ihtiyaçlara yönelik her gün yeni bir önlemi ve destek paketini devreye alıyor. Bankalar da elini taşın altına koyarken, istihdama katkı adına bakanlıklardan kadro haberleri gelmeye devam ediyor. Özel sektör ve meslek kuruluşları da bu anlamda hiç de geri durmuyor. Ayrıca fahiş fiyat artışı, stokçuluk yapanlara yönelik denetimler aralıksız sürüyor. İşte sadece dün duyurulan can suyu niteliğindeki önlemler...