Eklem sağlığınızı fitoterapi ürünleriyle koruyabilirsiniz

Eklem sağlığınızı fitoterapi ürünleriyle koruyabilirsiniz

24.04.2020
Dünya nüfusunun yüzde 88’i ağrıdan şikayet ediyor. Bel ve sırt ağrısından yakınanların oranı ise yüzde 94. Uzun süre hareketsiz kalma, yaşanan kilo sorunları, ağır egzersizler, sedanter yaşam ve çeşitli hastalıklar sebebiyle kemik, eklem, bel, boyun ve kas ağrıları çok sık yaşanıyor. Tedavi edilmediğinde ise yaşam kalitesini büyük ölçüde olumsuz etkiliyor. Ancak ağrı çekenlerin çoğu bu sorunla nasıl başa çıkabileceğini bilmiyor.
Sağlıklı Ramazan sofrası için 10 öneri

Sağlıklı Ramazan sofrası için 10 öneri

21.04.2020
Ramazan ayında karbonhidrat ağırlıklı iftar ve sahur sofralarından kaçınılması gerektiği uyarısında bulunan Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş,“Corona virüs pandemisi nedeniyle evdeyiz. Birçok kişi mutfakta vakit geçiriyor, birçoğu da ekmek yapıyor. Bu nedenle karbonhidrat tüketiminde ciddi bir artış oldu. Oruç tutarken de ekmekten uzak durun. Unutmayın sahurda ne kadar çok karbonhidrat tüketirseniz, ertesi gün o kadar çok acıkır ve susarsınız” diyor. Dr. Ümit Aktaş, uzun süre aç kalmanın bağışıklık sisteminin zayıflamasına neden olacağından corona virüse yakalanan hastaların oruç tutmamasını öneriyor.
Meme kanseri tedavisinde fitoterapi yöntemi

Meme kanseri tedavisinde fitoterapi yöntemi

28.02.2020
Meme kanseri fitoterapi ile daha güvenli bir şekilde tedavi edilebilir. Meme kanseri tedavisinde bitkisel kökenli destek ürünlerinin kullanımı hakkında bilgi veren Prof. Dr. Mustafa Iraz, fitoterapinin insan tabiatına en uygun tedavi seçeneği olduğunu ve aynı zamanda fitoterapinin modern tıpta kullanılan ilaçların da kökenini oluşturduğunu belirtti.
Fitoterapi nedir?

Fitoterapi nedir?

11.04.2019
Tamamen doğal bitkisel yöntemlerle uygulanan ve en etkili alternatif tıp yöntemi olarak kabul edilen Fitoterapi internette en çok merak edilen konular arasında geliyor. Peki, Fitoterapi nedir? İşte Fitoterapi ile ilgili merak edilenler…