Kalıcı Oje

Kalıcı Oje Haberleri

Son dakika Kalıcı oje haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Kalıcı oje gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Kalıcı oje haber sayfamızda...
Kalıcı ojeler büyük risk taşıyor: Sık sık yaptırmayın

Kalıcı ojeler büyük risk taşıyor: Sık sık yaptırmayın

31.01.2024
Kalıcı oje son yıllarda popüler güzellik uygulaması haline geldi. Dermatoloji Uzmanı Ceylan Emir, kalıcı oje düşkünlerine uyarılarda bulundu. Uzm. Dr. Ceylan Emir, “Sık sık yaptırılan kalıcı oje işlemleri tırnak yüzeylerine zarar verebilir. Kişiler alerjik reaksiyonlar ile karşılaşabilir. Kalıcı oje sonrası en az 15 gün ara verilmesini ve tırnakların bu süre içerisinde havalandırılmasını tavsiye ederim.” dedi.
Protez tırnak uygulaması kanseri tetikliyor

Protez tırnak uygulaması kanseri tetikliyor

24.10.2023
Son yılların popüler uygulaması protez tırnakların zararı bildiğinizden çok daha fazla. Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Hilal Ayvaz Çelik, protez tırnak ve kalıcı oje uygulamalarının zararlarını ve ortaya çıkardığı sağlık sorunlarını Posta.com.tr okurları için anlattı.
Gizli tehlike ortaya çıktı: Popüler güzellik uygulaması kanseri tetikliyor

Gizli tehlike ortaya çıktı: Popüler güzellik uygulaması kanseri tetikliyor

24.10.2023
Protez tırnak, son yılların popüler güzellik uygulaması haline geldi. Estetik bir görünüm kazandırmak amacıyla kişinin kendi tırnağı üzerine yapılan protez tırnak, birçok enfeksiyona, hastalığa ve alerjik reaksiyona sebep olabiliyor. Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Hilal Ayvaz Çelik, protez tırnak ve kalıcı oje uygulamalarının zararlarını ve ortaya çıkardığı sağlık sorunlarını Posta.com.tr okurları için anlattı.
Bu savaş değil, katliamdır!

Bu savaş değil, katliamdır!

19.10.2023
Masum Filistinlilerin öldürülmesi kabul edilemez...
Kalıcı oje nasıl yapılır? Evde kalıcı oje yapma adımları (sırasıyla)

Kalıcı oje nasıl yapılır? Evde kalıcı oje yapma adımları (sırasıyla)

29.08.2023
Kalıcı oje, son zamanların merak edilen güzellik trendleri arasındadır. Kalıcı oje daha çok güzellik merkezlerinde uygulansa da evde sürmekte mümkün olmaktadır. Peki, kalıcı oje nasıl yapılır? Evde kalıcı oje sürme adımları nasıldır? Kalıcı oje ile ilgili tüm detayları ve ayrıntıları Posta.com.tr okurları için derledik.
Kalıcı oje uygulamalarında tırnak mantarına dikkat

Kalıcı oje uygulamalarında tırnak mantarına dikkat

3.07.2022
Son dönemde moda haline gelen ve kadınların özellikle zamandan tasarruf etmek amacıyla yaptırdığı kalıcı oje uygulamalarında Sağlık Bakanlığı onaylı olmayan ve evlerde gelişigüzel yöntemlerle yapılan işlemler tırnak mantarına neden oluyor.
Kalıcı oje hakkında bilmeniz gerekenler

Kalıcı oje hakkında bilmeniz gerekenler

11.01.2022
Kişisel bakım dendiğinde akla ilk gelenlerden biri de el ve tırnak bakımıdır. Kuşkusuz ellerin güzelliğini yansıtan en önemli detay da ojelerdir.
Evde kalıcı oje nasıl çıkarılır? 5 adımda evde kalıcı oje çıkarma

Evde kalıcı oje nasıl çıkarılır? 5 adımda evde kalıcı oje çıkarma

16.10.2020
Kalıcı oje nasıl çıkarılır? Kalıcı ojeleri seviyoruz, kuaförde 1 saat geçirdikten sonra eve dönmeyi, sonrasında da iki hafta boyunca kafamızın rahat olmasını seviyoruz. En azından tırnaklarımız konusunda. O güzelim tırnaklarla kuaförde vedalaşmak ise hepimize zor geliyor. Eğer kuaföre gitmeye zamanınız yoksa iş başa düşüyor. Peki evde kalıcı oje nasıl çıkarılır?
Kalıcı ojenin avantajları ve dezavantajları

Kalıcı ojenin avantajları ve dezavantajları

26.08.2020
Kalıcı oje, güzellik sektöründe giderek popülerleşen bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Ancak kalıcı oje, yaptırıldıktan 2 hafta sonra tırnakta kalması nedeniyle kalıcı oje yaptırmak isteyenler bir adım geride durabiliyor. Bu noktada kalıcı ojenin avantajları ve kalıcı ojenin dezavantajları göz önünde bulundurularak karar verilmeli. Eğer kalıcı oje yaptırmak istiyor ancak kararsız kalıyorsanız, kalıcı ojenin avantajları ve dezavantajlarını listeledik.
Protez tırnak ve kalıcı ojede mantar tehlikesi

Protez tırnak ve kalıcı ojede mantar tehlikesi

21.01.2020
Tırnak hastalıkları içinde önemli bir paya sahip olan tırnak mantarının zamanında tedavi edilmemesi, tırnak çekimine varan önemli sorunlara neden olabiliyor. Tırnak mantarı toprak, ıslak zemin, hayvanlar ve ortak kullanılan eşyalar gibi birçok yolla bulaşabiliyor. Son dönemlerde ise sentetik ve sıkı kıyafetler giyilmesi, kalıcı oje ve tırnak protezi uygulamaları gibi nedenlerle gençler arasında da sık görülmeye başlayan tırnak mantarı, farklı yöntemlerle tedavi edilebiliyor. Tedavi sürecinin zor ve uzun soluklu olduğunu belirten Prof. Dr. Nilgün Solak, tırnak mantarı enfeksiyonunun tedavisi ve korunma yöntemleri ile ilgili bilgi verdi.
Alışveriş yaparken bakım da yaptırabilirsiniz

Alışveriş yaparken bakım da yaptırabilirsiniz

16.11.2019
Son dönemlerde iyice popüler olan kalıcı oje, nail art, renkli saçlar, çeşit çeşit örgüler ve makyaj uygulamaları... Bunların hepsini alışveriş de yapabileceğiniz bir yerde yaptırabileceğinizi düşünün. İşte o yerin adresini veriyoruz...
Kalıcı oje uygulamasında cilt kanseri riski

Kalıcı oje uygulamasında cilt kanseri riski

30.08.2019
Uzmanlar, kalıcı oje uygulamasında, UVA ışınlı lambaların uzun dönemde cilt kanseri gelişme riskine yol açabileceği uyarısında bulundu.
Partinin yıldızı sen ol!

Partinin yıldızı sen ol!

21.12.2018
Yılbaşı gecesi hepimiz daha güzel, daha çekici ve hoş görünmek isteriz. nasıl mı? İşte hepsi alanında birer uzman olan isimlerden tüyolar...
Kalıcı ojeyi kendimiz çıkarabilir miyiz?

Kalıcı ojeyi kendimiz çıkarabilir miyiz?

8.04.2018
Makyaj tasarımcısı Arzu Yurter, kalıcı ojenin evde kendi kendine nasıl çıkarılacağını ‘’Biliyor musun’’ için anlattı; Kalıcı ojelerimizi evde kendimiz çıkartabiliriz. Protez tırnak gibi dip bakımı isteyen bir süreç değildir. Bunun için özellikle saf aseton olmalı saf asetonu bir pamukla alıp tırnağın üzerine koyup varsa alüminyum folyo ile tırnağı sarıp 15-20 dakika bekletiyoruz. Pamuğun tamamını parmağa sarmıyoruz sadece üst kısmına yerleştiriyoruz. Onun etrafını alüminyum folyo ile kapatıyoruz ki hava almasın ısı oluşsun ve daha rahat çıkabilsin. Ama taş süslemeler için bir profesyonelden yardım almak daha sağlıklı olacaktır. Ama dediğim gibi evde çıkarmakta mümkün. Kalıcı oje ile ilgili merak edilen her şeyi Makyaj Tasarımcısı Arzu Yurter cevapladı, detaylar için videoların tamamını izleyebilirsiniz.
Kalıcı ojenin kalıcılık süresi nedir?

Kalıcı ojenin kalıcılık süresi nedir?

8.04.2018
Kadınların işini oldukça kolaylaştıran vazgeçilmezi haline gelen kalıcı ojelerin kalıcılık süresini Makyaj Tasarımcısı Arzu Yurter anlattı; Protez tırnak yapımında manikür nasıl bir gün önce yapılması çok önemliyse kalıcı ojede de kalıcılığın daha uzun süre sürmesi için manikürün bir gün önce yapılması gerekir. Tırnağın atılmasına ve hava almasına sebep olur. Manikür ihtiyacı olmayan ellerde ise tırnak etlerini geriye atmak suretiyle rahatlıkla uygulayabiliriz. Tırnak matlaştırıp nemini alıcı ürünümüzü sürüp kalıcı ojemizi sürüp ikişer dakikalık aralıklarla UV makinamızda kurumasını sağlıyoruz ve en son cilasını sürüyoruz. Bununda kalıcılık süresi maksimum bir aydır. Kalıcı oje ile ilgili merak edilen her şeyi Makyaj Tasarımcısı Arzu Yurter cevapladı, detaylar için videoların tamamını izleyebilirsiniz.
Kalıcı oje kendi kendine makinasız kurur mu?

Kalıcı oje kendi kendine makinasız kurur mu?

8.04.2018
Kadınların yoğun iş temposunda zaman kazanmak için kullandıkları aynı zamanda kalıcı ojeler yazın deniz ve plajlar içinde vazgeçilmez haline gelen kalıcı ojeler makine olmadan kendi kendine kurur mu? Makyaj Tasarımcısı Arzu Yurter anlattı; Kalıcı ojenin kalıcılığını sağlamak için mutlak surette UV makinası ile kurutulması şarttır. Hava ile kuruması beklenemez. Makinanın verdiği ışı ve ısı ile kurutmak gerekir aksi halde kalıcı olmaz. Kalıcı oje ile ilgili merak edilen her şeyi Makyaj Tasarımcısı Arzu Yurter cevapladı, detaylar için videoların tamamını izleyebilirsiniz.
Kalıcı oje sudan bozulur mu?

Kalıcı oje sudan bozulur mu?

8.04.2018
Kadınların yoğun iş temposunda zaman kazanmak için kullandıkları aynı zamanda kalıcı ojeler yazın deniz ve plajlar içinde vazgeçilmez haline gelen kalıcı ojeler bozulur mu? Makyaj Tasarımcısı Arzu Yurter anlattı; Kalıcı oje hava ile değil UV makinasında kuruttuğumuzdan dolayı kolaylıkla bozulmaz plajda, denizde, yaz aylarında ya da iş temposundan dolayı vakit kazanmak isteyen kadınlar için oldukça rahatlatıcı bir uygulamadır. Gerek el gerekse ayak tırnakları için vazgeçilmez haline geldi. Bir ay kadar bir buçuk ay kadar kullanılabilecektir. Yaz tatillerinde ya da uzun tatillerde her gün denizde olduğunuzu düşündüğünüzde herhangi bir çıktı döküldü gibi bir sorun yaşamayacaksınız. Kalıcı oje ile ilgili merak edilen her şeyi Makyaj Tasarımcısı Arzu Yurter cevapladı, detaylar için videoların tamamını izleyebilirsiniz.
Kalıcı oje uygulaması nasıldır?

Kalıcı oje uygulaması nasıldır?

8.04.2018
Kadınların yoğun iş temposunda zaman kazanmak için kullandıkları kalıcı ojeler yazın deniz ve plajlar içinde vazgeçilmez haline geldi peki ya kalıcı oje uygulaması nasıl uygulanır? Makyaj Tasarımcısı Arzu Yurter anlattı;   Kalıcı ojeler dışarda piyasada satılan kozmetik ojeler gibi değildir. Adı üzerinde kalıcı özellikle deniz, plaj, yaz dönemlerinde el ve ayakta kolay çıkmadığından dolayı şuanda inanılmaz derece talep görmektedir. Üzerlerini istediğimiz gibi süsleyebiliyoruz. Görünümü ise diğer bildiğimiz ojeler gibidir. Fakat bunları diğerlerinden ayıran tek özellik kalıcı ojeler hava ile kurumuyor kesinlikle Uv makinesinde ultra violede kurutuyoruz. Kalıcı oje ile ilgili merak edilen her şeyi Makyaj Tasarımcısı Arzu Yurter cevapladı, detaylar için videoların tamamını izleyebilirsiniz.
Bunlar insanı güzellikten soğutur!

Bunlar insanı güzellikten soğutur!

5.04.2018
Eminim ticaretin her alanında vardır ama bu iş en çok güzellik ve kozmetik sektöründe tat kaçırıyor.
İşte Acun'un gizli dünyası

İşte Acun'un gizli dünyası

27.04.2018
Çok konuşulan işlere imzasını atan yapımcı ve sunucu Acun Ilıcalı, İstanbul'un merkezindeki home ofisinin kapılarını Elele dergisi için araladı
Tırnak yeme alışkanlığının nedeni kardeşler arası kıskançlık olabilir!

Tırnak yeme alışkanlığının nedeni kardeşler arası kıskançlık olabilir!

18.08.2022
İki veya daha fazla çocuğunuz varsa ve çocuklarınızdan biri veya birkaçı tırnaklarını yiyorsa bunun nedeni kardeş kıskançlığı olabilir. Çünkü evde kardeş varsa kardeş kıskançlığı da tırnak yemeye neden olabiliyor. Bu nedenle ebeveynlerin kardeşler arasında adaletli ve eşitlikçi bir tutum içerisinde olmaları gerekiyor. Tırnak yeme ağırlıkla 3-4 yaşlarında başlıyor ve ergenliğe kadar sürebiliyor. Bu alışkanlık psikolojide davranış bozukluğu veya dürtü kontrol bozukluğu olarak tanımlanıyor.
Halıdaki inatçı lekeler nasıl çıkar?

Halıdaki inatçı lekeler nasıl çıkar?

12.07.2021
Halılarınız üzerindeki lekeleri nasıl çıkarırsınız? Halı üzerindeki yemek, yağ, oje gibi lekeleri çıkarmak her zaman kolay değildir, özellikle de lekelerden kalıcı olarak kurtulmak istiyor ancak halınıza da zarar gelsin istemiyorsanız... İşte halıdan leke çıkarmak için ideal yöntemler
Bazı ilaçlar sedef atağına neden olabilir

Bazı ilaçlar sedef atağına neden olabilir

1.03.2023
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zekayi Kutlubay anlatıyor.
Aynı ayakkabıyı 2 gün üst üste giyerseniz ne olur?

Aynı ayakkabıyı 2 gün üst üste giyerseniz ne olur?

30.01.2021
Estetik kaygılar nedeniyle yaz aylarında özen gösterdiğimiz ayaklarımıza, kış mevsiminde daha az ön planda olmaları nedeniyle genellikle aynı çabayı sarf etmiyoruz. Oysa ayaklarımızın kışın uzun saatler boyunca ayakkabı, kapalı bot ve çizme içerisinde kalmalarının yanı sıra hatalı ayakkabı seçimlerimiz; tırnak batmasından mantar enfeksiyonuna, nasırlardan egzamaya, kötü kokudan başparmağın yana doğru sapması olarak tanımlanan halluks valgusa kadar pek çok soruna neden olabiliyor. Dolayısıyla tüm yükümüzü çeken ayaklarımız aslında kış mevsiminde daha fazla özene ihtiyaç duyuyorlar.
Hormon bozucu kimyasallar nelerdir?

Hormon bozucu kimyasallar nelerdir?

7.10.2020
Gündelik hayatta kullandığımız eşyaların hormonları bozduğunu hatta doğurganlığı azalttığını biliyor muydunuz? Araştırmalar, bazı ev eşyalarında bulunan ftalatların kadınların üreme sistemlerine de zararlı olabileceğini gösteriyor.