Gıda laboratuvarında analiz edilen 5 bin numuneden yüzde 10'u sorunlu çıkıyor!

Gıda laboratuvarında analiz edilen 5 bin numuneden yüzde 10'u sorunlu çıkıyor!

9.12.2022
Gıda Referans Laboratuvarı’nda Türkiye'de üretilen, ithal ve ihraç edilen gıdaların kanserojen miktarı, katkı maddeleri, besinin sahicilik değeri, katkı, orijin tespiti, taklit ve tağşiş, genetiği değiştirilmiş organizmalar (GDO), ambalaj, ağır metal analizleri yapılıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Ulusal Gıda Referans Laboratuvarı Müdürü Gıda Mühendisi Dr. Berrin Şenöz, yılda yaklaşık 5 bin gıda numunesini analiz ettiklerini, yüzde 5- 10 civarında sorunlu ürün çıkabildiğini belirtti.
AB'de yeni yasaklama! Gıda ürünlerinde 'E171'

AB'de yeni yasaklama! Gıda ürünlerinde 'E171'

8.10.2021
Avrupa Birliği (AB), 2022 yılında gıda ürünlerinde kullanılan titanyum dioksit (E171) katkı maddesini yasaklamaya hazırlanıyor.
O gıdalarda katkı maddesi kullanılamayacak

O gıdalarda katkı maddesi kullanılamayacak

27.02.2019
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan düzenlemeyle kavurma ve tarhanada katkı maddesi kullanımı yasaklandı