Fındık, günlük diyetinize harika bir ektir. Badem, ceviz, kaju fıstığı, yer fıstığı vb. yiyecekler sağlıklı atıştırmalıklar olarak kabul edilir. Hangisini seçerseniz seçin vücudunuz için çok faydalıdır. Bu besinleri tüketerek vücudunuzun protein, lif, karbonhidrat ve sağlıklı yağlarla beslenmesine yardımcı olabilirsiniz. Bunları makul miktarlarda yemek, kan şekerini dengelemeye yardımcı olabilir. Özellikle fındık vücudunuz için birçok faydası olan magnezyum, selenyum, fosfor ve E vitamini açısından da zengindir. Bununla birlikte, sık sık kuruyemişlerin çiğ ve kavrulmuş olmak üzere iki ana çeşitte satıldığını görürsünüz. Peki, çig mi yoksa kavrulmuş fındık mı vücudunuz için daha sağlıklı?
İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası, bu yıl 4'üncüsü düzenlenen İtalyan Mutfağı Haftası'nı İtalyan sanatçı Leonardo Da Vinci’nin 500'üncü ölüm yıl dönümü anısına, içerisinde o döneme ait yemeklerin yer aldığı bir menü ile kutladı. Beş asırlık özel menüyü ünlü İtalyan Şef Giancarlo Gottardo hazırladı.
Tam bir sağlık deposu olan fındık beyin sağlığından mutluluk hormonlarına, diyabet riskini azaltmasından kanserden korumaya dek çok önemli faydalar sağlıyor. Fındığın çiğ tüketilmesi halinde çok besleyici olduğunu belirten uzmanlar, kavrulmuş fındığın sağlığımıza yarardan çok zarar vereceği uyarısında bulunuyor