Özellikle kış aylarında tüketilen ve "şifa deposu" olarak bilinen balık çorbasının yapılışını ustası anlattı. Balıkçı Tuncay Kılıç, "Tadının değişmemesi için köpüğü alınmalı" dedi.
Şimdi tam mevsimi olan balkabağını bir de böyle denemek ister misiniz? İşte lezzetli mi lezzetli, bir başka balkabağı çorbası... Üstelik besin değerleri daha da yüksek, çok lezzetli ve dileyenler için ağza tane gelecek şekilde...
Özellikle içinde bulunduğumuz pandemi döneminde bağışıklığımızın güçlü olması hiç şüphesiz büyük önem taşıyor. Öyle ki bağışıklık sistemi güçlü olan kişiler kendilerini bakterilere, virüslere ve birçok yabancı maddeye karşı koruyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Sıla Bilgili Tokgöz; bağışıklık sisteminin yanlış beslenme alışkanlıkları, alkol ve sigara kullanımı, hareketsizlik, düzensiz uyku ve hava kirliliği gibi etkenlerden olumsuz etkilendiğini belirtirken, bunlarla başa çıkabilmek için çorbaların gücünden de mutlaka faydalanmak gerektiğini söylüyor.
Kış aylarının yaklaşması ve havaların da soğumasıyla birlikte artık "Çorba sezonunu açtık" diyebiliriz. Çorbaları hem hasta olduğumuzda iyileşmek için hem de hastalıkları uzak tutmak için tüketebiliyoruz. Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Eda Balcı, hastalıkları uzak tutacak ve bağışıklığı güçlendirecek kış çorbası tarifini paylaştı. Kış çorbası nasıl yapılır? merak ediyorsanız, sizi şöyle alalım...
Yılbaşı gecesi için planlar yapıldı, hazırlıklar neredeyse tamamlandı. Yılbaşı gecesinde görkemli ve kalabalık sofalar kurulacak. Yeni yılı evinde girmek isteyenler şimdiden menülerine karar verdi bile. Bu özel günde çocuklarınız da size eşlik edecek. Çocuklar için yılbaşı gecesi yemek menüsü konusunda kararsızsanız, sizin için hem sağlıklı hem doyurucu alternatiflerden bir menü hazırladık. İşte, mutfak şefi ve eğitmeni, Kids Gourmet yemek yazarı Ayşe Nil Dinler’den yılbaşı çocuk menüsü ve uzman görüşleri…