Kis Hazirliklari

Kis Hazirliklari Haberleri

İstanbul Havalimanı kışa hazırlandı

İstanbul Havalimanı kışa hazırlandı

İstanbul Havalimanı'nda yürütülen kış hazırlık çalışmalarını Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Hüseyin Keskin denetledi.
Kırmızı lahana turşusu nasıl yapılır? İşte püf noktaları…

Kırmızı lahana turşusu nasıl yapılır? İşte püf noktaları…

Sonbaharla birlikte evlerde kış hazırlıkları devam ediyor. Kışa yaklaşırken internette en çok aratılan tariflerden birisi de kırmızı lahana turşusu tarifi. Peki, Kırmızı lahana turşusu nasıl yapılır? İşte püf noktaları…
Sadece 1 koli kaldı! Şehir dışından bile arıyorlar

Sadece 1 koli kaldı! Şehir dışından bile arıyorlar

Son günlerde kavanoz kapağı bulmak oldukça zorlaştı. Çünkü evlerde kışlık hazırlığı yapılıyor. Salçalar, reçeller kaynatılıyor, turşular hazırlanıyor. Eski kavanozlar tekrar tekrar kullanılsa da içi hava almasın diye kapağını yenilemek şart. Bu nedenle de kavanoz kapaklarının fiyatları arttı ve yok satıyor. Türkiye’nin en büyük toptancı çarşılarından İstanbul Toptancılar Çarşısı'nda (İSTOÇ) da kavanoz kapağı sadece bir esnafta 1 koli kaldı.
Sonbaharda tüketilmesi gereken 10 besin

Sonbaharda tüketilmesi gereken 10 besin

Sonbahar bağışıklık sistemini güçlendirerek kış aylarına hazırlanmak için önemli bir fırsat. Metabolizmayı kışa hazırlamak, mevsim geçişlerinde hastalanmamak ve sonbahar depresyonundan korunmak için sofralardan eksik etmemeniz gereken bazı besinler var. Diyetisyen Merve Yüksek, sonbahar beslenmesinde dikkat edilmesi gerekenleri hakkında bilgi verdi.
Ev yapımı konservelerde kas felci riskine dikkat! Konserve yapılırken nelere dikkat edilmeli?

Ev yapımı konservelerde kas felci riskine dikkat! Konserve yapılırken nelere dikkat edilmeli?

Sonbaharın gelmesiyle birlikte evlerde kış hazırlıkları başladı. Mevsiminde meyve ve sebzelerle hazırlanan konserveler kış aylarında ev hanımlarının en büyük kurtarıcısı. Ancak ev yapımı konservelerle ilgili uzmanlar uyarıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Fatma Gönen, ev yapımı konservelerde kas felcine ve tedavi edilmezse ölüme bile yol açan 'clostridium botulinum' bakteri riski olduğunu söyledi. Gönen, bakteri oluşumunun önlenmesi için sebzelerin türüne göre belli derecelerde kaynatılması gerektiğini kaydetti. Peki, konserve yapılırken nelere dikkat edilmeli? Kapağı tutmayan konserveye ne yapılmalı? İşte sağlıklı konserve yapmanın püf noktaları…
Koruk nedir? Koruk suyu nasıl yapılır? Koruk turşusu nasıl yapılır?

Koruk nedir? Koruk suyu nasıl yapılır? Koruk turşusu nasıl yapılır?

Sıcak yaz aylarında Ege’de sıklıkla tüketilen koruk suyu hem serinletici içecek olarak hem de yemeklerdeki kullanım şekliyle son yıllarda sofralarda yerini aldı. Ege dışında pek bilinmeyen koruk suyu asırlardır geleneksel Türk mutfağının içinde yer alan turşu suyudur. Peki, Koruk nedir? Koruk suyu nasıl yapılır? İşte koruk ile yapabileceğiniz tarifler…
Domates soslu acı biber turşusu nasıl yapılır?

Domates soslu acı biber turşusu nasıl yapılır?

Sonbahar geldi, kış için hazırlıklar başladı. Mutfaktaki kış hazırlıklarından olan sebze ile yapılan konserve yapımı da her evde devam ediyor. Mevsiminde yetişen domatesle yapılan konserveler de hem ekonomik hem de lezzetli bir seçenek olarak en çok tercih edilen ve merak edilen tarifler arasında. Peki, Domates soslu acı biber turşusu nasıl yapılır? İşte Domates soslu acı biber turşusu yapmanın püf noktası…
Kışlık domates sosu nasıl yapılır? İşte püf noktası!

Kışlık domates sosu nasıl yapılır? İşte püf noktası!

Kış mevsimi için evlerde hazırlıklar başladı. Salçadan turşuya, konserveden reçele kadar çeşitleri ürünleri kışa hazır hale getirebilir hem maliyetten hem de mevsimindeki ürünlerin lezzetini uzun süre koruyabilirsiniz. Peki, Kışlık domates sosu nasıl yapılır? İşte Kışlık domates konservesi hazırlamanın püf noktaları…