Kışın Saç Bakımı

Kışın Saç Bakımı Haberleri

Son dakika kışın saç bakımı haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kışın saç bakımı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kışın saç bakımı haber sayfamızda...
Kuru, yıpranmış, mat cildi 5 dakikada onarıyor! Kış aylarında bu bakımdan vazgeçmeyin: Cilt bariyerini çelik gibi güçlü hale getiriyor

Kuru, yıpranmış, mat cildi 5 dakikada onarıyor! Kış aylarında bu bakımdan vazgeçmeyin: Cilt bariyerini çelik gibi güçlü hale getiriyor

22.11.2023
Mevsim değişikliklerinden cildiniz de nasibini alır. Özellikle kış aylarında soğuk havalarında etkisiyle cildiniz çok hızlı bir şekilde nem kaybı yaşar. Cildiniz nem kaybı yaşadıkça cilt bariyeriniz de zayıflar ve cildiniz savunmasız hale gelir. Bu sebeple kış mevsiminde cildinizi nemli tutmanız ve cilt bakım rutininizi değiştirmeniz gerekir. Saç ve cilt sağlığımız için çok önemli olan vücudumuzdaki vitamin ve mineralleri, iyi bir beslenme kürü veya gıda takviyeleriyle yerine koymalıyız." diyen Dermatoloji Uzmanı. Dr. İhsaniye Dönmez Çiçek, bu ipuçlarını takip etmenize rağmen sonuç alamadığınızda mutlaka bir uzmana danışmanız gerektiğini vurguluyor.
Soğuk havalarda saçları koruyan ipuçları

Soğuk havalarda saçları koruyan ipuçları

5.02.2023
Kış aylarında aynı cildiniz gibi saçlarınız da çok hızlı bir şekilde nemini kaybeder. Nemini kaybeden saçlar cansız, mat ve kırılgan hale gelir. Özellikle soğuk kış günlerinde saçlarınızı korumak için bazı kurallara dikkat etmeniz gerekir. Soğuk havalarda saçları koruyan ipuçlarını Posta.com.tr okurları için araştırdık.
Kış aylarına özel saç bakım önerileri

Kış aylarına özel saç bakım önerileri

31.01.2023
Kışın soğuk havalar sebebiyle aynı cildiniz gibi saçlarınız da çok hızlı bir şekilde nemini kaybeder. Saçların nemini kaybetmesi zamanla saç köklerinin ve saç tellerinin kuruluktan dolayı dökülmesine yol açar. Bu sebeple kış aylarında saçlarınızı korumanız ve saçlarınızı nemli tutmanız önemlidir. Kış aylarına özel saç bakım tüyolarını merak ediyorsanız bu yazımıza mutlaka bir göz atın.
Saç yıkarken su sıcaklığı nasıl olmalıdır?

Saç yıkarken su sıcaklığı nasıl olmalıdır?

11.12.2022
Kış aylarında havaların soğumasıyla birlikte saçlarınız ve cilt bakımınız için uyguladığınız bakım yöntemlerinde değişiklik yapmanız gerekir. Özellikle saçlarınızın nemini kaybetmemesi için saçlarınızı yıkarken kullandığınız suyun ısısına bile özen göstermelisiniz. Saçlar kış aylarında kuru, kırılgan ve hassas bir hale gelir. Saç derisi hassaslaştığı için kepek sorunu da görülür. Bu durumda saçlar daha çok bakıma ihtiyaç duyar. Kış aylarında saçlarınızın nem kaybı yaşamamasına dikkat etmeniz gerekir. Bunun için saçlarınızı yıkarken kullandığınız suyun ısısını da iyi ayarlamalısınız. Peki, saç yıkarken su sıcaklığı ne olmalıdır?
Mevsim değişikliği saçları etkiliyor! Soğuk havalarda saç bakımı

Mevsim değişikliği saçları etkiliyor! Soğuk havalarda saç bakımı

17.11.2022
Mevsimsel değişimler saç sağlığınızı da doğrudan etkiler. Kış aylarıyla birlikte soğuyan hava koşullarına karşı saçlarınızı güçlendirmeniz gerekir. Kış aylarında saçlar daha çok kurur ve kırılır. Bu sebeple neme ihtiyaç duyar. Değişen hava koşullarıyla birlikte saç bakımınızda da değişikliğe gitmeniz gerekir. Saçlarınıza nem depolayan ve saç köklerini güçlendiren yöntemleri alışkanlık haline getirerek saçlarınızı koruyabilirsiniz.
Kış aylarında saçlarınız için güç kalkanı oluşturun!

Kış aylarında saçlarınız için güç kalkanı oluşturun!

13.10.2022
Kuru ve soğuk hava şartları saçların hasar görmesine yol açabilir. Aşırı soğuk havalarda saçlar nemini kaybedebilir. Saçlar donuk, mat ve cansız görünebilir. Bu sebeple saçları güçlendirmek ve her zaman nemini korumak gerekir. Kış aylarında saçlarınıza uygulayacağınız doğru bakım yöntemleriyle saçlarınızı kökten uca güçlü ve sağlıklı hale getirebilirsiniz. Saçlar için güç kalkanı oluşturan bu bakım yöntemleri sayesinde saçlarınızı koruyabilirsiniz. Kış aylarında saç bakımı için pratik ipuçlarını Posta.com.tr okurları için anlattık.
Argan yağlı formüller kış aylarında saçları canlandırıyor

Argan yağlı formüller kış aylarında saçları canlandırıyor

14.01.2020
Soğuk kış günlerinde uzun saatler bere altında kalan, soğuktan, rüzgardan etkilenen ve sıcak suyla yıkanmaya başlayan saçlar hızla canlılıklarını yitirirken kırılma ve dökülmeler de artıyor. Dökülmeyi engellemeyi ve saçınıza ihtiyacı olan bakımı uygulamak istiyorsanız argan yağı içeren özel ürünler sizin için iyi bir seçenek olabilir...
Doğanın güzelliğini evinize taşıyın! İşte evde bitki yetiştirmenin püf noktaları...

Doğanın güzelliğini evinize taşıyın! İşte evde bitki yetiştirmenin püf noktaları...

12.09.2023
Evlerimiz, hayatımızın çoğunu geçirdiğimiz ve kendimizi rahat hissettiğimiz yerlerdir. Evlerimiz bazen sıkıcı ve monoton olabilir. İşte tam da bu noktada bitkiler devreye girer. Bitkiler; evinizi güzelleştirir, havayı temizler ve stresi azaltmaya yardımcı olur. Bitki yetiştirmek, sorumluluk alma ve doğayla bağlantı kurmak için harika bir yoldur. Evde bitki yetiştirmek, hem sizin hem de bitkileriniz için keyifli bir deneyim olabilir. Doğru bitkileri seçerek ve bakımını yaparak, uzun yıllar boyunca sağlıklı bitkilere sahip olabilirsiniz.
Kırkkilit otunun faydaları nelerdir? Kırkkilit otu ne işe yarar? Kırkkilit otu nasıl tüketilmeli?

Kırkkilit otunun faydaları nelerdir? Kırkkilit otu ne işe yarar? Kırkkilit otu nasıl tüketilmeli?

29.08.2023
Kırkkilit otu, iyileştirici özellikleri nedeniyle binlerce yıldır kullanılan çok yaygın bir bitkidir.Kırkkilit otu,Yunan ve Roma İmparatorluklarından beri bitkisel bir ilaç olarak kullanılan popüler bir eğreltiotudur. Kırkkilit otunun idrar söktürücü özellikleri, flavonoid ve saponin içeriğine bağlanır. Yetişme alanları gibi kullanım alanları da oldukça geniştir. Kolajen lifleri dermisin sağlığında merkezi bir rol oynadığından, kırkkilit otu cildin iyileşmesini ve yenilenmesini destekler, direncini ve elastikiyetini artırır.
Kışın saç sağlığını korumanın ipuçları

Kışın saç sağlığını korumanın ipuçları

16.01.2023
Kışın soğuk havaların etkisiyle aynı cildiniz gibi saçlarınız da çok hızlı bir şekilde nemini kaybeder. Nemsiz kalan saçlar dış etkenlere karşı güçsüz hale gelir ve çok kolay yıpranır. Yıpranan saçlar zamanla cansızlaşır ve sağlıksız görünür. Bu sebeple kış aylarında saçları korumak ve saçlara düzenli olarak bakım yapmak gerekir. Kışın saç sağlığını korumanın ipuçlarını sizler için derledik.
Elektrik faturasını yüzde 20 ucuzlatın!

Elektrik faturasını yüzde 20 ucuzlatın!

11.06.2021
Elektrik faturasında yüzde 20 tasarruf imkanı... Elektrikte tüketim rekoru yaz aylarında kırılıyor. İşte bu yüzden enerji tasarrufuna en çok dikkat edilmesi gereken mevsimdeyiz. Faturaları düşürmek aslında çok basit. Önlemleri belki çoğumuz biliyoruz ama ya unutuyoruz ya da ihmal ediyoruz. Bu nedenle hayat boyu lazım olacak 20 pratik öneriyi sizler için hazırladık. Bilal Emin Turan'ın haberi...
Cebi serinleten 20 yazlık öneri

Cebi serinleten 20 yazlık öneri

10.06.2021
Elektrikte tüketim rekoru yaz aylarında kırılıyor. İşte bu yüzden enerji tasarrufuna en çok dikkat edilmesi gereken mevsimdeyiz. Faturaları düşürmek aslında çok basit. Önlemleri belki çoğumuz biliyoruz ama ya unutuyoruz ya da ihmal ediyoruz. Bu nedenle hayat boyu lazım olacak 20 pratik öneriyi sizler için hazırladık.
Buram buram yaz kokarken

Buram buram yaz kokarken

20.07.2018
Yaz mevsimi sanki biz kadınlara gelmiş gibi
Cildime neler oluyor?

Cildime neler oluyor?

2.05.2022
Dermatolog Doç. Dr. Alev Eken, mesleki yolculuğundaki kanıta dayalı bilgi, sezgi ve deneyimlerini ‘Cildime Neler Oluyor?’ adlı kitabında bizlerle paylaştı. Bütünsel sağlığın cildimize olan etkilerinden, iyi yaş alma ve güzellik yolculuğunun yönetimi hakkında önemli ipuçları barındıran kitabın kapak tasarımı ve görselleri Işın Nur Cicerali imzalı. Cicerali, aynı zamanda kitabın röportörü. Cildimizle ilgili tüm merak edilenleri sordum, Dermatolog Alev Eken anlattı.
Bebekler ne zaman yıkanmalı?  Bebek şampuanı nasıl seçilmeli?

Bebekler ne zaman yıkanmalı? Bebek şampuanı nasıl seçilmeli?

5.02.2020
Ebeveynler bebeğin doğumundan kısa bir süre sonra genellikle günlük rutinine banyoyu ekler. Uzmanlar, bebeğin ilk banyosunu bir yaşına gelene kadar ertelemelerini önerir. Bunun nedeni, doğumdan sonra bebeğinizin cildindeki koruyucu balmumsu bir madde ile kaplanmış olması. Peki, bebekleri ne zaman yıkamalıyız? Bebekleri yıkarken nelere dikkat edilmeli? Bebek şampuanı nasıl seçilmeli? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Musa Bostancıoğlu bebeklerin bakımını ve bebekleri yıkarken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
Kıșın cilt ve saç bakımı için kahve kullanın!

Kıșın cilt ve saç bakımı için kahve kullanın!

25.04.2018
Kıșın kuruyan ve kırıșan cilt için kahve peelingi, saç bakımı için ise kahve maskesi kullanın
Genç görünmek isteyen erkeklere 10 tüyo

Genç görünmek isteyen erkeklere 10 tüyo

17.10.2019
Güzel ve bakımlı görünmek herkesin hakkı. Ancak kadınların ve erkeklerin bakım rutinlerinde farklılıklar vardır. Son 10 yılda güzellik merkezlerine gelen erkeklerin sayısında yüzde 100 oranında artış yaşandı. Hal böyle olunca, erkekler genç görünmek için tavsiye arayışına girdiler. Medikal Estetik Doktoru Ezgi Karavelioğlu, kişisel bakımına ve genç görünümüne önem veren erkekler için 10 altın tavsiyede bulundu. İşte erkekleri olduğundan daha genç ve bakımlı gösterecek 10 tüyo
Hatırla Türkiye!

Hatırla Türkiye!

12.09.2018
Kaynakları doğru ve verimli kullanmak kültürümüzde var
Selülitleri yok eden doğal kür tarifi

Selülitleri yok eden doğal kür tarifi

10.08.2018
Hemen hemen herkesin mutfağında olabilecek malzemelerle selülitlerden kurtulmak mümkün. Tek yapmanız gerekense 14 gün boyunca aralıksız bu kürü uygulamak.
Kışın banyoda kalmanız gereken en uzun süre

Kışın banyoda kalmanız gereken en uzun süre

25.04.2018
Dermatoloji Uzmanı Dr. Neslihan Dönmez, kış aylarında cilt için en uygun banyo yapma süresini açıkladı
Yüzde 50 tasarruf elinizde

Yüzde 50 tasarruf elinizde

5.04.2018
"Yüzde 50 tasarruf elinizde" başlıklı yazının devamını okumak için lütfen tıklayın.
Cildiniz kışın hasar görmesin

Cildiniz kışın hasar görmesin

22.03.2023
Soğuk ve kuru hava cildin daha fazla gerilip çatlamasına yol açıyor. Bu nedenle cilt kışın daha fazla bakım istiyor. İşte, soğuk havanın etkisini azaltacak cilt bakım önerileri