Kitap Okuma Alışkanlığı

Kitap Okuma Alışkanlığı Haberleri

Son dakika kitap okuma alışkanlığı haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kitap okuma alışkanlığı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kitap okuma alışkanlığı haber sayfamızda...
Eğitime yerel destek

Eğitime yerel destek

27.09.2023
Tuzla'da, Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın göreve geldiği 2009’dan bu yana okul öncesinden üniversiteye eğitimin her kademesinde çok önemli projelere imza atıldı. Dezavantajlı öğrencilere ücretsiz yemek 50 bin uygulaması, öğrenciye ücretsiz kırtasiye seti ve üniversitelilere eğitim yardımı bu projelerden sadece birkaçı. ‘Eğitim Kenti Tuzla’ vizyonu kapsamında yatırımlarını sürdüren Başkan Yazıcı’nın son eğitim yatırımı ise 15 akademisyen ve 32 sanayici ile Türkiye’nin ilk uygulamalı Temel Bilimler Üniversitesi’ni ilçeye kazandırmak.
İş Bankası “Karneni Göster Kitabını Al” kampanyası 16 yaşında

İş Bankası “Karneni Göster Kitabını Al” kampanyası 16 yaşında

22.06.2023
Türkiye İş Bankası, çocuklara bu yıl Cumhuriyetimizin 100. yılı vesilesiyle “Çocuklar Soruyor Tarih Dede Anlatıyor” kitabını armağan ediyor. Kitapta Dr. Selim Erdoğan, Darüşşafakalı öğrencilerin Cumhuriyet, Atatürk ve Kurtuluş Savaşı ile ilgili sorularını yanıtlıyor.
Sosyal etkisi yüksek projeler fark yaratıyor

Sosyal etkisi yüksek projeler fark yaratıyor

22.06.2023
Özellikle deprem sonrası dönemde tüketicilerin ve genel kamuoyunun sosyal sorumluluğa bakışı değişti. Daha öncesinde pek çok farklı konuda gerçekleştirilen projelerin artık daha fazla çocuk ve kadın odaklı olması, depremden etkilenen kentlerin yeniden hayata geçmesine destek vermesi ve mutlaka sürdürülebilir fayda yaratması bekleniyor.
Çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırma yolları

Çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırma yolları

27.12.2022
Kitaplar çocukların bilişsel, duygusal, psiko-motor gelişimlerini destekleyen, dil, sosyal ve ahlaki gelişimlerine de doğrudan etki eder. Çocuklar kitap sayesinde düşünme, problem çözme, yaratıcılıklarını ve yeteneklerini geliştirme fırsatlarına sahip olurken, doğaya, insanlara, doğada gördüğü diğer canlılara ve olaylara karşı da hassasiyet geliştirmektedirler. Bunun yanı sıra kitap, çocukların kişilik gelişimine katkı sağlamakta, duygusal ve ruhsal ihtiyaçlarının karşılanmasında da önemli ölçüde etki etmektedir.
Ev ortamını verimli hale getirmenin püf noktaları

Ev ortamını verimli hale getirmenin püf noktaları

30.11.2022
Ev ortamının çocuklar için önemli bir yere sahip olduğunu, verimli ve keyifli zaman geçirmede fırsat olarak sunulması gerektiğini belirten uzmanlar, anne-babalara çocuklarla beraber zaman geçirmelerini tavsiye ediyor.
Çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırırken nelere dikkat edilmeli?

Çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırırken nelere dikkat edilmeli?

19.11.2022
Kitap okuma alışkanlığı, çocukların dil becerilerini geliştirmek ve onları bilişsel, duygusal, ruhsal ve ahlaki olarak geliştirmek için en önemli araçtır. Çocuklar kitaplar aracılığıyla çevrelerini düşünmeyi ve sorgulamayı öğrenirler. Çocukların okuması için belirlenmiş bir yaş yoktur. Bebekler bile doğru kitapları okuduklarında çok eğlenir ve öğrenirler. Okuma alışkanlığı, okumayı öğrendikten sonra çalışmaya mutlu ve sürekli devam etme sürecidir. Küçük yaşlarda kitap okuma alışkanlığı kazandırıldığında, çocuğunuzun yetişkin bir birey olduğunda kitap okumayanlara göre bir adım önde olması kaçınılmaz olacaktır.
LGS 2022'yi uzmanlar değerlendirdi: Seçici sorular soruldu

LGS 2022'yi uzmanlar değerlendirdi: Seçici sorular soruldu

5.06.2022
LGS, Türkiye genelinde yaklaşık 1 milyon 300 bin öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. Uğur Okulları Sınavlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Adil Kurt ve Ortaokul Akademik Kurulu MEB'in uyguladığı LGS'yi değerlendirdi.
Kitap okuyan canlı heykeller ilgi odağı oldu

Kitap okuyan canlı heykeller ilgi odağı oldu

26.05.2022
Tunceli’de canlı heykeller, kitap okumanın önemini anlatmak için otobüslerde ve parklarda kitap okudu. Tunceli Belediyesi Şehir Tiyatrosu'ndan 2 oyuncu, kitap okumanın önemine anlatmak için canlı heykel performansı sergiledi. Otobüslerde ve parklarda kitap okuyan canlı heykeller vatandaşlardan olumlu tepki aldı.
Çocuklarda okuma sevgisini öldürmenin 7 yolu!

Çocuklarda okuma sevgisini öldürmenin 7 yolu!

8.05.2022
Çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak isterken, onların okuma sevgisini de öldürebileceğinizi biliyor muydunuz? Örneğin, çocuğu henüz hazır olmadan onu okumaya zorlamak, onu okuma sevgisinden mahrum etmenize neden olabilir. Bilimsel araştırmalar sonucunda çocukların okuma alışkanlığı edinmesi için uygun zamanı bilir, buna uygun davranırsanız çocuğunuza okuma sevgisi aşılayabilirsiniz. Ancak ebeveynlerin yapacağı bazı hatalar çocukların okumaktan tamamen uzaklaştırabiliyor. İşte çocuklarda okuma sevgisini öldürmenin 7 yolu!
Kitap okuma alışkanlığı neden önemlidir?

Kitap okuma alışkanlığı neden önemlidir?

9.04.2022
Son yıllarda yapılan araştırmalar bebeklerin daha dünyaya gelmeden önce anne karnındayken öğrenme sürecini başladığını ortaya çıkardı. Bunula birlikte bebek, çocuk bakım ve eğitiminin ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı. Günümüzdeki televizyon, telefon gibi uyarıcılar dört bir yanımızı sarmışken bebek ve çocuklara kitap okumanın önemi bir kez daha ortaya çıktı.
Tatilde çocukları ekrandan uzak tutun

Tatilde çocukları ekrandan uzak tutun

24.01.2022
Pandemide okul çağındaki çocuklarda ekran kullanımının arttığına dikkat çeken Uzman Klinik Uzman Psikolog İpek Fatma Özaktaç, “Özellikle ilkokul çağındaki çocuklar arasında TV, bilgisayar, tablet ve akıllı telefon kullanımı son dönemde oldukça arttı. Bu nedenle aileler ara tatili fırsat bilip, çocukları için önceden aktivite programı yaparak ekran kullanımını sınırlandırmalı” dedi.
Çocuğa okuma kültürü kazandırmak için 5 öneri

Çocuğa okuma kültürü kazandırmak için 5 öneri

8.01.2022
Uzmanlara göre küçük yaşta kitap okuma alışkanlığı, çocukların ilerleyen dönemlerde daha hızlı anlama, kavrama ve anladığını doğru ifade edebilme yeteneklerine katkı sağlıyor. Günümüzde ise teknolojinin gelişimi ile çocukların ilgi odağı olan tabletler, telefonlar ve oyun konsolları çocuğun okuma alışkanlığını arka plana atıyor. Bu kapsamda “Çocuğum niye kitap okumuyor?” demek ile “Niye piyano çalamıyor?” demenin aynı şey olduğunu dile getiren Eğitim Danışmanı Murat Karcıoğlu kitap okuma kültürünün oluşmasının anne karnında başlayan çocuğun büyüme ve olgunlaşmasıyla uzun alışkanlıkların ve egzersizlerin neticesinde gelişen bir durum olduğunu vurguluyor.
Çocuğunuza kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için 5 öneri

Çocuğunuza kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için 5 öneri

4.01.2022
Uzmanlara göre küçük yaşta kitap okuma alışkanlığı, çocukların ilerleyen dönemlerde daha hızlı anlama, kavrama ve anladığını doğru ifade edebilme yeteneklerine katkı sağlıyor. Günümüzde ise teknolojinin gelişimi ile çocukların ilgi odağı olan tabletler, telefonlar ve oyun konsolları çocuğun okuma alışkanlığını arka plana atıyor. Peki bu hızlı dünya içinde çocuğunuza kitap okuma alışkanlığını nasıl kazandıracaksınız? İşte eğitim uzmanından öneriler...
Basit ipuçlarıyla ağrıyı önleyin

Basit ipuçlarıyla ağrıyı önleyin

4.12.2021
Istanbul Tıp Fakültesi’nden Fizik Tedavi Rehabilitasyon ve Ağrı Uzmanı Prof. Dr. Demirhan Dıraçoğlu anlatıyor.
Ara tatilde kendini keşfet

Ara tatilde kendini keşfet

9.11.2021
Hafta sonu ile birlikte toplam 9 gün sürecek ara tatil için nefesler tutuldu. Bu süreci en verimli şekilde değerlendirmek için yeteneklerin keşfedilmesine yardımcı olan birbirinden eğlenceli atölyeler hazırlandı. Sanal müzeler, tasarruf oyunları, hızlı okuma ve resim yapma programları da tatildeki en faydalı aktiviteler arasında. // Murat Gülderen - POSTA
Dünyanın en çok kitap okuyan ülkeleri açıklandı! Türkiye'nin sırası...

Dünyanın en çok kitap okuyan ülkeleri açıklandı! Türkiye'nin sırası...

13.10.2021
Dünyada en çok kitap okuyan ülkeler belirlendi. Haftalık saat bazlı okumaların verildiği araştırmada ilk sırada yer alan ülkelerde haftada 10 saatten fazla kitap okunuyor. İşte dünyanın en çok kitap okuyan ülkeleri ve Türkiye'nin kitap okuma alışkanlığı ve sıralaması
Çocuklarda kitap okuma alışkanlığı

Çocuklarda kitap okuma alışkanlığı

8.10.2021
Kitap okumanın birçok faydası bulunmaktadır. Kelime dağarcığında artış, kişinin kendini daha iyi ifade edebilmesi, hafızanın güçlenmesi bunlardan sadece birkaçıdır. Nasıl ki spor yapmak beden sağlığınızı güçlendiriyorsa, kitap okumak da zihnin güçlenmesinde çok büyük katkıya sahiptir. Günümüzde liselere ve üniversiteye girişlerde uygulanan sınavlarda da okuduğunu kısa zamanda anlayabilme ve yorumlayabilme becerilerinin sıklıkla ölçüldüğü görülmektedir. Klinik Psikolog Nurşah Memiş konu hakkında bilgiler verdi...
Kitap okumaya teşvik için sesli kitap önemli!

Kitap okumaya teşvik için sesli kitap önemli!

25.09.2021
Her yıl 26 Eylül’de kutlanan Türk Dil Bayramı’na ilişkin açıklama yapan Prof. Dr. Melda Üner, Z kuşağının dili doğru kullanması için okumaya teşvik edilmesi gerektiğini belirterek “Z kuşağı, okumayı biraz yorucu, hatta sıkıcı buluyor. O zaman belki önce sesli kitap dinlemeye teşvik etmek iyi olabilir onları. Güzel Türkçemizi doğru telaffuzla dinleme şansını elde etmiş olurlar böylece. Ama ardından okumaya geçmek şart” dedi.
Gençlik nereye koşuyor?

Gençlik nereye koşuyor?

21.09.2021
Türkiye nüfusunun yüzde 15.6’sını 15-24 yaş grubundaki genç nüfus oluşturuyor. Ülke genelindeki genç sayısı yaklaşık 13 milyon. Belirlediğimiz hedeflere bu nesil ile ulaşacağız.
Çocuklarla yapılacak hem eğlenceli hem de öğretici aktiviteler

Çocuklarla yapılacak hem eğlenceli hem de öğretici aktiviteler

30.06.2021
Yaz tatilinde ebeveynlerin önemsediği bir konu da çocuklarıyla yapacakları verimli aktiviteler oluyor. Tatil çocukların dinlendiği, eğlendiği ve öğrendikleri bir dönem olarak geçirilebilir. Eğitimci Can Uysal, aileler için verimli aktivite önerilerinde bulundu.
Çocuğa kitap okuma alışkanlığı kazandırmanın yolları

Çocuğa kitap okuma alışkanlığı kazandırmanın yolları

16.03.2022
çocuğa kitap okuma alışkanlığı kazandırmanın yolları
LGS’de MEB soruyor Sinan Kuzucu Yayınları önceden biliyor

LGS’de MEB soruyor Sinan Kuzucu Yayınları önceden biliyor

21.02.2021
Çocuklarımızın eğitim hayatlarının en önemli dönüm noktalarından biri hiç kuşkusuz ki LGS (Lise Geçiş Sınavı) oluyor. Öğrencilerin bu sınavda alacakları iyi puan onlara başarılı ve nitelikli liselerin kapılarını aralıyor. Böylesine önemli bir dönemecin öğrencilerin olduğu kadar ailelerin de hayatındaki yeri büyük. LGS’ye hazırlık için en önemli kaynaklardan biri olan hazırlık kitaplarını doğru seçmek de dikkat edilecek noktalardan biri…
Çocuğunuza ödül veya ceza vererek kitap okutmayın

Çocuğunuza ödül veya ceza vererek kitap okutmayın

12.02.2021
Çocuğunuza okuyacağı kitap için hediye almanız mı süreci hızlandırıyor yoksa sevdiği bir şeyden mahrum bırakmanız mı?
Güvenli bebek odası nasıl olmalıdır?

Güvenli bebek odası nasıl olmalıdır?

10.02.2021
Bir bebeğin en güvenli ortamının kendi odası olduğunu söyleyen Uzman Pedagog Zeynep Şimşek, güvenli bebek odasının nasıl olması gerektiğini anlattı.
Öğrenciye ücretsiz etkinlik rehberi

Öğrenciye ücretsiz etkinlik rehberi

30.01.2021
Pandemi gölgesinde geçen eğitim döneminin ilk yarı tatili 15 Şubat’ta sona erecek. Derslerden geri kalınmaması için uzaktan eğitim sisteminin uygulandığı son bir yılda, bu alandaki dijital dönüşüm de tamamlanmış oldu. Öğrenciler bu kısa sürede yeni eğitim düzenine de hızla alıştı. Şimdi ikinci dönem hazırlıkları sürerken tatil döneminde öğrencilerin bir yandan stres atacağı bir yandan da aileleriyle birlikte becerilerini geliştireceği ücretsiz pek çok online aktivite programı var. İşte sizin için seçtiklerimiz...// Murat Gülderen