Negatif düşünceyi önlemenin ve pozitif kalmanın 9 yolu

Negatif düşünceyi önlemenin ve pozitif kalmanın 9 yolu

16.03.2021
Kişilik özellikler ve geçmiş yaşantılardan dolayı herkesin hayata bakışı birbirinden farklıdır. Bu farklılık doğrultusunda olaylara verilen tepkilerin ve olay hakkında düşüncelerin de aynı olmadığını belirten Uzman Psikolog Ezgi Dokuzlu, “Eğer zihnimizi pozitif düşünmeye odaklarsak ve eğitirsek gelecekte negatif düşüncelerle daha kolay başa çıkarız bu da zamanla daha mutlu, daha az kaygılı daha huzurlu olmamız anlamına gelir” dedi. Uzman Psikolog Ezgi Dokuzlu, negatif düşünceyi önlemenin ve pozitif kalmanın 9 yolunu açıkladı.
Kara bela gibi etrafımızı saran negatif duyguları kabullenmenin 9 yolu

Kara bela gibi etrafımızı saran negatif duyguları kabullenmenin 9 yolu

18.11.2020
Negatif düşüncelerle hayatımızın her alanında karşılaşmamız mümkün. Bu düşünceler bizi bazen öyle diplere çeker ki, kurtulmak için ne yapacağımızı şaşırırız. Oysa ki negatif düşünceleri kabullenmek, onların bizi dibe çekmesini engelleyen en önemli şey. Uzun vadede negatif düşünmek depresyondan aksiyeteye kadar birçok hastalığa neden olabiliyor. Öyleyse gelin şimdi negatif duyguları kabullenmenin yollarına bakalım. Şunu unutmayın; negatif düşüncelerden sonsuza dek kurtulmak mümkün değil. Ancak kabullenerek yaşam kalitemizi yükseltmemiz mümkün.
Negatif insanların 5 ortak özelliği

Negatif insanların 5 ortak özelliği

6.09.2020
Çevrenizde mutlaka sürekli şikayet eden ve ortama girdiği zaman herkesin yaşam enerjisini sömüren biri vardır. Negatif insanlar, düşünce yapıları ve davranışlarıyla kendilerine zarar verdikleri kadar diğer insanlara da zarar veriyorlar. Aslında en uzak durulması gereken kişiler olan negatif insanların belirleyici 5 ortak özelliği var. Bu özellikleri öğrenmek negatif insanlara karşı kendinizi nasıl koruyacağınıza dair size ipuçları verecektir.
Negatif düşünceler ve şikayetler beyni nasıl etkiliyor?

Negatif düşünceler ve şikayetler beyni nasıl etkiliyor?

2.06.2020
Her insan zorlu dönemler geçirebilir. Bu dönemlerde zihni olabildiğince olumlu tutmak önemli. Negatif düşünceler sandığımızdan daha zararlı olabilir. Üstelik bu zarar, sadece psikolojimizi değil, beynimizin yapısını da değiştiriyor. Yapılan araştırmalarda negatif düşündükçe beyin hücrelerinin daha fazla negatif düşünce ortaya çıkarmasına neden olduğu keşfedildi.