Kumar bağımlılığının tedavisi nasıl yapılır?

Kumar bağımlılığının tedavisi nasıl yapılır?

3.02.2020
Dç. Dr. Işıl Göğcegöz tedavinin dört alanda yapılabileceğini belirtti. Psikiyatrik değerlendirme, psikoterapi ile farkındalık kazandırma, ilaçla kontrol altına alma ve kişiyi kumara yönlendiren sosyal çevrenin aileyle birlikte değerlendirilmesi.
Kumar bağımlılığı nedir?

Kumar bağımlılığı nedir?

3.02.2020
Kumar oynama davranışının beyni etkilemesi sonucu yinelenen ve artan miktarlarda kumar oynama, oynanmadığı zaman sinirlilik gerginlik gibi belirtiler gösteren bir beyin hastalığıdır. Kumar oynayanlarda illa bir risk etmeni olduğunu söyleyen Dç. Dr. Işıl Göğcegöz, aile öyküsü, genetik yatkınlık, sosyal çevre ve psikiyatrik hastalıklar bunların en önemlileridir dedi.
Kumar bağımlılığında tedavi şart mıdır?

Kumar bağımlılığında tedavi şart mıdır?

3.02.2020
Yakın döneme kadar dürtü kontrol bozukluğu olarak kabul edilen kumar, son tanı sistemi ile artık bağımlılık kategorisine alınmıştır. Bu kategorideki yeni tanı kriterlerini Dç. Dr. Işıl Göğcegöz şöyle sıraladı: Kişi sürekli olarak aynı hazzı yaşamak için kumar oynamaya başlar, sonuçlanmayan bırakma girişimlerinde oynamadığı zaman asabi olur, yalan söylemeye başlar ve yasal sorunlarla karşı karşıya gelir. Kısacası kişi, bireysel ve ailevi hayatı olumsuz etkilendiği halde kumar oynamaya devam eder.