Zengin olan domates, kalp hastalığı ve kanser riskini azaltmak da dahil olmak üzere sağlığa birçok faydası bulunuyor. Akdeniz diyetlerinin baş tacı olan domatesteki en önemli antioksidan olan likopenden daha çok yararlanmak gerekiyor. Domatesin pişirilmesi likopenin vücuda daha iyi alınmasını, bağırsaklarda daha iyi emilmesini sağlıyor. Salça gibi, diğer domates ürünleri de (domates püresi, domates suyu, ketçap) yüksek oranda likopen barındırıyor. Yapılan araştırmalar, emziren anneler domatesin kendisini değil domates ürünlerini yediğinde anne sütlerinde bulunan likopen konsantrasyonu artırtığını gösteriyor. Beykoz Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Birol Saygı domatesin yararlarını anlattı.
Güneşten kaçmak yerine uzmanların önerileri ile güneşten korunmanın ve güneş ışınlarının vücut için gerekli olduğunun unutulmaması gerektiğinin altını çizen Diyetisyen Sibel Mumcu, “Beslenmemize dikkat ederek güneşin zararlı etkilerinden cildimizi korumak mümkün” açıklamasında bulundu.
Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş “Güneş değil güneşsizlik hasta eder” diyor ve güneşten korkmadan, kendimizi uygun şekilde desteklediğimizde sağlığımıza çok daha fazla katkı sağlayacağımızı söylüyor...