Toplumun gündemi farklı

Toplumun gündemi farklı

7.05.2023
Zannedildiği gibi artık Türkiye'de seçmen için çevre-iklim konuları bir çiçek böcek meselesi değil. Hatta ve hatta bu mesele, işsizlik-enflasyon kadar önemseniyor toplum nezdinde. Bunu söyleyen ben değilim; İklim Haber ve KONDA tarafından gerçekleştirilen ‘Türkiye’de İklim Değişikliği Algısı ve Enerji Tercihleri 2022’ araştırması. Sonuçlar gerçekten çok çarpıcı.
Ege'den iyi haber var

Ege'den iyi haber var

9.04.2023
Ekonomide yaşanan tüm sıkıntılara, belirsizliklere, maliyet artışlarına, döviz kurlarındaki yükselişe rağmen, başta Ege Bölgesi olmak üzere tüm Türkiye’deki ihracatçılar, yeni başarılara imza atmayı başarıyor.
Gençlerin öncelikli ihtiyacı burs ve psikolojik destek

Gençlerin öncelikli ihtiyacı burs ve psikolojik destek

15.11.2022
Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın (TOG) gençlerin ihtiyaçlarını analiz etmek için gerçekleştirdiği ‘Gençlerin İhtiyaçları Araştırması’na göre, gençler öncelikli olarak burs ve psikolojik desteğe ihtiyaç duyuyor. KONDA tarafından 17-30 yaş aralığındaki 1542 kişi ile yapılan araştırmanın öne çıkan sonuçları şöyle...
KONDA Araştırma'dan Rapor: Yaşlıların siyasi partilere üye olma oranı çok düşük

KONDA Araştırma'dan Rapor: Yaşlıların siyasi partilere üye olma oranı çok düşük

28.10.2020
Toplumsal eğilim ve değişimleri izleyen KONDA, Hayat Tarzları 2018 Araştırması verilerinden ürettiği rapor ile yaşlılara odaklandı. Bulgular, yaşlıların eğitim ve gelirlerinin daha düşük olduğunu, kamusal hayata daha az temas ettiklerini ve bu tür kırılganlıkların toplumsal cinsiyetin yarattığı farkları daha da belirgin hale getirdiğini gösteriyor. Araştırmaya göre yaşlılar arasında kararsızlar ve oy kullanmayanların oranını en çok yaşlı kadınlar oluşturuyor. Yaşlıların siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarına üyelikleri ise çok düşük.