Yıllardır yanlış biliyormuşuz: Meyveleri sirkeli suda sakın yıkamayın, resmen zehre dönüşüyor

Yıllardır yanlış biliyormuşuz: Meyveleri sirkeli suda sakın yıkamayın, resmen zehre dönüşüyor

22.04.2024
Uygun dozda meyve tüketiminin bireye katkılarına değinen Diyetisyen Serkan Aksoy, “Güçlü antioksidan kaynağı olan meyveleri gün içerisinde almak hücrelerin yenilenmesine, yaşlanmanın yavaşlanmasına ve ileri yaşlarda ortaya çıkabilecek hipertansiyon, diyabet ve kalp- damar hastalıklarına yakalanmanın önüne geçilmesine katkı sağlayabilir” dedi.
Meğer yıllarca hata yapmışız! Limonu buzdolabına koyanlar dikkat

Meğer yıllarca hata yapmışız! Limonu buzdolabına koyanlar dikkat

21.04.2024
Kesilen sebzeler ve meyvelerin diğer yarısı buzdolabında muhafaza etmeye çalışanlara kötü haber. Buzdolabına koyulduğu andan itibaren zehre dönüşen bu sebze ve meyveleri sizler için araştırdık. Hatta zehirden bile daha ölümcül olan bu sebzelere dikkat etmelisiniz. İşte kesildikten sonra buzdolabına koyulmaması gerekenler...
Yeni sağlıklı beslenme trendi: Yoğurtla kaşık kaşık tüketin! Vücudu demire ve kalsiyuma doyuruyor, aktarlarda yok satıyor

Yeni sağlıklı beslenme trendi: Yoğurtla kaşık kaşık tüketin! Vücudu demire ve kalsiyuma doyuruyor, aktarlarda yok satıyor

20.04.2024
"Son yıllarda yapılan araştırmalar, hardal tohumunun sağlık üzerinde bir dizi olumlu etkiye sahip olduğunu ortaya koyuyor. Doğuştan gelen birçok hastalığın önlenmesinden, sindirim sağlığına kadar birçok alanda faydaları olan bu küçük tohumlar, sağlık bilincinde önemli bir yükselişe neden oluyor. İşte hardal tohumunun sağlık açısından sağladığı bazı önemli faydalar..."
Göz ovuşturanlar dikkat: Retina hasarına yol açabilir

Göz ovuşturanlar dikkat: Retina hasarına yol açabilir

18.04.2024
Göz ovuşturmanın bazı göz sağlığı problemlerine neden olabileceğine dikkat çeken Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Murat Yamiç, “Göz ovuşturmak; elimizle mikropları gözümüze taşıdığımız için göz enfeksiyonlarına, göze uygulanan aşırı baskı ise uzun dönemde retina hasarına, alerjik reaksiyonlara, göz kuruluğuna ve göz yüzeyinde travmalara ve keratokonusa sebep olabilir” dedi.
Pazarda görünce burun kıvırıyoruz ama vücuda reset atıyor! Dünyanın favori besini: Bin yıllık şifa deposu

Pazarda görünce burun kıvırıyoruz ama vücuda reset atıyor! Dünyanın favori besini: Bin yıllık şifa deposu

18.04.2024
Kış aylarının vazgeçilmezi olan pırasa hak ettiği ilgiyi görmese de vücut için ciddi bir şifa kaynağı. Özellikle Orta ve Doğu Akdeniz bölgesinde yetişen pırasa kanser hücreleriyle savaşıyor ve sindirim sisteminin düzenlenmesine yardımcı oluyor. Bitkilerin Profesörü Aysun Bay Karabulut, pırasanın vücuda inanılmaz faydalarını tüm detaylarıyla açıkladı.
Uzman isim detaylarıyla anlattı: Kanser oluşumunda beslenme şekli çok önemli

Uzman isim detaylarıyla anlattı: Kanser oluşumunda beslenme şekli çok önemli

18.04.2024
Sağlıklı bir vücuda sahip olmak için sağlıklı beslenme büyük önem taşıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz, çağın hastalığı kanser riskini düşürmek için sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekerek balık, üzüm ve kurubaklagiller gibi besinlerin sıklıkla tüketilmesini tavsiye etti.
B1,B2,B3 ve demir zengini: Vücuda girdiği an kana karışan tek besin

B1,B2,B3 ve demir zengini: Vücuda girdiği an kana karışan tek besin

16.04.2024
Vücudun kalsiyum ihtiyacını karşılayan pekmez, içeriğindeki demir ve kalsiyum nedeniyle kemik gelişimini sağlıyor, kansızlığa iyi geliyor. Bağışıklık güçlendiren pekmea hastalıklara karşı da koruma sağlıyor. Ancak pekmez alırken ve tüketirken bazı basit kurallara uymak gerekiyor.
New York Post duyurdu: Mutfağınıza sokmayın tütünle aynı kategoride...

New York Post duyurdu: Mutfağınıza sokmayın tütünle aynı kategoride...

15.04.2024
Günümüz modern dünyasında hele ki şehirlerde yaşıyorsak sağlıklı beslenmek oldukça zor. ABD'li New York Post gazetesi, en zararlı 10 yiyeceğini kamuoyu ile paylaştı.
Pazarda görünce herkes önünden geçiyor ama bir kaşığı bile şifa! Ağrı kesici haplara para dökmeyin: Vücudu dipçik gibi yapıp, organları yeniliyor

Pazarda görünce herkes önünden geçiyor ama bir kaşığı bile şifa! Ağrı kesici haplara para dökmeyin: Vücudu dipçik gibi yapıp, organları yeniliyor

13.04.2024
Acı biber Türk mutfağında oldukça sık kullanılıyor. Özellikle de acı biber baharat olarak kullanıldığında yemeklere güzel bir lezzet katıyor. Sofraların vazgeçilmezi olan acı biberle ilgili yapılan bir araştırma tüm gerçeği ortaya çıkardı. Bu araştırma sonrasında acı biber yemeyenler bu kararından tamamen vazgeçebilir. Çünkü acı biber vücutta inanılmaz bir fayda sağlıyor.
Bitkilerin Profesörü açıkladı! Vücuda reset atan tek bitki: Böbrekleri diyalizden kurtarıyor

Bitkilerin Profesörü açıkladı! Vücuda reset atan tek bitki: Böbrekleri diyalizden kurtarıyor

12.04.2024
Reyhan otu yıllardır alternatif tıp alanında kullanılıyor. Sağlığa pek çok faydası olan reyhan otu hoş kokusuyla da seviliyor. Bitkilerin Profesörü Aysun Bay Karabulut, 2500 yıldan beri Ortadoğu ve Akdeniz havzasında tıbbi amaçlarla ziraatı yapılan reyhanın insan sağlığında bin bir deva özelliğinin bulunduğunu söyledi.
Ayıla bayıla yiyoruz ama cildi buruş buruş yapıyor! Bir kaşıkta 10 kat hızlı yaşlandıran besin

Ayıla bayıla yiyoruz ama cildi buruş buruş yapıyor! Bir kaşıkta 10 kat hızlı yaşlandıran besin

12.04.2024
Genç bir cilde sahip olmak ve cildinizin erken yaşlanmasını önlemek için mutlaka sağlıklı beslenmeniz gerekir. Beslenme düzenine dikkat ederek, düzenli bakım yaparak ve stresten uzak durarak cildinizi koruyabilirsiniz. Özellikle bazı besinleri hayatınızdan çıkararak her yaşta genç görünebilirsiniz. Çünkü besinler cildin hızlı bir şekilde kırışmasına sebep oluyor. İşte cildi yaşlandıran ve uzak durmanız gereken o besinler...
Türkiye'de kendiliğinden yetişiyor ama kıymet görmüyor! Değerini Ruslar biliyor: 7 saatte toplanan bu meyve bedava antikor üretiyor

Türkiye'de kendiliğinden yetişiyor ama kıymet görmüyor! Değerini Ruslar biliyor: 7 saatte toplanan bu meyve bedava antikor üretiyor

12.04.2024
Meyveler, şifa deposu olarak biliniyor ve bağışıklığı güçlendirmek için tüketilmesi öneriliyor. Özellikle doğada kendiliğinden yetişen bazı şifalı bitkilerden oluşan meyveler, vücut için adeta bir eczane deposu görevi görüyor. Dikenli bir meyve olan karamuk da bunlardan biri. Hatta bu bitkiyi Ruslar da kullanıyor. Mayhoş, ekşimsi bir tadı olan şifalı bitki karamuk kurutulmuş şekilde de satılıyor. İşte karamuk meyvesinin faydaları...
Ege'nin incisi: Herkesin bir an önce keşfetmesi gerekiyor, damarlarda kolesterolden eser bırakmıyor

Ege'nin incisi: Herkesin bir an önce keşfetmesi gerekiyor, damarlarda kolesterolden eser bırakmıyor

12.04.2024
Bazı meyvelerin vücuda faydaları saymakla bitmiyor. Bunlardan biri de, Akdeniz ikliminde doğada kendiliğinden yetişen mersin ya da murt meyvesi. Mersin, tadını ve kokusunu bilenlerin, "mevsimi gelse de yesek" dediği bir meyve. Sadece meyvesi değil, yaz kış yemyeşil olan yaprakları da şifa kaynağı.
Bayram kahvaltılarında porsiyonlara dikkat

Bayram kahvaltılarında porsiyonlara dikkat

11.04.2024
Bayram kahvaltılarında sofrada porsiyonlara dikkat etmemiz gerekiyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz, Ramazan sonrası iki öğünlü beslenme planından üç öğünlü düzene geçildiğini belirterek, “Bayram kahvaltılarında sofrada porsiyonlara dikkat etmemiz gerekiyor” dedi.
Uzman isimden bayramda beslenme uyarısı: Sindirim sistemimizi çok fazla yemek yiyerek bozmamak gerekiyor

Uzman isimden bayramda beslenme uyarısı: Sindirim sistemimizi çok fazla yemek yiyerek bozmamak gerekiyor

11.04.2024
Ramazan Ayı boyunca azalan öğün sayısı ve oruç tutulması sebebiyle metabolizması yavaşlayan vatandaşlara uzman isim önemli uyarılarda bulundu. Diyetisyen Müge Kinaş, Ramazan ayı sonrasında metabolizmalarının yavaşlaması nedeniyle vatandaşlara aşırı şekerli gıdalar ile hamur işlerinin dikkatli ve kontrollü bir biçimde tüketilmesi tavsiyesinde bulundu.
Bayramda fiziksel aktiviteleri ihmal etmeyin

Bayramda fiziksel aktiviteleri ihmal etmeyin

10.04.2024
Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Asya Naz Al, uzun süreli oruç sonrasında sindirim sisteminin az yemeye alıştığını ve bu yüzden bayramda dengeli beslenmenin çok önemli olduğunu söyledi. Aşırı tüketimin metabolizmaya zarar verebileceğini belirten Dyt. Asya Naz Al, “İlk birkaç gün boyunca hafif ve kolay sindirilebilen yiyecekler tercih edin, normal beslenme alışkanlıklarına geri dönerken dengeli bir beslenme planına uyun” dedi.
Bayram kahvaltılarında aman dikkat! Ayıla bayıla yiyoruz ama damarları anında tıkayıp kan şekerini zirve yaptırıyor!

Bayram kahvaltılarında aman dikkat! Ayıla bayıla yiyoruz ama damarları anında tıkayıp kan şekerini zirve yaptırıyor!

10.04.2024
Ramazan Ayı boyunda oluşan beslenme alışkanlığının bir anda değişmesinin metabolizmaya ve sindirim sistemine zarar verebileceğini belirten Diyetisyen Büşra Özcan, yapılacak bayram kahvaltısı hakkında da tavsiyelerde bulundu.
Zencefil ile karıştırınca bağırsakları 2 kat hızlı çalıştırıyor! Kabızlığı kökten bitiren çay: Bardak bardak içen sindirim sorununu şıp diye çözüyor

Zencefil ile karıştırınca bağırsakları 2 kat hızlı çalıştırıyor! Kabızlığı kökten bitiren çay: Bardak bardak içen sindirim sorununu şıp diye çözüyor

10.04.2024
Bağırsaklarınızı rahatlatmak ve vücudunuzu korumak için bazı bitki çaylarından faydalanabilirsiniz. Bazı bitki çayları içerisindeki vitaminler sayesinde bağışıklığınızın güçlenmesine yardımcı olur. Öyle ki bu çaylar hastalıklara karşı bir güç kalkanı oluşturur.
Ramazan Bayramı'nda beslenme

Ramazan Bayramı'nda beslenme

8.04.2024
Ramazan ayı boyunca oruç tuttuysanız öğün sayısını azalttınız, beslenme düzeniniz tamamen değişti bütün gün süren açlığın üzerine oturduğunuz iftar sofralarından belki de haddinden fazlaca yiyerek kalktınız. Uzun süren açlık ve susuzluğa; belki sahur nedeniyle uykusuzluk da eşlik etti. Metabolizma hızınız düştü, vücut adaptasyon geliştirdi. Ramazan ayının bitmesiyle birlikte şimdi eski düzeninize geri döneceksiniz ancak bundan önce araya bayram girecek.
Kaynatıp bardak bardak içince kolajen deposunu zirveye çıkarıyor! En güçlü antioksidan: Takviyeleri, hapları sollayıp geçiyor

Kaynatıp bardak bardak içince kolajen deposunu zirveye çıkarıyor! En güçlü antioksidan: Takviyeleri, hapları sollayıp geçiyor

7.04.2024
Yaşlanma, kırışıklıklar, ince çizgiler ve cilt sarkması olarak kendini gösteren kollajen üretimindeki azalmadan kaynaklanır. 25 yaşından sonra vücudunuzun doğal kolajen üretimi her yıl %1 oranında azalır. Vücudunuza kolajen yüklemek için piyasada çeşitli takviyeler bulunsa da bu ürünleri kullanmadan da kolajen desteği alabilirsiniz. Bazı besinler vücudunuza kolajen yükleyerek cildin elastikiyetinin artmasına sebep olur.
Japonlar ayıla bayıla yiyip sofrasından eksik etmiyor! Türkiye'de değeri bilinmiyor ama ömrü 20 yıl uzatıyormuş

Japonlar ayıla bayıla yiyip sofrasından eksik etmiyor! Türkiye'de değeri bilinmiyor ama ömrü 20 yıl uzatıyormuş

6.04.2024
Sağlıklı bir yaşam sürmek ve uzun ömürlü olmak için beslenme düzeni alışkanlıklarınızı gözden geçirmeniz gerekir. Vücudunuzun için gerekli olan vitamin ve mineral kaynağı besinleri tüketerek bağışıklığınızı güçlendirebilirsiniz. Bağışıklığınız güçlendikçe vücudunuzun hastalıklara karşı direnci de artar. Adeta hastalıkların kökünü kurutan ve vücudu çelik gibi güçlendiren besinler var.
Ramazanda sofranızda mutlaka olması gerekiyor! Bağışıklığı çelik gibi güçlendiriyor

Ramazanda sofranızda mutlaka olması gerekiyor! Bağışıklığı çelik gibi güçlendiriyor

6.04.2024
Ramazanda oruç tutarken vücut sağlığınızı korumak ve bağışıklığınızı güçlendirmek için sahur öğününü kesinlikle atlamamanız ve iftarda sağlıklı besinleri tercih etmeniz gerekiyor. Ayrıca uyku düzenine dikkat ederek ve egzersiz yaparak Ramazan ayında vücut sağlığınızı koruyabilmeniz mümkün. Ramazan ayında iftar ve sahurda sofranızdan eksik etmemeniz gereken besinler var. Bu besinler bağışıklığı güçlendirerek vücudu hastalıklara karşı koruyor.
B1,B2,B3 ve demir zengini: Vücuda girdiği an kana karışıyor! Düzenli tüketenler tansiyon nedir bilmiyor

B1,B2,B3 ve demir zengini: Vücuda girdiği an kana karışıyor! Düzenli tüketenler tansiyon nedir bilmiyor

6.04.2024
Vücudun kalsiyum ihtiyacını karşılayan pekmez, içeriğindeki demir ve kalsiyum nedeniyle kemik gelişimini sağlıyor, kansızlığa iyi geliyor. Bağışıklık güçlendiren pekmez hastalıklara karşı da koruma sağlıyor. Ancak pekmez alırken ve tüketirken bazı basit kurallara uymak gerekiyor.
Ramazan sonrası ‘kademeli öğün artırımı’ tavsiyesi: Bir anda çok fazla öğün tüketmeyin

Ramazan sonrası ‘kademeli öğün artırımı’ tavsiyesi: Bir anda çok fazla öğün tüketmeyin

5.04.2024
Ramazan boyunca vücudun iki öğünlük beslenme düzenine alıştığını bu nedenle bir anda çok fazla öğün tüketilmemesi gerektiğini söyleyen Beslenme ve Diyetetik uzmanı Ecenur Özkul Erdoğan, “Özellikle sahurda 30 gün boyunca uyanıldığı için alışkanlık oluyor ve muhtemelen bireyler bundan sonraki 10 gün boyunca sahur saatlerinde aç uyanabilir. Bu durumda mümkün olduğunca yataktan çıkmadan 1 bardak su içip geri uykuya geçmek en doğrusu olur. Bu dönemde yavaş yavaş kademeli bir beslenme programına geçilmeli” dedi.
Adana'dan dünyaya yayılıyor! Kilosu 250 lira, yedikçe yediriyor hem lezzetli hem de kabızlığı önlüyor!

Adana'dan dünyaya yayılıyor! Kilosu 250 lira, yedikçe yediriyor hem lezzetli hem de kabızlığı önlüyor!

5.04.2024
Adana'nın farklı pek çok güzel ve lezzetli besin kaynağı bulunuyor. Dünyaya yayılan bu lezzetler arasında yer alan öyle bir lezzet var ki farklı farklı ülkelerden sırf onu yemek için gelenler oluyor. Adana'nın en sevilen lezzetleri arasında yer alan o besin kaynağı, yalnızca tadı damakta kalan lezzeti ile değil, sağlığımıza olan faydaları ile de biliniyor. Bu besini yiyen kabızlık ne bilmiyor, sindirim sistemi anında düzene giriyor. O mucize lezzet bakın neymiş...