Karadeniz mutfağının en sevilen lezzetlerinden birisi olan mıhlama tarifi, muhlama ve kuymak adlarıyla da bilinir. Günün her saati lezzetle yiyeceğiniz mıhlama tarifi, kolay ve pratik bir şekilde yapabilirsiniz. Peki, mıhlama nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız mıhlama tarifi, yapılışı, malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...
Karadeniz mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan mıhlama tarifi evde kolaylıkla yapılabilecek bir lezzet. Bir başka adıyla muhlama ya da kuymak olarak bilinen mıhlama tarifi, ister sabah kahvaltısında isterseniz de öğle yemeğinde tüketebilirsiniz. Sevdiklerinize hazırlamak için mıhlama tarifi arıyor ya da mıhlama nasıl yapılır merak ediyorsanız "Mıhlama tarifi: Mıhlama nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.
Sevilen yemek programı MasterChef 2020’nin 60'ıncı yeni bölümünde takım kaptanları en iyi mıhlamayı yapabilmek için birbirleriyle yarıştı. Kuymak adıyla da bilinen Karadeniz mutfağının sevilen yemeği mıhlama, nefis tadı ve iştah açan görüntüsüyle herkesi cezbediyor. Peki MasterChef mıhlama nasıl yapılır? Mıhlamanın püf noktası nedir? Mıhlama malzemeleri nelerdir? İşte mıhlama (kuymak) tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktası.