Eğlenirken öğrenmek mümkün mü?

Eğlenirken öğrenmek mümkün mü?

21.04.2022
Montessori eğitimi, her çocuğun bireysel becerileri ve ilgi alanlarına göre, farklı öğrenme hızına sahip olduğunu kabul eden eğitim yaklaşımıdır. Montessori metodunda üç ana etken vardır. Bunlar; planlanmış bir çevre, çocuk ve öğretmendir. Öğretmenler çevre hazırlayıcısıdır, çocuğun ilgi alanlarına, öğrenme hızlarına, kişilik özelliklerine, yeteneklerine göre planlamalar yapar. Sınıf ortamını, öğrencilerin birbirlerinden öğrenmelerini destekleyecek şekilde düzenler.
Montessori etkinlikleri: Bowling yapma

Montessori etkinlikleri: Bowling yapma

17.07.2020
Evde kaldığımız ve birçok eğlence merkezinin kapalı olduğu bugünlerde çocuklarınızla oynayabileceğiniz oyunlar üretmek oldukça keyifli ve eğlenceli oluyor. Evde kendi bowlinginizi kendiniz üretmeye ne dersiniz?
Montessori etkinlikleri: Günlük yaşam çalışması

Montessori etkinlikleri: Günlük yaşam çalışması

1.07.2020
Günlük yaşam çalışmaları kapsamında çocukların el becerilerini geliştirerek ileriye dönük kendi ihtiyaçlarını kendileri karşılama yeteneğini de geliştirilmiş oluyor. Sökülen gömleği dikme, kopan düğmeyi dikme, çamaşır asma, bulaşık yıkama gibi becerileri erken yaşta kazanan çocuklar büyüdüğünde kendi işlerini kendileri rahatlıkla halledebiliyor.