C  Vitamininin aşırı yetersizliği hasta ediyor

C Vitamininin aşırı yetersizliği hasta ediyor

2.04.2024
C vitamininin vücudumuzdaki kan damarları, kıkırdak ve kaslar ile kemiklerde bulunan, doku bakımı ve onarımında rol alan kolajen proteininin sentezi için gerekli olduğunu ifade eden Prof. Dr. Gülcan Güntaş, C vitamininin aşırı derecede yetersizliğine bağlı olarak skorbüt hastalığı geliştiğini söyledi. Hastalığın yaraların geç kapanması, diş kaybı, diş eti kanaması, cilt problemleri, anemi ve eklemlerde şişlik gibi bulgularla seyrettiğini ve C vitamini eksikliğinin temel olarak kötü beslenmeden kaynaklandığını, narenciye, kivi ve mango gibi meyveler ile biber ve brokoli gibi sebzelerin C vitamini açısından oldukça zengin olduğunu ifade etti.
Çocuklarda yetersizlik duygusu

Çocuklarda yetersizlik duygusu

25.05.2021
Anne ve babalar olarak çocuklarımızın en ufak hatalarında veya yanlışlarında hemen onları uyarmak gibi bir alışkanlığımız vardır. Bazen uyarmanın da ötesine geçip yargılar ve hatasını yüzüne vururuz. İşte bu noktada çocuklarımız üzerinde hangi olumsuzlukları meydana getirdiğimizin farkında olmayız. Oysa yargılanan çocuklar zamanla kendilerini yetersiz hissetmektedir. Çünkü sosyal ve duygusal gelişimine yakından baktığımızda, hataları yüzüne vurulan çocukların bu gelişim alanları zedelenir.Çocuk Gelişimci Dila Toker konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Yetersizlik duygusu olanlar mobbing yapıyor

Yetersizlik duygusu olanlar mobbing yapıyor

20.02.2021
Çalışma yaşamının içinde kişinin bedensel, ruhsal ve zihinsel dayanıklılığını hedef alan mobbing hakkında açıklamalarda bulunan Dr. Öğr. Üyesi Derya Deniz, mobbing sonucu psikolojik anlamda en sık karşılaşılan tablonun ‘Majör Depresyon’ ve ‘Travma Sonrası Stres Bozukluğu’ olduğunu söyledi.