Neredekal

Neredekal Haberleri

Son dakika neredekal haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan neredekal gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan neredekal haber sayfamızda...
9 günlük tatil heyecanı

9 günlük tatil heyecanı

21.03.2024
Ramazan Bayramı tatilinin resmi olarak 9 güne çıkmasıyla birlikte turizm sektöründe hareketlilik arttı. Mart başından beri tatil planlamaya başlayan vatandaşlar ise tercihini yine öncelikli olarak Ege ve Akdeniz bölgesinden yana kullanıyor. Bunun dışında vizesiz yurt dışı turları da revaçta.
Bayram tatili turizme can suyu olacak! Rezervasyonlar başladı, işte ortalama fiyatlar

Bayram tatili turizme can suyu olacak! Rezervasyonlar başladı, işte ortalama fiyatlar

11.06.2023
Kurban Bayramı tatilinin 9 güne uzatılmasıyla vatandaşlar tatillerini planlamaya başladı. Yaşanan fiyat artışlarına paralel olarak tatil süreleri azalırken, tatilseverlerin yine en çok tercih ettiği yerlerin başında Antalya ve Muğla bulunuyor. Rezervasyonların arttığını belirten sektör yetkilileri bayram tatilinin turizme can suyu olacağını söyledi.
Samsun Atakum'da gezilecek yerler

Samsun Atakum'da gezilecek yerler

7.10.2022
Türkiye’nin en çok beğenilen şehirlerinden biri olan Samsun hem tarihi açıdan hem de doğal güzellikler bakımından son derece zengindir. Samsun Atakum’u ziyarete gittiyseniz Samsun Atakum otellerinde konaklarken kendinize bir plan oluşturarak konakladığınız yere yakın olan lokasyonları planlı bir şekilde ziyaret edebilirsiniz.
Kaçkar Dağlarındaki bu 10 yer görenleri büyülüyor

Kaçkar Dağlarındaki bu 10 yer görenleri büyülüyor

23.03.2022
Karadeniz’in en yüksek dağları olan Kaçkar Dağları, 1994 yılında milli park ilan edildi. Kaçkar Dağları doğası, tarihi ve dokusu ile Türkiye’nin en gözde ve en iyi uğrak noktalarından biri. Bölge çok yağış aldığı için Kaçkar Dağlarının da çok çeşitli ve zengin bir doğası var. #ÖnceTürkiyeyiKeşfet diyen Neredekal.com Keşif Rehberi editörleri Posta.com.tr okuyucuları için doğal güzelliklerinin yanı sıra köprüleri, kaleleri ve kaplıcaları ile her bir noktası ayrı bir keyif sunan Kaçkar Dağları rehberi hazırladı..
Seyahatsever çiftlere özel Sevgililer Günü hediyeleri

Seyahatsever çiftlere özel Sevgililer Günü hediyeleri

9.02.2022
Sevgililer Günü geldiğinde herkes bir hediye alma telaşına düşer. Kimi sevgilisine, kimi eşine, kimi ailesine onları mutlu edecek, içlerini ısıtacak küçük hediyeler alır. Evde vakit geçirmeyi sevenler için fincan, kupalar, ofiste çalışanlar için kalemlik ya da kalemler, yürümeyi sevenler için spor kıyafetleri… diye bu liste uzar gider. Peki ama ya seyahatsever bir sevgilimiz varsa? Ona nasıl bir hediye alacağız? Bu sorunun cevabını en iyi verecek #öncetürkiyeyikeşfet diyen Neredekal.com Keşif Rehberi editörleri, seyahatsever çiftlere özel Sevgililer Günü hediye seçeneklerini derledi.
Kışın Türkiye'de en çok ziyaret edilen sıcak yerler

Kışın Türkiye'de en çok ziyaret edilen sıcak yerler

24.03.2022
Yoksa siz de soğuktan çok haz etmeyen biri misiniz? Kış aylarını hafif bir montla geçirebileceğiniz yerleri mi seviyorsunuz? O zaman sizi Türkiye'nin en sıcak bölgesi Akdeniz'e doğru bir yolculuğa çıkaralım. #ÖnceTürkiyeyiKeşfet diyen Neredekal.com Keşif Rehberi editörlerinin hazırladığı bu seçki ile içinizi ısıtacak bir Güney gezisi sizi bekliyor olacak!
Osmanlı mimarisinin Doğu'daki incisi: İshak Paşa Sarayı

Osmanlı mimarisinin Doğu'daki incisi: İshak Paşa Sarayı

24.03.2022
Doğu'nun Topkapı'sı İshak Paşa Sarayı bütün kudretiyle 18. Yüzyıl'dan günümüze kadar ayakta kalmayı başarmış. Yüksek bir tepe üzerine inşa edilmiş olan saray, Osmanlı Dönemi’nden günümüze kadar uzanan en ihtişamlı yapılardan biri... Eğer Osmanlı mimarisine merakınız varsa ve eşsiz doğal güzelliklerini görmek için Ağrı’ya yolunuz düşerse, İshak Paşa Sarayı'nı kesinlikle ziyaret etmenizi öneririz. İşte Ağrı Dağı’nın zarif komşusu İshak Paşa Sarayı hakkında her şey...
2022 resmi tatil günleri ve seyahat önerileri

2022 resmi tatil günleri ve seyahat önerileri

12.01.2022
Nihayet 2021 yılını iyi ve kötü tüm yönleri ile kapattık. İnsanlık olarak gerçekten ilginç tecrübeler yaşıyoruz. Önemli dersler çıkarabileceğimiz bu günlerde kafamızı boşaltabilmek için yapılacak en güzel şey kendimizi yollara vurmak olabilir. Konfor alanından biraz olsun uzaklaşmak ve yeni deneyimler elde etmek, hayata devam etmeyi kolaylaştırıyor ve kesinlikle bizi güçlendiriyor. İşte bu nedenle #öncetürkiyeyikeşfet diyen Neredekal.com Keşif Rehberi Editörleri hazırladıkları bu seçkide 2022’nin resmi tatil günlerini ve gidilecek seyahat önerilerini Posta.com.tr okuyucuları için derledi.
Efsanelere konu olmuş Anadolu şehirleri

Efsanelere konu olmuş Anadolu şehirleri

4.01.2022
Anadolu’yu keşfederken, efsanelerle yola çıkmak kadar güzeli var mı? Tarihte, yer yer mitolojiden yer yer halk inançlarından gelişen efsanelerle bezenmiş Anadolu şehirleri #öncetürkiyeyikeşfet diyen Neredekal.com Keşif Rehberi editörleri tarafından sizler için derledi. Bu kadim şehirlere birlikte göz atmaya ve keşfetmeye ne dersin?
Yeni yıla hangi burç hangi şehirde girmeli?

Yeni yıla hangi burç hangi şehirde girmeli?

28.12.2021
Şartlar elvermiş olsa yılbaşında farklı bir ülkeye, şehre gitmek çok daha keyifli olurdu. Çılgınlar gibi eğleneceksek başka bir yerde eğlenelim hayaliyle Neredekal.com editörlerinin hazırladığı bu seçkide bu kez #öncetürkiyeyikeşfet demeden farklı bir konu işleyelim istedik. Ana noktası farklı bir şeyler yapmaktan çıkan yazımızda özellikle Avrupa sokaklarının ışıltısı ve Noel pazarlarının güzelliği üzerinde durduk. Sizi hayallerinizi süsleyen şehirlere götürecek bu içeriği insanlara burçlarını sorarak verdikleri cevaplara göre oluşturduk. Aynı burçtan olanların verdiği ortak önerilere göre derlediğimiz yazıda, burcunuza göre hangi Avrupa şehrinde yeni yıla girmeniz gerektiğini öğreneceksiniz! Bol hayalli ve renkli öneriler ile dolu yazımızı okurken yeni yıl için tutacağınız güzel dileklere atacağınız küçük tohumlar olması dileğiyle, keyifli okumalar dileriz! Bu arada unutmadan yükselen burcunuza göre de önerilerimize bakın deriz.
Günübirlik gezi önerisi: Cumalıkızık

Günübirlik gezi önerisi: Cumalıkızık

22.12.2021
Bir hafta sonunda hem tarihi ruha sahip, hem de müze görmenize olanak sunan küçük bir köye yolculuk etmek ister misiniz? Eğer cevabınız evetse #öncetürkiyeyikeşfet diyerek Neredekal.com editörlerinin hazırladığı bu seçkide, Uludağ eteklerindeki vadilerin arasında kalan ve kendine has bir tarihi köy havası olan Cumalıkızık Köyü’nü keşfedeceğiz. İyi okumalar!
2021 yılında en çok tercih edilen tatil trendleri

2021 yılında en çok tercih edilen tatil trendleri

14.12.2021
Pandemi hayatımıza girdiğinden beri elimizden geldiğince kalabalık ortamlardan kaçınmaya, kapalı ortamlarda uzun süre kalmak yerine açık havada, doğada olmaya özen gösteriyoruz. Bu süreç boyunca yaşam ve çalışma şeklimizi olduğu kadar tatil anlayışımızı da değiştirdi. Eskiden kalabalık otellerde iç içe yapılan tatiller yerini sessiz, sakin butik otellere ya da izole kamp hayatına bıraktı. Peki hem izole hem de ekonomik bir tatil yapmak nasıl mümkün oluyor? Hadi gelin şimdi #öncetürkiyeyikeşfet diyerek Neredekal.com editörlerinin hazırladığı 2021 yılının trendleri arasına giren bütçe dostu izole tatil seçeneklerine bakalım. Keyifli okumalar!
Alparslan döneminde camiye çevrildi! Fetih namazı burada kılındı

Alparslan döneminde camiye çevrildi! Fetih namazı burada kılındı

29.11.2021
Zarif kar örtüsünün altındaki görünümü ve binlerce yılın yaşanmışlıkları, görenleri o kadar etkiliyor ki bir giden bir daha gitmek istiyor. Her gidişte sadece farklı manzaralara denk gelmekle kalmayıp Ani’nin köklü tarihi hakkında daha fazla şey öğrenebilirsiniz. Neredekal.com Keşif Rehberi editörlerinin hazırladığı bu rehber sayesinde #öncetürkiyeyikeşfet diyerek ülkeyi karış karış gezen gezginler umarız ki Anadolu’nun kadim şehirlerinden Ani’de keyifli bir gezi deneyimi yaşarlar.
Keşif önerisi: Antandros Antik Kenti

Keşif önerisi: Antandros Antik Kenti

4.11.2021
İlk güzellik yarışmasının merkezi neresi? diye merak edenlerimiz olmuştur. Dört bir yanı tarihle dolu Anadolu topraklarında geçmişi Truva Savaşı'nın öncesine uzanan bir yer var: Antandros Antik Kenti... Edremit'te yer alan bu antik kent, mitolojiye konu olan nadir alanlardan biri. Gelin Antandros Antik Kenti'ni birlikte keşfedelim.
Doğu Ekspresi ile Kars'a yolculuk

Doğu Ekspresi ile Kars'a yolculuk

28.10.2021
Bembeyaz ve büyülü bir doğu yolculuğu istiyorsanız rotanızı Kars’a çevirebilirsiniz. Özellikle mükemmel bir hafta sonu kaçamağı arıyorsanız Doğu Ekspresi tam size göre. Doğu Ekspresi ile ilgili yaşanan en büyük sorunların başında biletler yer alıyor. Artık 2 tane Doğu Ekspresi olduğu için istediğiniz zamanda bilet bulmanız mümkün. Hadi gelin şimdi #öncetürkiyeyikeşfet diyen Neredekal.com editörlerine kulak verelim ve bu keyifli yolcuğun detaylarına inelim.
Bolu'da bir kamp yeri: Yedigöller Milli Parkı

Bolu'da bir kamp yeri: Yedigöller Milli Parkı

20.10.2021
Bolu, ülkemizin popüler tatil destinasyonlarına ev sahipliği yapan şehirlerden biri. Bölgenin en sık ziyaret edilen noktalarının başında ise Yedigöller Milli Parkı geliyor. Yılın her dönemi farklı mevsimleriyle ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşatan bu milli parkta pek çok aktivite yapabilirsiniz. Bolu Yedigöller Milli Parkı denildiğinde herkesin aklına muhteşem bir kamp ve yeşilin en güzel tonları geliyor. Hadi gelin şimdi #öncetürkiyeyikeşfet diyen Neredekal.com editörlerine kulak verelim ve bu deneyimin detaylarını birlikte inceleyelim.
Anadolu’nun arka planda kalmış doğal güzellikleri

Anadolu’nun arka planda kalmış doğal güzellikleri

13.10.2021
Anadolu’daki doğal güzellikler, deyim yerindeyse saymakla bitmiyor. Bu güzelliklerin bazıları, farklı nedenlerden dolayı türdeşlerine nazaran daha ön plana çıkartılıyor. Haliyle haklarında bilgi edinmek ciddi anlamda kolaylaşıyor. Kimileri ise hak ettikleri değeri göremiyor. #öncetürkiyeyikeşfet diyen Neredekal.com editörleri ise bu durumdan yola çıkarak sizler için Anadolu’nun arka planda kalmış doğal güzelliklerini derledi. Hazırsanız, hemen listeye geçelim.
Van Gölü hakkında bilmedikleriniz

Van Gölü hakkında bilmedikleriniz

22.09.2021
Binlerce yıldır etrafına bereket saçan Van Gölü, her daim ilgi odağı olmuş bir doğa harikası. Sanal dünyada kısa süreli araştırma yaparak, yılın her mevsimi konuklarına farklı deneyimler yaşatan göl hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. #öncetürkiyeyikeşfet diyerek daha fazlasını keşfetmeye doyamayanları ise Neredekal.com Keşif Rehberi editörlerinin göl hakkında bilinmeyenleri derlediği yazının devamına alabiliriz!
Eşsiz doğası ile Gümüşhane

Eşsiz doğası ile Gümüşhane

15.09.2021
Etrafı dağlarla çevrilmiş, tarım faaliyetlerinin geçmişi milattan önce 3000’li yıllara kadar uzanan Gümüşhane; doğal güzellikleri ile #öncetürkiyeyikeşfet diyen günübirlik gezginlere keşfine doyum olmayan bir rota sunuyor. Gelin şimdi Neredekal.com Keşif Rehberi editörlerinin sizler için derlediği bu rotaya bir göz atalım!
Keşfetmekle bitmez: Anadolu Yakası

Keşfetmekle bitmez: Anadolu Yakası

9.09.2021
Avrupa Yakası’nda hızlı akıp geçen, neredeyse hiç durmayan hayata Anadolu Yakası’nda rastlamak çok zor. Peki Anadolu Yakası gezisinde hangi duraklar tercih edilebilir? İşte detaylar...
İzmit Yuvacık Barajı çevresindeki doğal güzellikler

İzmit Yuvacık Barajı çevresindeki doğal güzellikler

2.09.2021
İstanbul’a olan yakınlığı ile hafta sonları ani bir kararla çat kapı gidilebilen İzmit’in, gezilip görülebilecek pek çok doğal güzelliğe sahip bölgeleri arasında en dikkat çekici olanlarından birisi de İzmit Yuvacık Barajı. Tarihin ve doğanın bir arada harmanlandığı İzmit Yuvacık Barajı, sanayileşmedeki atılımlarıyla Marmara Bölgesi’nin en dikkat çekici şehirlerinden Kocaeli’nin doğayla buluştuğu nokta yer alıyor. Dilerseniz şimdi gelin, #öncetürkiyeyikeşfet diyerek Neredekal.com Keşif Rehberi editörlerinin kaleminden Yuvacık Barajı ve çevresindeki doğal güzelliklere bir bakış atalım.
Muğla’nın sadece tatil beldelerinden ibaret olmadığının 10 kanıtı

Muğla’nın sadece tatil beldelerinden ibaret olmadığının 10 kanıtı

26.08.2021
Türkiye’nin en güzel ve en turistik adreslerinden birisi olan Muğla; ülkemizin en kalabalık şehirlerinden birisi olmanın yanı sıra en eski yerleşim yerleri arasında başta geliyor. Yaz – kış fark etmeksizin #öncetürkiyeyikeşfet diyen turistlere kapısı açık olan Muğla’nın bu denli ilgiye mazhar olmasının altında pek tabi ki Bodrum, Dalaman, Marmaris ve Fethiye gibi sevilen tatil beldelerine ev sahipliği yapması yatıyor. Ancak Muğla, sadece tatil beldelerinden ibaret değil. Peki Muğla’da neler yapılabilir? İşte, Neredekal.com Keşif Rehberi editörleri bu sorunun cevabını birbirinden özel 9 ayrı kanıtla sizler için yazdı. Seyahate hazırsanız, ilk maddemize geçelim.
Eğirdir Gölü’nü keşfetmek için 9 sebep

Eğirdir Gölü’nü keşfetmek için 9 sebep

18.08.2021
Yazın yedi farklı renge bürünen Eğirdir Gölü, kent hayatından bunalan gezginlere birkaç günlüğüne de olsa kaçış olanağı veriyor. Ancak konumu gereği çoğu gezgin, Isparta sınırları içerisindeki bu doğa harikası yere gitmek konusunda ikilemde kalabiliyor. Eğer siz de benzer düşünce içerisindeyseniz, #öncetürkiyeyikeşfet diyerek Eğirdir Gölü’nü neden keşfetmeniz gerektiğini anlamanızı sağlayacak 9 sebebi Neredekal.com Keşif Rehberi editörlerinden okumaya birkaç dakikanızı ayırabilirsiniz.
İstanbul’da ziyaret edebileceğiniz 10 müze

İstanbul’da ziyaret edebileceğiniz 10 müze

14.07.2021
İstanbul, bünyesinde birbirinden güzel onlarca müzeyi barındırıyor. Bu konuda 5-10 dakikalık araştırma yaparak kendi ilgi alanlarınıza uygun çok sayıda seçenek ile karşılaşabilirsiniz. Hatta #öncetürkiyeyikeşfet diyerek kentteki müzeleri odağına alan bir gezilecek yerler listesi hazırlamaya başladıysanız, seçenek fazlalığından dolayı hangilerini seçeceğinize karar veremeyebilirsiniz. Böyle bir durumla karşılaşırsanız, bu yazının devamında Neredekal.com Keşif Rehberi editörlerinin sizler için oluşturduğu listeye göz atabilirsiniz.
Türkiye'nin birbirinden güzel tren hatları

Türkiye'nin birbirinden güzel tren hatları

12.07.2021
Demir yolu seferleri, ülkemizde kara yolu ulaşımının temelleri konumunda. Hatta öyle ki Anadolu’nun güzide topraklarının birçoğunu tıngır mıngır bir tren içinde gezebilirsiniz. Eğer sizin de aklınızda #öncetürkiyeyikeşfet demek adına farklı bir yolculuk deneyimi yaşama fikri varsa, Neredekal.com Keşif Rehberi editörlerinin sizler için sıraladığı tren seferlerinde yerinizi almayı düşünebilirsiniz. Bu seferler, aynı zamanda popülaritesi son yıllarda zirve yapan Doğu Ekspresi’ne iyi birer alternatif konumundalar.