Pitaya olarak da bilinen ejder meyvesi ülkemizde giderek popülerleşiyor. Ülkemizde de üretimi yapılmaya başlanan ejder meyvesinde üreticiler adeta taleplere yetişemiyor. Ejder meyvesinin içi beyaz veya kırmızı renkte olabiliyor. Peki ejder meyvesi nedir? Ejder meyvesinin sağlığa faydaları neler? Ejder meyvesi nasıl tüketilmeli? İşte tropik bir besin olan ejder meyvesinin sağlığa inanılmaz faydaları.
Akdeniz Bölgesi'nde üretimi yaygınlaşan ve "pitaya" adı verilen tropik meyveyi İzmir'de üretmeyi deneyen üretici Semih Elmas, talebe yetişebilmek için üretimini artırmayı hedefliyor.
Son zamanlarda Türkiye’de üretilmeye başlanan ancak çok yaygın olmayan ejder meyvesi, pazar tezgahlarında hem şekli hem de fiyatı ile herkesi şaşırtıyor