Normal Doğum

Normal Doğum Haberleri

Son dakika Normal doğum haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Normal doğum gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Normal doğum haber sayfamızda...
Sağlık alanında yeni düzenlemeler içeren teklif yasalaştı

Sağlık alanında yeni düzenlemeler içeren teklif yasalaştı

21.02.2024
Sağlık alanında düzenlemeler içeren Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı.
Adı Kemal olacak

Adı Kemal olacak

4.02.2024
Geçen temmuzda avukat Çağla Gizem Şahin ile evlenen Ahmet Kural baba olmak için gün sayıyor.
Doğumdan korkuyor musunuz?

Doğumdan korkuyor musunuz?

3.02.2024
Doğum korkusunun öyle çeşitlerini gördüm, öyle hikayelerini dinledim ki gökyüzünde gezinsem de gebelerin kalplerine biraz ferahlık versem diye düşünürüm. Ama madem ayakları yere basan bir canlı, bir doktorum; neden POSTA’daki sayfamla yapmayayım bunu?
Doğurmak ve 9 doğurmak

Doğurmak ve 9 doğurmak

24.01.2024
Doğum sürecinin elbette kendine göre kaygıları var...
Tüp bebek tedavisinde sağlıklı embriyo seçimi nasıl yapılıyor?

Tüp bebek tedavisinde sağlıklı embriyo seçimi nasıl yapılıyor?

10.01.2024
Türkiye'nin uygulanan yeni yöntemler ve yeniliklerle birlikte sağlık sektöründe dünyanın önde gelen ülkeleri arasında olduğunu söyleyen Embriyoloji Laboratuvarları Direktörü Doç. Dr. Sinan Özkavukcu, tüp bebek tedavisinde DNA üzerindeki özel belirteçlerin hedeflenmesiyle daha detaylı ve yüksek kesinlikte genetik analize imkan sağlayarak sağlıklı embriyoları seçmeye yardımcı olan yeni bir yöntemi kullanmaya başladıklarını söyledi.
Myomlara veda

Myomlara veda

4.01.2024
Myom operasyonları, biz hekimler için hem tedavi edici hem de önleyici operasyonlar...
Kadınlarda çikolata kisti neden olur?

Kadınlarda çikolata kisti neden olur?

14.12.2023
Dünya genelinde birçok kadının sıklıkla karşılaştığı çikolata kistleri yapılan araştırmalara göre günümüzde jinekolojik rahatsızlıklar arasında en sık rastlanan problemlerden biridir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Sevtap Hamdemir Kılıç, çikolata kisti ile alakalı merak edilenleri anlattı.
Normal doğum şansını arttıran öneriler

Normal doğum şansını arttıran öneriler

13.12.2023
Anne adayları hamile olduğunu öğrendiği an itibariyle bilmedikleri birçok konu hakkında araştırma yapar ve gebelik sürecini en sağlıklı şekilde tamamlamak için uğraşır. Günümüzde en çok uygulanan doğum yöntemleri normal ve sezaryendir. Doğum yöntemleri arasında en doğal olanı ise normal doğum. adın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Seyfettin Özvural, yapılan bilimsel çalışmalara göre, normal doğum şansını artıran 7 etkili önlemi anlattı.
Doğuma ve bedene dair kaygılar

Doğuma ve bedene dair kaygılar

24.11.2023
Hamilelik, doğum ve doğum sonrası...
Siğiller neyi işaret ediyor?

Siğiller neyi işaret ediyor?

16.11.2023
HPV aşısını 9-46 yaş aralığında tüm kadınlara yapabildiğimizi artık öğrendiniz, değil mi? Hatta tıbbi öyküsü gereği uygun gördüğümüzde 46 yaş üstüne de uyguluyoruz...
Belalımız myomlar

Belalımız myomlar

4.11.2023
Sizden gelen soruları derlerken myomlar maçı hep önde götürüyor. Bunda bana taktığınız “myomsavar” lakabının etkisi vardır ancak aynı zamanda her 3 kadından birinde görülmesinin etkisini de unutmayalım. Çeşit çeşit myom, çeşit çeşit kaygı. Merak etmeyin, hepsini gidereceğiz.
Normal olmayan doğum da ne?

Normal olmayan doğum da ne?

13.10.2023
Bütün doğumlar normaldir...
İdrar kaçırma kader mi?

İdrar kaçırma kader mi?

7.10.2023
İdrar kaçırma dosyası, dünyanın her yerinde kapanamayacak kadar büyük, kalın bir dosyaya dönüşmüş. Ülkemizde de durum aynı. Yaygın ve yaşam kalitesini ciddi anlamda etkileyen bir sorun olduğu, geniş yaş aralığında kadınlarda rastlandığı ve kadınların bir kısmı da doktora başvurmaktan çekindiği için soruların ardı arkası kesilmiyor. Ameliyat kararını ciddiye almak, araştırmak, soruşturmak tamam. İkinci görüş almak her zaman önerim. Ama nihayetinde doktorumuzun dediğini yapıyoruz, değil mi? Çünkü hiçbirimiz yıllarca idrar kaçırmayı hak etmeyiz.
Kuruyup kalanlara

Kuruyup kalanlara

24.09.2023
Vajinal kuruluk ne kader, ne de keder. Çaresi olan dertleri, cinsel hayatınızda kar topu gibi büyütmeyin. Hazza, mutluluğa odaklanın. İster ilk gece olsun ister bininci gece, hazzın her zaman bir yolu vardır.
Doğuma dair her şeyi bilelim

Doğuma dair her şeyi bilelim

22.09.2023
Bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanı olarak, söylediği çoğu şey geçmişle bağlantılanan biriyim. “Eskiden o mu vardı, eskiden bu mu vardı...” Evet eskiden ebe de hastane de bugünkü kadar yoktu. Kadınlar evlerde, tarlalarda doğuruyordu. Ama bu imkanlarla paraleldi. Üstelik tehlikeliydi de. Gelişmiş imkanlardan faydalanmanın nesi kötü? Biz doktorların doğumdaki varlığının en önemli nedeni, olası komplikasyonlara müdahale edebilmektir. Çünkü hastaneye ve doktora başvurulamayan, ulaşılamayan o yıllarda komplikasyon durumunda uzman müdahalesi olmaması ve doğumu takiben tam teşekküllü sağlık hizmetinin alınamaması nedeniyle anne ve bebek kayıpları azımsanmayacak kadar çoktu. Bugün bu sayı sevindirici ve çok belirgin oranda azaldı. Komplikasyonlar neler mesela, doğumda nelerle karşılaşabiliyoruz? Canınızı sıkmayın ama ihtimallerden de haberiniz olsun. Ara ara kafanızdaki ansiklopediye eklemeler yapacağım.
Daraltmalı mı?

Daraltmalı mı?

20.09.2023
Vajina daraltma operasyonları bugün, 10 yıl önce hayal bile edemedikleri bir yerde. Benimse hayal ettiğim bir yerde. Kadınların bu işi yabana atmayacaklarını ve orgazmın peşinde koşacaklarını biliyordum. Doğrusu buydu. Ama vajina daraltmanın yalnızca cinsel haz odaklı bir operasyon olmadığını bilmek, bazılarınız için hâlâ şaşırtıcı. Hem fizyolojik hem psikolojik nedenleri olabiliyor. Zaman zaman değinelim de sarılmaya muktedir yaralarımızı yakından görelim.
Atiye anne olmak için gün sayıyor

Atiye anne olmak için gün sayıyor

29.08.2023
Atiye, ikinci çocuğunu kucağına almak için gün saymaya başladı. Atiye yapacağı doğumla ilgili bilgi paylaşarak bebeğinin adını açıkladı.
Bora Akkaş ve kızı Suzan'dan ilk kare!

Bora Akkaş ve kızı Suzan'dan ilk kare!

7.08.2023
Geniş Aile dizisinde canlandırdığı 'Zekai' karakteriyle ünlenen oyuncu Bora Akkaş ile Oben Alkan, dün Suzan adını verdikleri kızlarına kavuşmuştu. Oben Alkan, kızı ve eşinin pozunu paylaştı.
İdrar kaçırma kimlerde daha sık görülüyor?

İdrar kaçırma kimlerde daha sık görülüyor?

25.07.2023
İdrar kaçıma sorunu kadınlarda, erkeklerden çok daha sık görülen sorunlardan biridir ve psikolojik, cinsel ve sosyal olarak olumsuz etkileri olabilir. Bu nedenle idrar kaçırmada cerrahi ve ilaç tedavilerine ilgi giderek artıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. İrem Yengel, özellikle ilerleyen yaşlardaki kadınlarda görülen idrar kaçırma problemi ile ilgili merak edilenleri anlatıyor.
Uzmanlar uyarıyor: Doğum kesisi anatomik bozukluklara sebebiyet verebiliyor

Uzmanlar uyarıyor: Doğum kesisi anatomik bozukluklara sebebiyet verebiliyor

3.04.2023
Hamilelik, doğum gibi süreçlerde ve sonrasında kadınlar, fizyolojik ve psikolojik olarak da etkileniliyor. Özellikle birden fazla doğum gerçekleştiren kadınlarda idrar torbası ya da bağırsak sarkması, vajina genişlemesi gibi komplikasyonlar oluşabiliyor. Op. Dr. Sevtap Alkan, doğum sonrası oluşan anatomik bozukluklar ve tedavilerini anlattı.
2 günlük bebeğini fındık bahçesine gömen anneye istenen ceza belli oldu

2 günlük bebeğini fındık bahçesine gömen anneye istenen ceza belli oldu

30.03.2023
Ordu'nun Altınordu ilçesinde evlilik dışı ilişkisinden doğan 2 günlük kız bebeğini öldürüp, fındık bahçesine gömdüğü iddiasıyla tutuklanan Bilge Çapa (27) hakkında 'altsoydan akrabayı kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.
Ölme ihtimalini hiçe saydı! Polis zoruyla sezaryen

Ölme ihtimalini hiçe saydı! Polis zoruyla sezaryen

15.03.2023
Avustralya'da genç bir anne, önceki çocuklarını sezaryenle dünyaya getirmişti. Üçüncü çocuğunu normal doğumla dünyaya getirmek isteyen anneyi doktorlar bebeğin ölebileceği konusunda uyardı. Ancak bunu dinlemeyen anne en sonunda polis zoruyla doğuma girdi.
Vicdansız hemşireler

Vicdansız hemşireler

13.12.2022
ABD’de bir hastanenin doğum servisinde çalışan hemşirelerin yayınladığı video ülkeyi karıştırdı. Doğum yapan annelere iyi davranmadıklarını itiraf eden hemşireler görevden alındı.
Hamilelikte tehlikeli olan hastalıklar

Hamilelikte tehlikeli olan hastalıklar

10.12.2022
Anne baba olmayı isteyen çiftlerin kurdukları en güzel hayallerden biri, çocuklarını kucaklarına almak, sağlıklı ve mutlu günler için planlar yapmak... Bu hayalin gerçekleşmesi ise her şeyin yolunda gittiği bir hamilelik süreciyle mümkün oluyor. Sağlıklı bir hamilelik süreci için de anne adaylarının hazırlıklarına hamilelik öncesinde başlamaları büyük önem taşıyor.
Organ nakli sonrası çocuk sahibi olmak mümkün mü?

Organ nakli sonrası çocuk sahibi olmak mümkün mü?

31.10.2022
Organ yetmezlikleri gerek kadında gerekse erkekte yol açtığı bazı hormonal düzensizlikler nedeniyle doğurganlığı olumsuz yönde etkileyebilir fakat organ nakli olan hastalar kendiliğinden, herhangi bir üremeye yardımcı tedaviye ihtiyaç duymadan da hamile kalabilir. Bu noktada önemli olan gebelik planlanmadan önce anne adayının muhakkak kadın hastalıkları ve doğum uzmanı tarafından kontrol edilmesi ve aynı zamanda takibi altında oldukları organ nakil ünitesi tarafından değerlendirilmesi gereklidir.