Obezite depresyona yol açar mı?

Obezite depresyona yol açar mı?

16.06.2020
Obezite alınan enerjinin harcanan enerjiden fazla olma durumuyla karakterize olmuş kronik bir rahatsızlık iken, depresyon vücuttaki seratonin hormonunun eksikliği ile ortaya çıkan psikiyatrik bir rahatsızlık. Peki bu iki durum nasıl bir bağlantıya sahip olabilir? Obezite depresyona yol açar mı? Peki depresyon obeziteye yol açar mı? Obezite Doktoru Özgür Niflioğlu bu iki rahatsızlık arasındaki ilişkiyi şu şekilde açıkladı: "Düzensiz hayat tarzı, yanlış alışkanlıklar ve dengesiz beslenmeyle başlayan süreç sosyal hayatta psikolojik kısıtlanmalara dönüşür kişi yalnızlaşmaya başlar, yalnızlaşma yeme eğilimini artırabilir ve kişi kısır bir döngüye girer."
Obezite cerrahisi nedir? Kimler için uygulanır?

Obezite cerrahisi nedir? Kimler için uygulanır?

5.06.2020
Cerrahi yöntemlerle obezite tedavi edilebilir mi? Edilebiliyorsa kimlere uygulanır? Kronik hastalıkları olan ve vücut kitle endeksi belli değerin üzerinde olanlar için obezite cerrahisi bir tedavi yöntemidir. Ancak sonucun kalıcı olabilmesinin, durumun tekrarlamamasının şartlara bağlı olduğunu söyleyen Niflioğlu bu durumu şöyle açıklıyor: "Yaşam tarzı değiştirilmez, kronik hastalıkların tedavi sürecinde hekime destek olunmaz ise tedavi amacına ulaşmayacaktır. Bununla birlikte ameliyat sonrasında yeme tarzı, hayat tarzı ve alışkanlıklar kökten değişeceği için kişi psikolojik olarak hazır değilse depresyona dahi girebilir."
Obezite tedavisinde mide balonu uygulaması: Mide balonuyla ne kadar kilo verilir?

Obezite tedavisinde mide balonu uygulaması: Mide balonuyla ne kadar kilo verilir?

4.06.2020
Gün geçtikçe daha az hareket ediyor ve daha fazla fast food tüketiyoruz. Bu alışkanlıklar ne yazık ki ileride kilo ve obezite problemi olarak karşımıza çıkıyor. Kilo problemi olan insanlar son çare olarak obezite cerrahisini tercih ediyor. Mide balonu operasyonu ile kilo vermek mümkün hale geliyor. Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Kamil Gülpınar, obezite tedavisinde mide balonu uygulamasını anlattı.
Obezite cerrahisi ve tüp mide ameliyatı hakkında bilinmeyenler

Obezite cerrahisi ve tüp mide ameliyatı hakkında bilinmeyenler

4.06.2020
Türkiye'de her 4 kişiden 3'ü fazla kilolu. Türkiye'de en fazla obezin bulunduğu şehir ise İstanbul. Modern yaşam şartlarında, gün geçtikçe daha fazla obez olma riskiyle karşı karşıya kalıyoruz. Obezite tedavisinde en etkili yöntem ise tüp mide ameliyatı olarak görülüyor. Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Kamil Gülpınar, tüp mide ameliyatı hakkında bilinmeyenleri anlatıyor. / Mine Bozkurt-mine.bozkurt@posta.com.tr