Reflüden kansere, yüksek tansiyondan inmeye; sorumlusu bu hastalık!

Reflüden kansere, yüksek tansiyondan inmeye; sorumlusu bu hastalık!

17.05.2022
Halk arasında şişmanlık olarak bilinen obezite, vücutta aşırı derecede yağ birikmesiyle ortaya çıkıyor ve mutlaka tedavi edilmesi gerekiyor. Obezite, besinlerle alınan enerji miktarının, fiziksel aktivite ile ve bazal metabolik hız ile tüketilen enerji miktarını aştığı durumda ortaya çıkıyor. Dünya Sağlık Örgütü, obeziteyi, sağlığı bozacak ölçüde vücutta aşırı yağ birikmesi olarak tanımlıyor. Üstelik obezite reflüfen kansere, yüksek tansiyondan inmeye; birçok önemli hastalığa zemin hazırlıyor!
Obezite insan ömrünü 15 yıl kısaltıyor

Obezite insan ömrünü 15 yıl kısaltıyor

16.06.2020
Modern yaşam yeme alışkanlıklarımızı da değiştirdi. Eskiden daha doğal beslenirken artık fast food gibi hazır yiyecekleri tüketiyoruz. Gittikçe daha az hareket ediyor ve daha çok yemek yiyoruz. Bu durum da günümüzde obezitenin daha yaygınlaşmasına neden oluyor. Peki obezite nedir? Dünyada hızla artan obezitenin nedenleri neler? Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Kadir Yıldırım, “Obezitenin insan yaşam süresini 10-15 yıl arasında azalttığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır” dedi.
Obezite nedir?

Obezite nedir?

11.06.2020
Obezite, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde yaygın olan halk sağlığı sorunlarından biri. Vücutta fazla yağ birikimi ile karakterize olan durum aslında kronik bir rahatsızlık. Erkeklerde vücudun yüzde 15-18’i, kadınlarda ise vücudun yüzde 20-25‘i yağlardan meydana gelir. Erkeklerde bu oran yüzde 25’i, kadınlarda yüzde 30‘u aştığında obezite hastalığından bahsedilebilir ve bu durum alınan enerjinin harcanan enerjiden fazla olmasından kaynaklanır.
Neden obez oluyoruz?

Neden obez oluyoruz?

4.06.2020
Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin genel sağlık sorunlarından olan obezite kimlerde ve neden olur? Obezite Doktoru Özgür Niflioğlu’na sorduk.