Oyun Terapisi

Oyun Terapisi Haberleri

Son dakika oyun terapisi haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan oyun terapisi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan oyun terapisi haber sayfamızda...
İçine kapanık çocuğa nasıl yardım edilir? Nasıl davranılmalı? İçine kapanıklık nasıl yenilir?

İçine kapanık çocuğa nasıl yardım edilir? Nasıl davranılmalı? İçine kapanıklık nasıl yenilir?

29.08.2023
Bazen yaşanan olaylar sonrasında bazen de çocuğun yapısı olarak görülebilen içine kapanıklık, genellikle çocuklarda görülen bir davranış biçimidir. İçe kapanık çocuklar çok konuşmayarak, genellikle yalnız kalarak, işlerini tek başına yapmak isteyerek, göz temasından kaçarak kendilerini belli ederler.
Kentlerle Buluşmalar: Kayseri

Kentlerle Buluşmalar: Kayseri

29.11.2022
Posta Gazetesi'nin "Kentlerle Buluşmalar" projesi kapsamında Posta Gazetesi yazarları Kayseri'yi ziyaret etti. Yazarlar, kentin önde gelenleriyle bir araya geldi. Yapılan toplantılarda tarımdan gastronomiye, sanayiden turizme, tarihten doğaya birçok konu masaya yatırıldı.
Sorumluluk almayı bilen lider karakterli bir çocuk yetiştirmenin ilk adımı

Sorumluluk almayı bilen lider karakterli bir çocuk yetiştirmenin ilk adımı

2.11.2022
Her ebeveyn, kendini rahatlıkla ifade edebilen, özgüveni yüksek, çevresi ve arkadaşları tarafından sevilen, sorumluluk sahibi bir çocuk yetiştirmek ister ancak çevresel etkenler, yaşam koşulları, beklenmedik olaylar buna her zaman imkân vermez. Bununla birlikte çocuk eğitimi uzun yıllar boyunca süren bir denge, devamlılık ve kararlılık gerektirebilir. Çocuklarda sosyalleşme bu açıdan çok önemlidir. Posta.com.tr okurları için sosyalleşmenin çocuklar üzerindeki önemini ve çocuk eğitimindeki önemini araştırdık
BLW yöntemi ile bebek beslenmesi... BLW yöntemi nedir? Nasıl uygulanmalıdır?

BLW yöntemi ile bebek beslenmesi... BLW yöntemi nedir? Nasıl uygulanmalıdır?

11.10.2022
Çocuğa kendi kendine yeme alışkanlığı kazandırmak, aynı zamanda ek gıdaya geçiş dönemini daha az zorlu ve daha eğlenceli hale getirmek için son dönemin popüler ek gıdaya geçiş yöntemi BWL yöntemi. Sosyal medyada pek çok anne bu yöntem ile ilgili deneyimlerini paylaşıyor. İngilizcede Baby-Led Weaning kelimelerinin baş harflerinin kısaltması olan ve "bebek öncülüğünde beslenme" anlamına gelen bu yöntem halen anne sütü almaya devam eden ama 6. ayını doldurmuş ve ek gıdaya geçiş zamanı gelmiş bebeklerde uygulanabiliyor. Biz de bu yöntem ile ilgili detayları Posta.com.tr yazarımız Çocuk Gelişimi ve Oyun Terapisi Uzmanı & Aile Danışmanı Cemre Becer'den aldık.
Bazı çocuklar niye geç konuşur?

Bazı çocuklar niye geç konuşur?

5.06.2022
Bir çocuğu büyütürken ebeveynler birçok zorlu evreden geçer. Emzirme süreci, gaz çıkarma, ek gıdaya geçiş, yürüme, bezi bırakma derken konuşup, konuşmadığı da ebeveynlerin en çok dikkat ettiği noktalardan birisi. Peki, çocuklar neden geç konuşur? Çocuklar ne zaman konuşur? Çocuklar neden konuşmaz? İşte, uzmanı çocuklarda geç konuşma nedenlerini ve önlemlerini anlattı...
Emeklilikte yeni dönem! 150 liradan başlıyor...

Emeklilikte yeni dönem! 150 liradan başlıyor...

19.07.2021
Bireysel Emeklilik Sistemi’ne 18 yaş altının da dahil olması ile birlikte sektörde rekabet hızlandı. Emeklilik şirketleri hazırladıkları avantajlı BES ürünleriyle daha fazla sayıda genci ve çocuğu sisteme katılmaya davet ediyor.
Çocuklarda ve ergenlerde dürtü kontrolü nasıl sağlanmalı?

Çocuklarda ve ergenlerde dürtü kontrolü nasıl sağlanmalı?

17.07.2021
Kendileri veya başkaları için zararlı olan bazı eylemleri gerçekleştirme arzularına ya da dürtülerine karşı koymayı başaramayan çocuklarda dürtü kontrolü problemi görülüyor. Dürtü kontrolü problemine dikkat eksikliği ve hiperaktivite gibi birçok rahatsızlığın eşlik edebildiğini belirten uzmanlar, bu sorunu yaşayan çocukların çoğunlukla arkadaşlarının istemedikleri veya kızdıkları davranışları yaptıkları için etiketlendiklerine ve dışlandıklarına dikkat çekiyor. Çocuklarda dürtü kontrolünü sağlama sürecinde ebeveynlere net ve sınırlandırıcı olmalarını öneren uzmanlar, şiddet uygulayan çocuğa kesinlikle ceza veya şiddet uygulanmaması gerektiğini vurguluyor.
'Barbie Oyunun Faydaları' araştırması

'Barbie Oyunun Faydaları' araştırması

10.05.2021
Cardiff Üniversitesi’nde Barbie öncülüğünde oyuncak bebekle oynamanın faydaları üzerine bir araştırma yapıldı. Yapılan araştırmaya göre Barbie gibi oyuncak bebeklerle oynamanın empati ve sosyal becerileri besleyerek, çocukları geleceğe hazırlamada büyük faydalar sağladığı sonucuna varıldı. Bu projenin detaylarını konuşmak üzere Barbie Oyunun Faydaları Projesi Türkiye Sözcüsü Klinik Psikolog ve Oyun Terapisti İrem Polat ile bir araya geldik ve kendisine sorularımızı yönelttik.
Oyun terapisi ne işe yarar?

Oyun terapisi ne işe yarar?

11.03.2021
Oyun terapisi çocuğun yaşadığı birçok problem için çözüm sunabilir. Peki, oyun terapisi hangi durumlarda uygulanabilir? Klinik Psikoloji Bilim Uzmanı Ilkgün Demir konu hakkında önemli bilgiler verdi.
İletişiminiz 'Güvenli sığınağı' olsun!

İletişiminiz 'Güvenli sığınağı' olsun!

11.03.2021
Bir çocuk kendini koruyamadığı, zorlayıcı, travmatik, zarar gördüğü, utandığı her deneyimini ifade etmeye ihtiyaç duyar. İletişim için oluşturacağınız yargısız, her şeyiyle kabullenici alan onların “güvenli sığınağı” olabilir. Psikolog Ceren Hazar konu hakkında önemli bilgiler verdi.
Çocuklara oyun terapisi

Çocuklara oyun terapisi

10.03.2021
"Oyun görünüşte akla uymaz ama çocuk oyunla akıllanır” demiş Mevlânâ Celalettin Rumi. 13. yüzyılda yaşamış bir mutasavvıfın bugünkü psikoloji biliminin de aktif uyguladığı oyunun çocuk gelişimindeki önemine değinmesi ne kadar hoş, değil mi? Klinik Psikoloji Bilim Uzmanı İlkgün Demir konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Çocuklarda disleksi belirtileri

Çocuklarda disleksi belirtileri

28.10.2020
Özgül Öğrenme Güçlüğü’nü dinleme, konuşma, okuma, yazma, mantık yürütme, problem çözme ya da matematik alanındaki yeteneklerin kullanımında güçlük yaşanması olarak tanımlayan Psikolog Namal, 'bu durum, aynı zamanda, bilgiyi depolaması, işlemlemesi ve bilgiyi kullanması konusunda da zorluk yaşamasına neden olmaktadır. Çoğunlukla ilköğretim 1.sınıf 2. Dönem tanı konmaktadır' diyerek ebeveynleri uyardı.
Oyun terapisinin çocuklara faydaları nelerdir?

Oyun terapisinin çocuklara faydaları nelerdir?

26.09.2020
Klinik Psikolog Nilay Gürtaş, 2-12 yaş arası çocuklarda uygulanan ve problem çözme becerisini geliştiren, empati kurmayı ve dürtüleri kontrol etmeyi öğreten oyun terapisi ile mümkün olduğunu söyledi. Peki oyun terapisi nedir? Çocuklara ne gibi fayda sağlar?
Oyun terapisi çocukları depresyondan koruyor

Oyun terapisi çocukları depresyondan koruyor

11.07.2020
Psikolog Pelin Hazer, oyun terapisinin çocukları depresyondan koruduğunu belirterek "Çocuklar olayları anlamlandırmak, yorumlamak ve karşılaştıkları yeni durumlara dair deneyimleri yetişkinlere kıyasla bir süreçten geçeceği için, büyüme aşamasında kendilerini anlatmak için doğal bir yöntem olan oyunu tercih ederler" dedi
Çocuklar oyun terapisiyle normalleşecek

Çocuklar oyun terapisiyle normalleşecek

30.06.2020
Yeni normalleşme süreci ile birlikte hayat, kademeli bir şekilde normale dönüyor. Tüm tedbirler eşliğinde corona virüs sürecinden normal hayata geçerken, karantina döneminin ve bundan sonraki sosyal hayatın çocukların psikolojisinde yarattığı yıpratıcı etkiler nasıl tamir edilecek? Özel Eğitim Öğretmeni, Floortime Terapisti ve Psikoterapist Mine Ağır, çocukların oyun terapisi ile nasıl normalleşebilecekleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Karantina günlerinde kitap okumak ruha iyi geliyor

Karantina günlerinde kitap okumak ruha iyi geliyor

3.04.2020
Bazen hayatın “Pause” tuşuna basmak gerekli. Akıllar karışık, hayat karışık, iş stresi, koşturmaca derken hayatı kaçırdığımız günlere “Corona virüs” sayesinde bir süreliğine ara verdik. Biz de kendimizi izole ettik, sağlığımız için Türkiye’nin sağlığı için evde kalıyoruz; işlerimizi evden sürdürüyoruz. Elif Demirtaş Bilir / elif.demirtas@posta.com.tr
Bakan Selçuk: Elazığ’da okullarımız açısından korkulacak bir durum yok

Bakan Selçuk: Elazığ’da okullarımız açısından korkulacak bir durum yok

25.01.2020
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Elazığ’da meydana gelen depremle ilgili yaptığı açıklamada, "Şu anda okullarımız açısından korkulacak bir durum yok. Ancak her ihtimale karşı incelemelerimiz sürüyor" ifadelerine yer verdi.
Oyun terapisi nedir? Oyun terapisi çocuğa ne kazandırır?

Oyun terapisi nedir? Oyun terapisi çocuğa ne kazandırır?

19.01.2020
Çocuğun problemlerini gözlemlemek ve bunlarla ilgili bilgi edinmek için oyun sıklıkla kullanılan yöntemlerden biridir. Oyun, Çocuğun duygularının keşfedilmesinde ve çözülmemiş travmayla başa çıkmasına yardımcı olabilir. Oyun yoluyla çocuklar yeni başa çıkma mekanizmalarını ve uygunsuz davranışlarını nasıl yönlendirileceğini öğrenebilirler. Peki, oyun terapisi nedir? Oyun terapisi çocuğa ne kazandırır? Uzman Pedagog Zeynep Şimşek oyun terapisinin faydaları ve oyun terapisi hakkında merak edilenleri sorduk.
Çocuklarda depresyona yol açan 5 neden

Çocuklarda depresyona yol açan 5 neden

6.11.2019
Çocuklukta yaşanan depresyon, genellikle isteksizlik haliyle kendini gösteriyor. Bu isteksizlik uyku ve iştahın bozulmasına yol açıyor, zamanla dikkatini toplamakta zorlanan çocuk, ruhsal bir çöküntü içerisine giriyor. Peki, Çocukluk depresyonu nasıl anlaşılır? Oyun terapisi nedir? İşte Çocukluk depresyonu ve oyun terapisi hakkında bilmeniz gerekenler…
Çocuklar korkularını oyunla anlatabilir

Çocuklar korkularını oyunla anlatabilir

30.01.2019
Çocukların birçoğu büyüme sürecinde yaşam tecrübeleriyle başa çıkmada zorluk çekerler ya da ailelerini endişelendiren davranışlar sergilerler. Endişe, korku, öfke gibi duyguların yoğun yaşandığı durumlarda çocukların ‘oyun dili’ devreye girer. Uzman Çocuk Psikoloğu Zeynep Sancak, oyun terapisi ile çocukların sorunlarını rahatlıkla dile getirdiğini anlattı.
Nurdan Beşen kimdir?

Nurdan Beşen kimdir?

8.05.2018
İbrahim Büyükak'la evlenen Nurdan Beşen, Psikoloji alanında ihtisasını tamamladı. Yüksek lisansını da bu alanda yaptıktan sonra çocuk, ergen ve yetişkin terapisi üzerine eğitimler almıştır. Peki, Nurdan Beşen kimdir kaç yaşındadır? İşte, merak edilen isim hakkında bazı detaylar
10 ilkokulda 1081 çocuğa ücretsiz oyun terapi verildi

10 ilkokulda 1081 çocuğa ücretsiz oyun terapi verildi

25.04.2018
İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteği ile Türkiye'de ilk defa 10 ilkokulda 1081 çocuğa ücretsiz oyun terapi verildi
Oyun terapisi

Oyun terapisi

5.04.2018
Çocukların aksine, yetişkinler kendilerini sözcüklerle ifade ederler
Çocuğunuzu oyun oynamaya teşvik edin

Çocuğunuzu oyun oynamaya teşvik edin

25.04.2018
Acıbadem Adana Hastanesi Psikoloğu Meriç Mavi, anne babalara, çocuğu geliştirecek işlev ve çeşitliliğe sahip oyuncaklar almalarını tavsiye etti
Bebeğinizde bu hareketlere dikkat!

Bebeğinizde bu hareketlere dikkat!

25.04.2018
Uzman Fizyoterapist İmran Erkanat Toylan, son yıllarda yapılan araştırmalarda prematüre bebeklerin uzun dönem takiplerinde otizm spektrum bozukluğuna ait belirtilerin tespit edildiğini belirtti