Bağışıklığın düşük olması tüp bebek tedavisini etkiler mi?

Bağışıklığın düşük olması tüp bebek tedavisini etkiler mi?

8.10.2022
Sağlıklı bir gebelik oluşumu için embriyonun rahim iç zarına yerleşmesi en kritik aşamalardan biri olarak görülmektedir. Vücudumuzu hastalıklara karşı koruyan ve savunma mekanizması olarak bilinen bağışıklık sistemi embriyonun yerleşimi ve tutunma aşamasında büyük rol oynar . Geçmiş yıllarda özellikle tekrarlayan tüp bebek başarısızlıklarına ve gebelik kayıplarına yol açabilecek temel sebebin transfer edilen embriyonun genetik yapısından kaynaklandığı düşünülmekteydi ancak yapılan araştırmalar sonucu gelinen son noktada genetik faktörlerin yanı sıra bağışıklık sisteminin de embriyonun tutunmasına engel olabilecek çok önemli bir neden olduğu ortaya çıktı.
Düzenli uyuyan çocuğun problem çözme becerisi artıyor

Düzenli uyuyan çocuğun problem çözme becerisi artıyor

31.01.2022
Çocukların gelişiminde uykunun çok önemli bir role sahip olduğunu söyleyen Uzman Klinik Psikolog Fundem Ece, çocuklarda öğrendikleri bilgilerin pekişmesi ve depolanmasının uyku sürecinde olduğunun altını çiziyor.
Mevsimine uygun olmayan beslenme tarzına dikkat!

Mevsimine uygun olmayan beslenme tarzına dikkat!

20.09.2021
Mevsiminde beslenmenin önemine dikkat çeken Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Ünitesi Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Erdal Dilekçi, “Önümüzdeki en ciddi problem mevsimi dışında yetiştirilen veya saklanma teknikleri ile fazla miktarda tüketilen mevsimine uygun olmayan beslenme tarzıdır. Yani kış döneminde yazlık gıdalar tüketilirken yaz döneminde ise kışlık gıdalar tüketilmeye başlandı. Sonuç olarak ciddi şekilde beslenme problemleri, hazımsızlık ve mide-bağırsak problemleri ile karşılaşmaktayız. Örneğin taze fasulyeyi yazın kuru fasulyeyi ise kışın tüketmeliyiz. Sağlık açısından daha doğru bir tercih olacaktır” dedi.
Anne sütünün önemi nedir?

Anne sütünün önemi nedir?

8.08.2021
Bebekler anne sütü alıyorlarsa orta kulak iltihabı, solunum yolu ve bağırsak enfeksiyonları gibi hastalıklara daha az yakalanacaklarını belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Semra Akkuş Akman, anne sütünün önemini tüm detayları ile sizler için anlattı.