Patlamış mısır, en sevilen atıştırmalıklardan biridir. Özellikle dizi veya film seyrederken patlamış mısır yemek çok keyiflidir. Evde mısır patlatırken bazı püf noktaları bilmek gerekiyor. İşte patlamış mısır yaparken bilmeniz gereken mutfak sırrı. Her bir tanesine kadar patlıyor ve asla mısırlar ziyan olmuyor.
Ekvador'un yağmur ormanlarında yaşayan "planthopper böceği" patlamış mısıra olan benzerliği ile ön plana çıkıyor. Bir çok dilde "yürüyen patlamış mısır" olarak tanımlanan bu böcek dünyada yalnızca Ekvador'da yaşamaktadır.
İnsan sağlığı açısından zararlı olan trans yağ, günümüzde hazır yiyeceklerin artmasıyla beraber hayatımızın içine kadar girdi. Almasak da her ne kadar paketli gıdalardan uzak durmaya çalışsak da evde yaptığımız bazı basit hatalar sağlıklı diye tükettiğimiz besinleri sağlıksız hale getiriyor. Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Gıda Teknolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Sibel Bölek trans yağlar ile ilgili bilinmeyenleri anlattı.
Yağından tanelerine kadar birçok şekilde faydalandığımız mısır, zengin içeriği ile hem iyi bir besin kaynağı hem de kimi hastalıklara karşı önleyici bir etkiye sahip. Diyetisyen Yasemin Uysal Ünsal, mısırın faydalarını ve tüketiminde dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.