Polikistik over sendromu nedir?  Polikistik over belirtileri nelerdir?

Polikistik over sendromu nedir? Polikistik over belirtileri nelerdir?

3.10.2020
‘’Polikistik Over sendromu nedir?’’ ‘’Polikistik over belirtileri nelerdir?’’ soruları hızlı bir şekilde kilo alan, kontolsüz şekilde sivilce oluşumu olan kadınlar tarafından internet ortamında sıklıkla aranan sorular arasında yer alıyor. Polikistik over, kadınlarda yumurtalıklarda küçük boyutta ve iyi huylu olarak gelişen kistlerdir. Adet düzensizliği gibi belirtilerle ortaya çıkar. Polikistik over kadınlarda hamile kalmayı da zorlaştıran hastalıklar arasında yer alır. ‘’Polikistik Over sendromu nedir?’’ ‘’Polikistik over belirtileri nelerdir?’’ sorularının cevaplarını Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ayşe Duman açıkladı.
Polikistik over sendromu nedir? Kısırlığa neden olur mu?

Polikistik over sendromu nedir? Kısırlığa neden olur mu?

21.02.2020
Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir; Polikistik over sendromu nedir? Kısırlığa neden olur mu? Konusuyla ilgili bilinmesi gerekenleri sizler için anlattı. Özellikle ülkemizde ve Orta Doğu coğrafyasında görülen genetik, hormonal dengesizliğinde eşlik ettiği ve yumurtalarda olması gerekenden fazla sayıda yumurtanın görüldüğü bir sendromdur. Polikistik over sendromu olan hastalarda insülin direncine bağlı olarak aşırı kilo, tüylenme ve adet düzensizliği görülür. Kadınların doğurganlık döneminde yumurtlama problemine neden olabildiği için kısırlık şikayeti olabilmektedir, sağlıklı yumurta gelişimi sağlandıktan sonra ise yüksek gebelik oranları elde edilir.
Polikistik over nedir?

Polikistik over nedir?

17.02.2020
Normalde olması gereken yumurta sayısının olması gerekenden fazla olması durumuna polikistik over dendiğini belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Fatma Özdemir, yumurta sayısının fazla olmasının aslında ne anlama geldiğini açıkladı.
Polikistik over sendromu nedir? Polikistik over sendromunda nasıl beslenmeliyiz?

Polikistik over sendromu nedir? Polikistik over sendromunda nasıl beslenmeliyiz?

27.11.2019
Kadınların bir çoğunun başına gelen polikistik over sendromu beslenmeyle kontrol altında tutulabilmesi mümkündür. Polikistik over sendromunda bilinçli olmak kadın sağlığı açısından oldukça önemlidir. Polikistik over sendromu ve beslenme ile ilgili bilinmesi gerekenleri Diyetisyen Tuğçe Yardal açıkladı. Eğer " polikistik over sendromu nedir, polikistik over sendromunda nasıl beslenmeliyiz " merak ediyorsanız detaylar haberimizde.