POS komisyonu esnafın belini büktü

POS komisyonu esnafın belini büktü

8.10.2023
Alışverişlerde kart kullanımı her geçen gün artarken, POS komisyonu oranlarının son 1 yılda yüzde 0.74’ten yüzde 3.3’lerin üzerine çıkması esnafı isyan ettirdi. Esnafın ya nakit çalışacağını ya da aradaki farkı müşterisine yansıtması gerekeceğini belirten yetkililer, bankaların esnafın üzerindeki kredi kartı komisyon ücreti yükünü hafifletmesini istiyor.
Ek ücret yok! Ev kadınları da faydalanabilecek

Ek ücret yok! Ev kadınları da faydalanabilecek

31.03.2021
Esnaf, sanatkar ve KOBİ’lerin yanı sıra işyeri olmaksızın evden, internetten, sosyal medyadan satış yapan tüm bireysel satıcılar, girişimciler ve e-ticarete masrafsız tek bir platform üzerinden ulaşmak isteyen herkese, hiçbir ek ücret ödemeden POS hizmeti sunulmasını sağlayan PTT Akıllı Esnaf Projesi hayata geçiriliyor.
Telefon ve tabletler POS terminaline dönüşüyor

Telefon ve tabletler POS terminaline dönüşüyor

20.02.2020
Fintech şirketi Paycore, dünya genelinde akıllı telefon ve tabletlerin POS terminali olarak kullanımını yaygınlaştıracak yeni bir teknoloji geliştirdi. Paycore’un Fiserv, Samsung ve Visa ile hayata geçirdiği çözüm, üye işyerlerinin şahsi mobil cihazları ile herhangi ek bir cihaz kullanmadan, tutar bağımsız ödeme kabul etmesini sağlayacak. Uygulama sayesinde mobil cihazlar üzerinden PIN girişi, belirli tutarın üzerindeki işlemler için de güvenli bir şekilde yapılabilecek.