Probiyotikler

Probiyotikler Haberleri

Bebeklerde gaz sancısı nasıl geçer?

Bebeklerde gaz sancısı nasıl geçer?

Yenidoğan bebeklerde yaygın sorun olan gaz sancısında dikkat edilecek hususları Dr. Koray Hacıoğlu açıkladı. Gaz sancısı 2-3 hafta arasında başlar, en yoğun olduğu dönem ise 6-8 haftadır. Bebeklerin bağırsak durumu, hareketleri ve enzim yapısı dikkat edilmesi gereken noktalardır. Özellikle gaz sancısı olan dönemlerde probiyotiklerden destek alınması gerekir ancak bu takviyeler dahi belli oranda etki edecektir.
Bağırsak dostu probiyotikler

Bağırsak dostu probiyotikler

Bağırsak dostu probiyotikler
Probiyotik kolikli bebeklerde ağlama süresini azaltıyor

Probiyotik kolikli bebeklerde ağlama süresini azaltıyor

Uykudan yoksun ebeveynlik yıllıkları, sürekli ağlayan kolik bebeklerin hikayeleri ile doludur. Ancak probiyotiklerin bebeklere fonksiyonel bir gastrointestinal bozukluk olan kolikten kurtulmalarını sağlayabileceğine dair yeni bir araştırma yayınlandı. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Çocuk Gastroenteroloji Hepatoloji ve Beslenme Uzmanı olan Doç. Dr. Enver Mahir Gülcan ‘Araştırma probiyotiklerin bebeklerin ağlama süresini yüzde 50'den fazla azalttığını gösteriyor” dedi.
Bebek probiyotikleri güvenli mi?

Bebek probiyotikleri güvenli mi?

Probiyotikler iyi bakteri olarak tanınır. Bu bakterilerin bağışıklık sistemine iyi gelmesi ve diğer sağlık sorunlarına yardımcı olması beklenir. Peki, Bebek probiyotikleri güvenli mi? İşte bebek probiyotikleri hakkında bilmeniz gerekenler…
Su kefiri nedir, faydaları nelerdir? Su kefiri nasıl yapılır?

Su kefiri nedir, faydaları nelerdir? Su kefiri nasıl yapılır?

Eski dönemlerden kalma fermente bir içecek olan kefir Kafkaslarda ortaya çıktı. Bir efsaneye göre Kafkaslarda yaşayan insanlar uzun ve sağlıklı yaşamlarıyla ve hastalıklara karşı dirençleriyle biliniyordu. Sütün mayalanmasıyla elde edilen kefir içeceği barındırdığı probiyotikler sayesinde mucize içecek olarak görüldü. Araştırmalar da probiyotiklerin bağışıklığı güçlendirdiği, kilo vermede yardımcı olduğunu ortaya koydu. Süt kefiri ile aynı özelliklere sahip su kefiri ise bildiğimiz gazlı içeceklerin en büyük rakibi. Peki, Su kefiri nedir? Su kefirinin faydaları nelerdir? Su kefiri nasıl yapılır ve mayalanır? Diyetisyen Tuğçe Kırcılar su kefiri hakkında merak edilenleri anlattı.
Günde 1  bardak tüketirseniz kış hastalıklarından koruyor

Günde 1 bardak tüketirseniz kış hastalıklarından koruyor

Aşırı stres, sağlıksız ve endüstriyel beslenme, bilinçsiz antibiyotik kullanımı gibi etkenler bağırsak florasını olumsuz etkiliyor. Bu durum da obeziteden diyabete, alerjik hastalıklardan depresyona ve bağışıklık hastalıklarına kadar pek çok olumsuzluğu beraberinde getiriyor. Bunlardan korunmak için ise son yıllarda uzmanların da çok tartıştığı prebiyotik ve probiyotikler gündeme geliyor. Konu ile ilgili Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fatih Kar bilgi verdi.
Probiyotiklerin vücudumuza 5 önemli etkisi!

Probiyotiklerin vücudumuza 5 önemli etkisi!

Sağlıklı bir sindirim sistemi, bir yaşamın en önemli koşullarından birisidir. Sindirim ünitesi sağlıklı çalışmanın en önemli etken olduğu bağırsaklarımızda yaşayan flora bakterileridir. “Bağırsak mikroflorasının sağlığını korumak ve işlevlerini sağlamak için probiyotikler ve prebiyotiklere ihtiyaç vardır. Kısacası prebiyotikler, probiyotiklerin besinleridir ”diyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Derya Fidan probiyotiklerin etkilerini ve ne kadar tüketilmesi gerektiğini anlatıyor...
Doğumda bebeğin annesinden yuttuğu sıvı sağlık için çok önemli! (Probiyotik nasıl artırılır?)

Doğumda bebeğin annesinden yuttuğu sıvı sağlık için çok önemli! (Probiyotik nasıl artırılır?)

Bağışıklık sistemini destekleyen faydalı dost bakteriler, ilk olarak normal doğumdaki kasılmalar sırasında, bebeğin annenin vajinasının alt kısmında biriken sıvıyı yutması ile vücuda alınır. Anne karnından bebeğe geçen faydalı bakterilerin insan hayatı boyunca bağırsaklarda yaşadığını belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Elvan Odabaşı, probiyotiklerin vücutta artırılması gerektiğini ve bunun için tam tahıllı undan yapılmış ekmek, bulgur, ayran, kefir gibi besinlerin tüketilmesinin önemli olduğunu söyledi
Profesörden probiyotik uyarısı

Profesörden probiyotik uyarısı

Probiyotik Prebiyotik Derneği Başkanı Prof. Dr. Tarkan Karakan, "Probiyotikler her şeye şifa değildir. Kullanılacağı birkaç yer vardır. Bilimsel çalışmalara kanıt olanları kullanmak lazım. 'Her şeye iyi gelir' algısı yanlıştır" dedi
Probiyotik nasıl kullanılır? Yanlış kullanım hasta ediyor

Probiyotik nasıl kullanılır? Yanlış kullanım hasta ediyor

Sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olarak bağışıklığı güçlendiren mikoorganizmalara probiyotik deniliyor. Probiyotikler bağırsağın doğal florasının hastalığa neden olan her türlü patojen yani düşman organizmaya karşı bir bariyer oluşturmasına yardımcı oluyor. Ancak birçok çeşidi bulunan probiyotikler her sindirim problemine iyi gelmiyor. Seçilen probiyotiğin şikayete uygunluk, savaşçı mikroorganizmaya sahip ve sayıca yeterli olması, bağırsakta sindirilebilmesi gibi özellikleri bulundurması önemli. Beslenme Danışmanı Dyt. Vildan Çelik, probiyotik seçiminde dikkat edilmesi gereken noktaları anlattı
Hangi probiyotik kaynak ne kadar tüketilmeli?

Hangi probiyotik kaynak ne kadar tüketilmeli?

Son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz probiyotikler ne kadar faydalı? Peki bu faydalı olduğu söylenen probiyotikleri ne kadar tüketmeliyiz? Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Fidan merak edilen soruları cevapladı
Uzun ve mutlu bir yaşamın sırrı probiyotikler mi?

Uzun ve mutlu bir yaşamın sırrı probiyotikler mi?

Bilim insanlarının yaptığı araştırmalar sonucunda depresyon ve travma sonrası yaşanan bozuklukların giderilmesinde probiyotikli gıdalar ile beslenmek büyük rol oynadığını söylüyor. Mutluluk hormonu olan serotoninin yüzde 95’ini vücudumuzdaki probiyotiklerin sağladığını söyleyen Gıda Mühendisi Nurdan Baloğlu Tuncal, probiyotiğin bilinmeyenleri anlatıyor.
Bağırsak dostu iyi bakterilerle kışa sağlam girin

Bağırsak dostu iyi bakterilerle kışa sağlam girin

Probiyotikler hakkında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Murat Baş, özellikle yaklaşan kış aylarında bağışıklık sisteminin güçlenmesini destekleyen iyi bakteriler ve probiyotiklerin, düzenli kullanıldığında hem yetişkinler hem de çocukların sağlıklı gelişimi için kilit bir rol oynadığını söylüyor.
Probiyotik deyip geçmeyin, her derde deva oluyor!

Probiyotik deyip geçmeyin, her derde deva oluyor!

Dahiliye Uzmanı Dr. Güzin Oğuz Yıldırım, probiyotikler hakkında önemli bilgiler verdi. Probiyotikler, ‘Vücut için fayda sağlayan mikro canlılar’ olarak tanımlanabilir” diyen Uzm. Dr. Güzin Oğuz Yıldırım, "En popüler probiyotik gıda, canlı kültürlü yoğurt ya da inek, keçi veya koyun sütünden yapılır” diyerek, probiyotik içeren besinler hakkında değerlendirmelerde bulundu...
1 haftada yemeye hazır olan probiyotik turşu tarifi

1 haftada yemeye hazır olan probiyotik turşu tarifi

Probiyotikler hem yetişkin hem de çocuk sağlığı için oldukça faydalı. Gıda Mühendisi Tuğba Bayburtluoğlu, evde probiyotik turşu yapmanın püf noktalarını paylaştı.
Eczaneden almayın! Doğal probiyotik kaynakları nelerdir?

Eczaneden almayın! Doğal probiyotik kaynakları nelerdir?

Diyetisten Buket Adanç, probiyotiklerin faydalarından bahsetti ve hangi besinlerde bulunduğunu açıkladı.
Uzun yaşamın sırrı yoğurt mu?

Uzun yaşamın sırrı yoğurt mu?

Beslenme ve Diyet Uzmanı Şengül Üre sağlıklı ve uzun yaşamın sırrının yoğurtta yani probiyotiklerde olabileceğini söylüyor ve konuyla ilgili önemli bilgiler veriyor...
Beslenme çantalarında probiyotiklere yer açın

Beslenme çantalarında probiyotiklere yer açın

Uzun bir yaz tatilinin ardından okullar yeniden açılıyor. Yeni eğitim öğretim yılının başarılarla dolu olmasını temenni ederim.
Uzmanından zayıflama kürü tarifi

Uzmanından zayıflama kürü tarifi

Basit bir soğuk algınlığından alerjilere ve kansere kadar birçok hastalığa karşı en önemli savunma birliklerimiz olan probiyotikler, kilo kontrolüne de yardımcı oluyor. Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, sağlıklı bir şekilde kilo vermenin yollarını anlattı, özel zayıflama kürü tarifi verdi.
Ramazanda şişkinlik dost bakterilerle önleniyor

Ramazanda şişkinlik dost bakterilerle önleniyor

Ramazanda sindirim sisteminin uzun süreli açlığa bağlı sorunlardan korunması, kabızlık ve şişkinliğin önlenmesinde dost bakteriler olarak bilinen probiyotiklerin her gün düzenli olarak alınması önemli etken