Dr. İbrahim Saraçoğlu yaz mevsiminde yaş ve taze olarak tüketilen Dut’un doğal antibiyotik etkisi, kışın çerez olarak tüketilen beyaz Dut’un grip ve diğer hastalıklara karşı koruyucu etki gösterdiğini söylüyor. Ayrıca beyaz dut içerik bakımından bazı iltihaplı hastalıklar için doğal ilaç olarak kullanılabileceğini de belirtiyor. Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun kanda oluşan iltihaplanmaya önlemek için tavsiye ettiği doğal tedavi yöntemini sizler için paylaşıyoruz.
Çok kısa dönem yüzünü gösteren ancak faydaları saymakla bitmeyen bu meyve vücuda tepeden tırnağa yarar sağlıyor. Yaş dut kadar kuru dut da inanılmaz faydalı. Kuru kut; antioksidan özellikleri sayesinde vücudu hastalıklara karşı koruyor, var olan hastalıkların hızlıca iyileşmesini sağlıyor, karaciğer ve böbreklerin sağlıklı bir şekilde çalışmasına katkı sunuyor. Daha birçok alamet-i farikası olan bu muhteşem besinin faydalarını öğrenince avuç avuç yemek isteyeceksiniz. İşte her eve girmesi gereken dut kurusu hakkında bilmeniz gerekenler…
...
Bazı meyveler kurutulduklarında vitamin ve mineral oranları artar. Özellikle kış aylarında tüketilen kuru meyveler birçok hastalığa şifa oluyor. En faydaları kuru meyveler nedir? diye sorarsanız, uzmanlar erik kurusunun karaciğer, armut kurusunun da tansiyona dost olduğunu söylüyor. Armut kurusu, erik kurusu, kivi kurusu ve dut kurusu şifa dağıtan tüm bileşenleri içeren kuru meyvelerden. İşte kuru meyvelerin faydaları.