Türk sofralarının vazgeçilmezi şalgam, içerdiği vitaminlerle tam bir şifa deposu. Türkiye'den dünyaya ihraç edilen ve özellikle Osmaniye, Adana ve Mersin bölgelerinde yaygın olarak tüketilen şalgam Lokman Hekim'in de tavsiyesi. Oldukça zengin bir antioksidan kaynağı olan ve yapraklarında kansere karşı koruyucu oldukları bilinen A ve K vitaminlerini barındıran şalgam yüksek besin değeriyle de dikkat çekiyor. Bitkilerin Profesörü Aysun Bay Karabulut, şalgamın insan sağlığına da birçok etkisinin olduğunu söyledi.
Şalgam suyu, özellikle Türkiye'nin güney bölgelerinde popüler olan fermente bir içecektir. Bu içecek, mor havuç, kırmızı pancar ve şalgamdan yapılır. Şalgam suyunun birçok sağlık yararı bulunmaktadır, ancak tüketirken aşırıya kaçmamak önemlidir çünkü yüksek tuz içeriği bulunabilir.
Şalgam suyunun antimikrobiyal özellikleri, yüksek antosiyanin içeriği ve asitliğinin doğal asitlerden ileri gelmesi sayesinde mideye gıda ile birlikte giren mikroplara karşı savaşarak gıda zehirlenmelerine engel oluyor! İşte bilimsel araştırma sonuçlarında elde edilen bilgiler, gıda zehirlenmelerinde şalgam suyunun yanı sıra faydası olan içecekler ve zehirlenmelere karşı almanız gereken önlemler, en sık karşılaşılan zehirlenme belirtileri...
Çukurova bölgesinin en meşhur lezzetlerinden biri olan şalgamın sağlığımıza olan faydalarını duyduğunuzda çok şaşıracaksınız. İşte her gün 1 bardak şalgam suyu içtiğimizde vücudumuzda meydana gelebilecek olan değişiklikler…