Şeker Tüketimi

Şeker Tüketimi Haberleri

Son dakika şeker tüketimi haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan şeker tüketimi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan şeker tüketimi haber sayfamızda...
Kanser hastaları nasıl beslenmei?

Kanser hastaları nasıl beslenmei?

2.03.2024
Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Zeynep Ece Sungur, kanser hastalarının beslenme düzenine ilişkin bilgi verdi.
Uzmanından beslenme önerisi: Kanser hastaları proteini yüksek besinler tüketmeli

Uzmanından beslenme önerisi: Kanser hastaları proteini yüksek besinler tüketmeli

27.02.2024
Sağlıklı bir vücut için dengeli beslenmek gerekiyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Zeynep Ece Sungur, kanser hastalarının beslenme planına uyması gerektiğini söyleyerek, “Kanser hastalarında sağlıklı vücut ağırlığı, kas ve yağ kütlesinin korunması ve beslenme durumunun iyileştirilmesi, hastanede kalış süresinin kısalması, enfeksiyon ve ölüm risklerinin azaltılması için büyük önem taşımaktadır. Kanser hastaları enerji ve proteini yüksek olan besinler seçmelidir” dedi.
Kışın formunuzu korumak için sağlıklı öneriler

Kışın formunuzu korumak için sağlıklı öneriler

21.02.2024
Kış aylarında mevcut kilonuzu korumak ve fit kalabilmek için beslenmenize dikkat etmeniz gerekir. Her gün uygulayacağınız basit bir kaç yöntem sayesinde kilo kontrolü sağlayabilmeniz mümkün. Uzun süreli diyetler yapmadan ve canınızın her istediği besini tüketerek ideal kilonuzu koruyabilirsiniz. Alışkanlık haline getirdiğinizde kilo verme garantili olan bu yöntemlere mutlaka bir göz atın.
Sağlıklı sanıp evimizden eksik etmiyoruz ama vücuda resmen şeker bombalıyor!

Sağlıklı sanıp evimizden eksik etmiyoruz ama vücuda resmen şeker bombalıyor!

27.10.2023
Şeker, birçok işlenmiş gıda ürününde bulunan bir bileşendir ve genellikle tat, doku ve raf ömrünü artırmak için kullanılır. Ancak aşırı şeker tüketimi, ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Obezite, tip 2 diyabet, kalp hastalıkları, diş çürükleri ve bazı kanser türleriyle bağlantılıdır. Bu nedenle, şeker oranı yüksek olan gıdalardan kaçınmak ve dengeli bir diyet sürdürmek önemlidir. İşte şeker oranı yüksek olan bazı gıdalar ve bu konuda dikkat edilmesi gerekenler:
Bir kaşığı bile 5 kilo verdiriyor! Hem zayıflatıyor hem iyileştiriyor

Bir kaşığı bile 5 kilo verdiriyor! Hem zayıflatıyor hem iyileştiriyor

22.08.2023
Genetik, aşırı karbonhidrat ve rafine şeker tüketimi, hareketsiz yaşam ve ilaç kullanımı gibi pek çok etken, kilo alımına yol açabiliyor. Kilo vermek ise birçok kişi için sancılı ve azim gerektiren bir süreci de beraberinde getiriyor. Ancak bazı doğal yöntemlerle zayıflama sürecini hızlandırmak mümkün.
Anne adayları bayramda nelere dikkat etmeli?

Anne adayları bayramda nelere dikkat etmeli?

17.04.2023
Bayramlar insanların sevdikleriyle kavuştuğu, kalabalık sofraların sohbetle buluştuğu, birbirinden lezzetli yemekler ile tatlıların keyifle tüketildiği özel günlerdir. Bu özel günlerde günlük hayatımızdaki sağlıklı beslenme rutinimizi devam ettirmek güç olsa da hamilelerin özellikle dikkat etmesi gereken bazı noktalar vardır diyen Bahçeci Bursa Tüp Bebek doktorlarından Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Sabri Çolak; “Anne adayları kan şekerini kontrol altında tutmak için aşırı tatlı tüketiminden uzak durarak şeker ihtiyacını meyvelerle karşılamaya çalışmalı, yemeklerde porsiyon kontrolü yapmalı, 8-10 bardak su içmeye özen göstermelidir. Beslenmenin yanı sıra aile ziyareti ya da tatil için seyahat planları yapan hamileler ise uzun yolculuklarda sık sık mola vererek kısa yürüyüşler yapmalı, kan dolaşımını engellemeyen rahat kıyafetler tercih etmeli ve en önemlisi seyahat öncesi gebeliği takip eden doktor ile iletişime geçilmeli” şeklinde uyarılarda bulundu.
Şeker tüketme alışkanlığından kurtaran ipuçları

Şeker tüketme alışkanlığından kurtaran ipuçları

28.12.2022
Canınız gece geç saatlerde bir kase dondurma veya şekerleme istediyse, kesinlikle iyi bir arkadaşsınız demektir. Ne kadar lezzetli olsa da, çok fazla ilave şeker sağlığımız için iyi değildir ve sonunda diyabet ve kalp hastalığı gibi sağlık sorunlarına yol açabilir. Şeker tüketme alışkanlığınızı azaltmak ya da şekeri tamamen bırakmak istiyorsanız bu ipuçlarına göz atmalısınız.
Beyaz şeker mi, esmer şeker mi?

Beyaz şeker mi, esmer şeker mi?

3.10.2022
Şeker tüketimi vücudumuz için oldukça zararlı. Ancak mutfak kültürümüzün vazgeçilmezi olan unlu ve şerbetli tatlılarla şekillenmiş damak tadımız bu kötü beyazdan kurtulmamıza pek olanak vermiyor. Sağlık riskleri açısından aşırı tüketimi önerilmeyen olağan şüpheli üç beyazı iyi biliyoruz; beyaz un, şeker ve tuz. Peki beyaz şeker yerine esmer şeker kullanmak riskleri aza indirir mi? Esmer şeker gerçekten daha masum olabilir mi? Beyaz şeker mi, esmer şeker mi tüketilmeli? Posta.com.tr okurları için şekerle ilgili merak edilenleri uzmanına sorduk. | Posta.com.tr Özel
Çocuklarda diş çürümesinin en önemli nedeni!

Çocuklarda diş çürümesinin en önemli nedeni!

26.09.2022
Araştırmalara göre 5-9 yaş arasındaki çocukların diş hekimine gelmesinin en sık nedeni diş çürükleri. Yanlış beslenme; çürük oluşumunda birincil derecede öneme sahip bir etken. Çocukları günlük besin ihtiyaçlarından biri olan şekerli ve nişastalı yiyeceklerden tamamen uzaklaştırmak mümkün değil ancak şeker kaynağını değiştirerek çocuklarda dişlerin çürümesini önlemek mümkün.
"Ben tatlı yemem ki" desek bile hiç tahmin etmediğimiz kadar şeker tüketiyoruz!

"Ben tatlı yemem ki" desek bile hiç tahmin etmediğimiz kadar şeker tüketiyoruz!

19.09.2022
Toplum olarak çok fazla şeker tüketmeye meyilliyiz. Üstelik şekeri çoğu zaman farkında olmadan tüketiyoruz. Tatlı kategorisinde satılmayan ancak içinde şeker ilavesi olan pek çok besin var. Doğal olarak aldığımız şeker kaynaklarının başında hepimizin sıkça tükettiği süt geliyor. Meyvelerde bulunan fruktoz da bir diğer önemli şeker kaynağı. Oysaki ilave şeker tüketimi pek çok hastalığa da zemin hazırlıyor. Hangi besinlerde ilave şeker var, ilave şeker tüketimini nasıl azaltabiliriz; öğrenmek için sözü endokrinoloji ve metabolizma profesörüne verdik.
Çok fazla şeker yediğinizi gösteren işaretler

Çok fazla şeker yediğinizi gösteren işaretler

24.08.2022
Tüm dünyada rafine şeker tüketimi son yıllarda onlarca kat arttı. Bunun nedeni olarak ilave şeker tüketimine çok küçük yaşlarda başlanması görülüyor.
Uzun süre aç kalmanıza gerek yok! Her sabah yiyince...

Uzun süre aç kalmanıza gerek yok! Her sabah yiyince...

24.05.2022
"Su içsem yarıyor, kilo veremiyorum" diyorsanız bazı şeyleri yanlış yapıyor olabilirsiniz. Herkes sorgulamadan yazılan çizilen tüm diyetleri uygulamaya çalışıyor. Halbuki başarısız diyet programların uygulayıp vakit kaybetmek yerine, hayatınızda yapacağınız ufak değişikliklerle kilo vermenizi sağlayabilirsiniz. Uzun süre aç kalmadan beslenme düzeninize dikkat ederek ince bir bedene sahip olabilirsiniz. İşte yemeğe bakış açınızı değiştirerek dikkat etmeniz gereken birkaç önemli madde...
Sağlıklı zannediyoruz ama erkenden yaşlandırıyor!

Sağlıklı zannediyoruz ama erkenden yaşlandırıyor!

9.05.2022
Şekerli gıdaların yoğun tüketimi kronik hastalıklara sebep olabiliyor. Bu nedenle günlük şeker tüketimi miktarını sınırlandırmak gerekiyor. Uzmanlar, günlük şeker tüketim miktarını erkekler için 36 gram, kadınlar içinse 24 gram olarak belirtiyor. Ancak bir bardak asitli içecekte 40 gram şeker bulunuyor. Öte yandan günlük olarak sıkça tükettiğiniz ve sağlıklı olduğunu düşündüğüz bazı gıdalarda da yoğun miktarda şeker bulunuyor. İşte düşündüğünüzden çok daha fazla şeker içeren 7 gıda.
Kan şekerini yükseltmeden tatlı ihtiyacını gidermenin yolları

Kan şekerini yükseltmeden tatlı ihtiyacını gidermenin yolları

3.05.2022
Beyaz şeker, yapılan tatlıların ham maddesini oluşturuyor. Esmer şeker, mısır şurubu, tatlandırıcılar ya da sofra şekeri içeren ürünler kalp yetmezliği başta olmak üzere hipertansiyona, tıkanmış damarlara ve başka kalp hastalıklarına sebebiyet verebiliyor. Şeker tüketimi damar tıkanıklığına yol açtığı için bu maddenin tüketilmesinde çok dikkatli olmak gerekiyor. Börek, pasta, baklava benzeri hamur işleri başta olmak üzere yüksek şeker oranına sahip yiyeceklerin aşırıya kaçmadan tüketilmesi gerekiyor. Peki kan şekerimizi fazla yükseltmeden tatlı ihtiyacımızı nasıl giderebiliriz?
Bu yiyecekler ve vitaminler ağız ve diş sağlığınızı koruyor! Yanlış beslenme diş sağlığını bozuyor...

Bu yiyecekler ve vitaminler ağız ve diş sağlığınızı koruyor! Yanlış beslenme diş sağlığını bozuyor...

29.04.2022
Ağız ve diş sağlığı ile beslenme arasında çift yönlü bir ilişki bulunuyor. Besleyici özelliği yüksek yiyecekler, diş ve diş etlerinin sağlığının korunmasını destekliyor. Doğru beslenme ağızdaki dokuların sağlığını iyi yönde etkilerken, sağlıklı ağızlar besinlerin daha doğru şekilde çiğnenip öğütülmesine yardımcı oluyor. Kötü beslenme alışkanlıklarının doğrudan diş eti hastalıklarına neden olduğunu söylemek doğru değil, ancak yanlış beslenme diş eti hastalıklarının yayılma hızını artırabiliyor. Şeker tüketimi ve tüketim sonrası dişleri fırçalamamak ise diş çürüğü riskinin artışıyla ilişkilendiriliyor.
3 günde 9 kilo verdiren süper karışım

3 günde 9 kilo verdiren süper karışım

29.04.2022
Yaz yaklaşırken bir çok insanın en kötü kabuslarından biri bel çevresinde ve karın etrafında biriken yağlardır. Oldukça inatçı olan bu yağları eritmek zordur ama imkansız değildir. Sağlıklı bir beslenme her zaman yeterli olmayabilir, bu nedenle biraz egzersiz şarttır ancak bu süreci hızlandırmak için yağların yakılması için doğanın sunduğu besinlerden en doğru şekilde faydalanmak gerekir. Bu karışımı her gün tüketerek fazla yağlardan kurtulabilirsiniz. İşte 3 günde 9 kilo verdiren karışım....
Gebelikte kesinlike sakınılması gereken besinler ve içecekler!

Gebelikte kesinlike sakınılması gereken besinler ve içecekler!

20.04.2022
Gebelikte, özellikle düşük tehdidi bulunan anne adaylarının içmek istediği her çayı hekimine danışması gerektiği uyarısında bulunan uzmanlar, açık satılan veya kış çayı gibi farklı bitki karışımlarının tağşiş riski sebebiyle daha fazla risk taşıdığını aktardı. Rafine şeker tüketimi de annenin kan şekerinde dalgalanmalar ve yükselmelere yol açabiliyor. Patojen bakterilerden korunmak ve enfeksiyon riskinin önüne geçmek bu dönemde oldukça önemli. İşte gebelikte beslenmede mutlaka dikkat etmeniz gerekenler...
Kolajen destekleri neden bu kadar revaçta?

Kolajen destekleri neden bu kadar revaçta?

17.03.2022
İlerleyen yaş, menapoz, hormonal değişimler, fazla şeker tüketimi gibi birçok etken vücutta kolajenin azalmasına sebep oluyor. Bu durumda ise cilt ve vücut sağlığında problemler meydana geliyor. Son zamanlarda cilt ve saç bakımı için kolajen kullanımı çok revaça. Kolajen; kıkırdak, kas, tendon gibi yapıların içinde bulunan önemli bir madde. Bu yüzden yaş ilerledikçe vücutta bu proteinin yeterli bulunması için dışarıdan takviye almak, vücut sağlığı için büyük önem taşıyor. Çünkü kolajen eksikliğinde vücut deformasyona uğruyor.
İlacı bitirmeden bırakırsanız adet düzensizliği yapabilir

İlacı bitirmeden bırakırsanız adet düzensizliği yapabilir

16.03.2022
Doğum kontrol haplarının düzenli kullanılması gerektiğini hep yazıyoruz. Eğer hamile kalmak için bırakmayı düşünüyorsanız kutudaki son ilacınızı da içerek bitirin. Kutunun yarısında bırakırsanız kısa süreli de olsa adet düzensizliği yaşayabilirsiniz.
Bitki çayını şekerli içerseniz ne olur?

Bitki çayını şekerli içerseniz ne olur?

17.11.2021
Prof. Dr. Erdem Yeşilada grip, nezle, soğuk algınlığı gibi hastalıklarla savaşmada bitki çaylarının öneminin büyük olduğunu ifade ediyor. Ancak bir şartla: Şekersiz içerseniz! Bitki çayının şekerle içmek hastalıklara davetiye bile çıkarabiliyor! Prof. Dr. Yeşilada'nın üzerinde durduğu ve vatandaşları uyardığı bir diğer konu ise düzenli ilaç kullanan kişilerin bitki çayı tüketimi ile ilgili. İşte bitki çayı tüketirken bilmeniz gerekenler... | Hazırlayan: Selen Serdaroğlu
Dünyadaki en önemli ölüm nedeni: Damar sertliği neden oluyor?

Dünyadaki en önemli ölüm nedeni: Damar sertliği neden oluyor?

20.10.2021
Toplumların gelişmesi ve endüstrileşmesi ile kronik hastalıkların görülme sıklığı arttı. Bu hastalıkların başında kalp-damar hastalıkları ve kanserler geliyor. Özellikle yaşla beraber görülme sıklığı artan şeker hastalığı ve tansiyon yüksekliği gibi nedenler başta olmak üzere damar sertliğini artıran pek çok farklı faktör var. Üstelik damar sertliği ölüme kadar gidebilen ciddi bir hastalık. Peki damar sertliğini artıran faktörler nelerdir? Damar sertliği nelere yol açar?
Çok fazla şeker tükettiğinizin 21 göstergesi

Çok fazla şeker tükettiğinizin 21 göstergesi

27.07.2021
Şeker, severek tükettiğimiz belki de hiç vazgeçemediğimiz bir besin kaynağıdır. Her şeyin fazlasının zarar olduğu gibi şekerin de fazlası zarar. Birçok yiyeceğin içinde ekstradan şeker var. Bu ekstra şekerler yiyeceği daha tatlı yapıyor ve yerken kendimizi durdurmamızı engelliyor. Kadınlar günde 100, erkekler ise 150 kaloriden yani 9 çay kaşığından fazla ilave şeker tüketmemeli. Şekeri fazla tükettiğimiz zaman birçok sağlık sorunuyla karşılaşabiliyoruz. İşte çok fazla şeker tükettiğinizin göstergeleri...
Kurban Bayramı’nda çocukların aşırı et ve şeker tüketimine dikkat

Kurban Bayramı’nda çocukların aşırı et ve şeker tüketimine dikkat

18.07.2021
Aşırı besin tüketimi kısa dönemde kabızlık, kusma, karın ağrısı, ishal gibi sindirim sorunlarına neden olduğu gibi, uzun vadede ise obezite, kalp ve damar hastalıkları, hipertansiyon gibi ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Kurban Bayramı’nda çocukların aşırı et ve şeker tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Akif Çelik, konu hakkında bilgi verdi.
Başka yönteme gerek yok

Başka yönteme gerek yok

16.03.2022
Spiral 10 yıl boyunca kadını istenmeyen gebelikten korur. Tek başına yeterlidir, ek bir yöntemle korunmaya gerek yoktur.
Fazla şeker tüketimi mantar enfeksiyonunu artırabilir

Fazla şeker tüketimi mantar enfeksiyonunu artırabilir

16.03.2022
Genital enfeksiyonlar verilen tedaviye rağmen geçmiyorsa bağışıklık sistemini baskılayan bir durum var mı, bakılmalı. Fazla şeker tüketimi kısıtlanmalı çünkü bu da mantarı artırabilir. Tedaviyi birçok açıdan yeniden planlamak gerekebiliyor.