Son yıllarda popülerliği artan ‘serpme kahvaltı’ alışkanlığı nedeniyle gıda israfı devam ederken, kahvaltı salonu işletmecisi Fadime Kırıcı, müşterinin gözünü doyurmak için masaları donattıklarını ve israfın bu yüzden kaynaklandığını dile getirdi.
Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Başkanı Ramazan Bingöl'ün israfı önlemek amacıyla serpme kahvaltının son bulacağı açıklamasına meşhur kahvaltılarıyla bilinen Diyarbakır'daki işletmelerden de destek geldi. İşletmeler karara destek vererek, porsiyon sisteminin uygulanması ve tüketiciye özel menünün tüketimi azaltacağını dile getirdi.
Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA), ülkemizde son dönemde yaygınlaşan serpme kahvaltı kültürü nedeniyle yıllık 100 milyar liralık israf yaşandığını açıkladı