Sperm Sayısı

Sperm Sayısı Haberleri

Son dakika sperm sayısı haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan sperm sayısı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan sperm sayısı haber sayfamızda...
Sperm tahlili neden yapılır?

Sperm tahlili neden yapılır?

13.03.2024
Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Kaan Aydos, kısırlık şüphesi bulunan erkekler için yapılan sperm tahlilinin önemine dikkat çekerek, bu tahlillerde incelenen parametreler ve bu parametrelerin anlamları hakkında bilgi verdi.
İyi uyku sperm kalitesini etkiliyor

İyi uyku sperm kalitesini etkiliyor

10.01.2024
Daha eski yıllarda bir lüks ve hatta tembellik olarak algılanan kişisel bakım ve dinlenme süreleri, günümüzde bilinçli olarak planlanan rutinler haline gelmiştir. Öyle ki insanların yalnızca uyku saatleri değil, bu eylemin kalitesi, niteliği ve hatta hijyeni de dikkat edilen unsurlar arasında yer almıştır. İyi bir gece uykusu almanın ruh halini ve konsantrasyonu iyileştirdiği ve hatta kalp hastalığı riskini azalttığı bilinmektedir. Bununla birlikte yapılan araştırmaların sonuçları, yeterli ve kaliteli uyku alan erkeklerin daha sağlıklı sperm üretme ihtimalinin de arttığına işaret etmektedir. Sperm üretimi için hayati öneme sahip olan testosteron hormonu salınımının ancak yeterli bir uyku ile mümkün olduğu göz önüne alındığında ise modern toplumda yaygınlığı artan kısa ve kalitesiz uyku sürelerinin önüne geçmek adına yapılan bilinçlendirme çalışmaları önem kazanmıştır.
10 soruda tüp bebek tedavisiyle ilgili merak edilenler

10 soruda tüp bebek tedavisiyle ilgili merak edilenler

20.12.2023
Doğal yöntemlerle çocuk sahibi olamayan çiftler tüp bebek tedavisine başvuruyor. Tüp bebek tedavisi uzun yıllardır başarıyla uygulanıyor. Doç. Dr. Suna Kabil Kucur, tüp bebek tedavisi ile ilgili merak edilen tüm detayları anlatıyor.
Çörek otu yağının cilde, saça, mideye ve cinselliğe faydaları nelerdir? Zayıflatır mı?

Çörek otu yağının cilde, saça, mideye ve cinselliğe faydaları nelerdir? Zayıflatır mı?

29.08.2023
Çörek otu yağı, sıklıkla araştırılan yağlardan biri. Özellikle kullanım anlamı bakımından da önem taşıyan yağlar arasında. Hem cildiniz hem saçlarınız hem de cildinizin sağlığı için çörek otu yağının faydalarını öğrenebilir ve buna göre ihtiyacınıza göre çörek otu yağını rahatlıkla kullanabilirsiniz. Çörek otu yağının kuru ciltleri nemlendirme ve deri çatlamasına da iyi gelme gibi bir etkisi vardır. Ayrıca çörek otu yağı sivilce ve aknelere karşı da kullanılabilir. Ancak çörek otu yağının faydaları bununla sınırlı değil! "Çörek otu yağının cilde, saça, mideye ve cinselliğe faydaları nelerdir? Zayıflatır mı?" tüm detayları ile sizler için derledik.
İnfertilite tedavisinde kullanılan tedavi yöntemleri

İnfertilite tedavisinde kullanılan tedavi yöntemleri

26.08.2023
"İnfertilite ya da halk arasında bilinen adıyla kısırlık günümüzde pek çok çiftin yaşadığı bir sorun haline geldi. Hem kadın hem de erkekte görülebilen infertilite için yaş ve gen faktörü oldukça önemlidir. Peki, İnfertilite (Kısırlık) nedir, nasıl teşhis edilir? İşte infertilite belirtileri, nedenleri ve tedavisi hakkında bilgiler..."
Varikosel problemi olan erkekler çocuk sahibi olabilir mi?

Varikosel problemi olan erkekler çocuk sahibi olabilir mi?

18.07.2023
Bacakta görülen varis hastalığının testiste görülmesi olarak bilinen varikosel problemi, kirli kanın testiste birikmesi ve ısı artışı nedeniyle sperm bozukluğuna neden olmaktadır. Çocuk sahibi olamama sorunu ile doktora başvuran erkeklerin %35-40’ında varikosel tespit edilmektedir diyen Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Erol; “Damar yapısı ile ilgili bozukluklar, varis varlığı, fizyolojik yapıyla ilgili özellikler varikoselin oluşumunda etkilidir. Varikoselin tedavisi cerrahi operasyonla mümkündür; operasyon sonrası artan sperm sayısı ve kalitesiyle gebelik elde edilmektedir” şeklinde konuştu.
Tüp bebek tedavisinde beslenmenin önemi

Tüp bebek tedavisinde beslenmenin önemi

18.05.2023
Tüp bebek tedavisi, çiftlerin bebek sahibi olma hayallerini gerçekleştirmek için başvurdukları bir yöntemdir. Gebe kalma olasılığını etkileyen önemli bir faktör de ideal ve sağlıklı kilo aralığında olunmasıdır. Obez veya aşırı kilolu olmak hem erkeklerde hem de kadınlarda çocuk sahibi olma açısından risk oluşturur. Bilimsel çalışmalara göre doğru beslenmenin, doğurganlığı arttırmaya yardımcı olabileceği saptanmıştır.
Şeker hastalığı  baba olmayı engeller mi?

Şeker hastalığı baba olmayı engeller mi?

18.05.2023
Çocuk sahibi olamama son yıllarda en sık karşılaşılan ve görülme oranı giderek artan bir sağlık sorunudur. Çiftlerin 1 yıl süreyle düzenli ve korunmasız cinsel ilişki yaşamalarına rağmen doğal yollarla bebek sahibi olamaması durumunda kadın ve erkek ayrı ayrı değerlendirmeye alınır diyen Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Erol; “Toplumun %14 ünü etkileyen şeker hastalığı vücudun tüm sistemlerini ilgilendirdiği gibi erkeklerde de ejekülatın(meninin) meni kanallarında toplanması ve boşaltılmasını etkilemekte, aynı zamanda sperm kalitesini de bozmaktadır. Gebeliğe engel olabilecek faktörler ele alınırken diyabetik erkekte boşalma, sperm kalitesinde bozukluk ve hormonal bozukluklar göz ardı edilmemesi gereken konular arasındadır. Buna karşılık ilaçlarını düzenli olarak kullanan, doktor takibini aksatmayan, beslenme ve yaşam alışkanlıklarını değiştiren diyabet hastalarının kandaki şeker düzeyini kontrol altında tutması ve devamında yardımcı üreme teknikleri ile baba olması mümkündür” şeklinde konuştu.
DSÖ'den dikkat çeken rapor: Dünyada her 6 çiftten 1'i bu sorunu yaşıyor

DSÖ'den dikkat çeken rapor: Dünyada her 6 çiftten 1'i bu sorunu yaşıyor

16.04.2023
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) dünyada her 6 çiftten birinin kısırlık yaşadığını açıkladı. Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Faruk Buyru, "Kısırlığın yüzde 40’i kadınlarla, yüzde 30’u ise erkeklerle ilgili nedenlerle meydana geliyor. Yüzde 10'unda ise hem kadın hem erkeklerle ilgili problemlerden kaynaklanıyor. Yüzde 20’si ise tetkiklere rağmen bir neden bulunamayan çiftlerden oluşuyor" dedi.
Hamileyken bu maddeye maruz kalırsanız çocuğunuz kısır olabilir!

Hamileyken bu maddeye maruz kalırsanız çocuğunuz kısır olabilir!

20.01.2023
Danimarka'da yapılan bir çalışmada, hamileliğin erken döneminde PFAS içeren toksik kimyasallara maruz kalan kişinin doğacak çocuğunun kısır olmasına sebep olduğu tespit edildi. Peki nedir bu PFAS?
Psikiyatri ilaçları cinselliği kötü yönde etkiler mi?

Psikiyatri ilaçları cinselliği kötü yönde etkiler mi?

13.12.2022
Psikiyatrik rahatsızlık yaşayan hastaların kullandığı bazı ilaçların birer yan etkisi olarak, cinsel fonksiyon bozukluklarına neden olduğu biliniyor. Özellikle erkeklerde uyarılma eksikliği, ereksiyon bozuklukları, cinsel isteksizlik veya uzun süreli ereksiyon hali gibi problemlerin meydana gelmesinde etkili olan bu grup ilaçlar, birçok kez dopamin önleyici ve serotonin artırıcı etkileri nedeniyle benzer sorunlara yol açabiliyor
Çay seven erkeklere müjde! Bu faydasını duyunca...

Çay seven erkeklere müjde! Bu faydasını duyunca...

27.09.2022
Çay tüm dünyada sevilerek tüketilen içecekler arasında bulunuyor. Ülkemizde ise çayın yeri apayrı tutuluyor. Suyun bile önüne geçebilen çayın faydaları her geçen gün şaşırtıyor. Son araştırmalara göre çay içen erkeklerin sperm sayısı içmeyenlere oranla çok daha fazla.
Kilo vermek sperm sayısını iki katına çıkarıyor

Kilo vermek sperm sayısını iki katına çıkarıyor

23.09.2022
Danimarka'daki Kopenhag Üniversitesi'nde yapılan yeni bir araştırmaya göre, kilo vermek, şişman erkeklerin sperm sayısını iki katına çıkarmaya yardımcı olabilir. Danimarkalı bilim insanları, 56 kişi üzerinde yaptıkları araştırmalarında, kilolu erkeklerin vücut ağırlıklarının bir kısmını kaybetmeleriyle sperm sayılarının da iki katına çıkabileceğini öne sürdüler.
Erkeklerin sperm sayısı son 40 yılda yüzde 53 azalmış!

Erkeklerin sperm sayısı son 40 yılda yüzde 53 azalmış!

25.08.2022
Baba olmak istiyorsanız, sperm kalitesi için bunlara dikkat! Çocuk sahibi olmada yaşanan güçlük her geçen yıl artıyor. Son 40 yıl içinde erkeklerin sperm sayısı yüzde 53 oranında azalmış durumda. Bu nedenle babalığa da tıpkı annelik gibi ciddiyetle hazırlanılılması gerekiyor. Üroloji uzmanları baba adaylarının balık ve kırmızı etten yana zengin gıdalarla sağlıklı beslenmelerini, günde 7,5-8 saat uyumalarını, sigara ve alkolden olduğu gibi cep telefonu ve dizüstü bilgisayardan da uzak durmalarını öneriyor.
Çikolata kisti nedir? Çikolata kisti belirtileri, teşhis yöntemleri ve tedavisi nasıldır?

Çikolata kisti nedir? Çikolata kisti belirtileri, teşhis yöntemleri ve tedavisi nasıldır?

27.05.2022
Endometriozis rahim içindeki doku olan endometriumun bilinmeyen nedenlerle rahim dışında yerleşmesiyle ortaya çıkan kronik jinekolojik bir hastalık. Halk arasında çikolata kisti olarak bilinen endometriozisin yarattığı en önemli sorunların başında infertilite (kısırlık) ve ağrı geliyor. Kendisini şiddetli pelvik ağrı, âdet döneminde ve ilişki sırasında ağrı ile belli eden çikolata kisti, kadınlarda yaşam kalitesini de anlamlı olarak bozuyor. Endometriozis hakkında en merak edilen soruları kadın hastalıkları ve doğum uzmanına sorduk.
Her derde deva çörek otu yağı ile hızla kilo verin

Her derde deva çörek otu yağı ile hızla kilo verin

21.04.2022
Kilo vermek için çörek otu yağı tüketerek daha uzun süre tok hissedebilir, metabolizmanızı hızlandırabilir ve hızla zayıflayabilirsiniz. Bununla birlikte saçınızın ve cildinizin güzelleşmesi de cabası… Kilo vermek için çörek otu yağının etkileri ve kullanımı…
İlaç tedavisiyle düzelmezse detaylı araştırma şart

İlaç tedavisiyle düzelmezse detaylı araştırma şart

16.03.2022
Prolaktin hormonu adet düzeninden sorumlu. Yükselince ilaç tedavisi veriliyor. Ama ilaçlar işe yaramazsa o zaman beyindeki hipofiz bezi için MR çekiliyor, iyi huylu bir tümör olup olmadığı kontrol ediliyor.
Sperm sayısını arttıran 8 etkili yiyecek

Sperm sayısını arttıran 8 etkili yiyecek

5.03.2022
Sperm sayısı ve kalitesi çocuk sahibi olmak için en önemli unsurlar arasında yer alır. Sperm sayınız nedeniyle sağlık sorunları yaşıyorsanız sperm sayısını arttıracak doğal yöntemlere başvurmalısınız. İşte etkisi kanıtlanmış 8 sperm arttırıcı yiyecek..
Sigara spermlere hasar veriyor mu?

Sigara spermlere hasar veriyor mu?

27.02.2022
Son yıllarda yapılan araştırmalar, erkeklerdeki sperm sayısının ciddi oranda azaldığına işaret ediyor. Sigara ve tütün kullanımının artması ve sperm sayısı oranının düşmesi arasındaki bağlantı dikkat çekiyor. Uzmanlar, sigara içmenin sperm kalitesini negatif etkilediğini belirtiyor ve özellikle çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerin sigaradan uzak durması gerektiğinin altını çiziyor.
Yaşla birlikte yumurta rezervi azalıyor

Yaşla birlikte yumurta rezervi azalıyor

16.03.2022
İlerleyen yaşla birlikte kadınlarda yumurta rezervi azalıyor. Buna bağlı olarak da hamile kalma ihtimali düşüyor.
Düşük sperm sayısı gebelik şansını düşürüyor!

Düşük sperm sayısı gebelik şansını düşürüyor!

24.02.2022
Düşük sperm sayısı doğal yollarla gebe kalmayı zorlaştırıyor. Erkeklerdeki kısırlık problemlerinin büyük çoğunluğunu oluşturan düşük sperm sayısı çiftlerin bebek sahibi olma kararlarını ertelenmesine neden oluyor. Ancak çoğu zaman çiftler, düşük sperm sayısı hakkında yeterince bilgi sahibi olmadığı için karamsarlığa kapılarak tedavi olmayı erteleyebiliyorlar. Bir diğer yandan sperm sayısı ve hareketliliği kadar, sperm hücrelerinin yapısı da bu süreçte oldukça önemli. Dolayısıyla çocuk sahibi olamayan çiftlerin yüzde 25’inde erkeğe bağlı sperm bozukluklarına rastlanıyor.
Adet öncesi şikayetleriniz en aza indirilebilir

Adet öncesi şikayetleriniz en aza indirilebilir

16.03.2022
Adet dönemi yaklaştıkça bazı kadınlar daha hassas oluyor. Memelerde şişlik, yemek isteğinde artış, ruh halinde değişim ve depresyon bile görülebiliyor. Doktorunuza başvurursanız yaşam tarzı değişiklikleri ve ilaç tedavisiyle şikayetleriniz hafifler.
Erkeğin sperm kalitesi tüp bebek başarısını gölgeleyen en önemli faktör!

Erkeğin sperm kalitesi tüp bebek başarısını gölgeleyen en önemli faktör!

6.02.2022
Gelişen tedavi yöntemleri, çocuk sahibi olmak isteyen ailelere umut kaynağı oluyor. Tüp bebek ( IVF) tedavisinde birçok faktör göz önünde bulundurulurken, erkeğin sperm kalitesi de döllenme ve gebelik için büyük önem taşıyor. Sağlıklı bir tüp bebek tedavisi için sperm kalitesine de bakılması gerekiyor. Gebelik için 1 mililitre meni içerisinde ortalama 15 milyon, toplamda da yaklaşık 40 milyon sperm olması gerekiyor. Ancak ilerleyen yaşla birlikte erkekteki sperm kalitesi de düşüyor. Sperm sayısı, kalitesi, hareketliliği döllenme için önemli. Bu yüzden tüp bebek tedavisinde sperm kalitesinin yüksek olması, sağlıklı bir gebelik elde edilmesi için önem teşkil ediyor.
Tüp bebek tedavisi hakkında doğru bilinen 10 yanlış!

Tüp bebek tedavisi hakkında doğru bilinen 10 yanlış!

27.01.2022
Tüp bebek tedavisiyle ilgili toplumda doğru sanılan bazı hatalı bilgiler çiftlerin tedaviye geç başvurmalarına veya tedaviden kaçınmalarına neden olabiliyor. Bu faktörler de tedavinin başarı şansını olumsuz yönde etkiliyor. Dolayısıyla anne-baba olmak isteyen çiftlerin çevrelerinden veya sanal ortamdan edindikleri bilgilerin doğruluğunu sorgulamaları ve hekime zamanında başvurmaları çok önemli”
Erkekte kısırlık tedavisi ne kadar sürer?

Erkekte kısırlık tedavisi ne kadar sürer?

5.01.2022
Çocuk sahibi olmak isteyip kısırlık fark edildiyse hiç vakit kaybetmeden tedaviye başlamak oldukça önemli. Peki, erkeklerde kısırlık tedavisi ne kadar sürer? Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Kaan Aydos, erkeklerde kısırlık tedavisi hakkında bilgi verdi.