Uzmanlardan 'Vietnam tarçını' uyarısı: Hayati tehlike oluşturabilir

Uzmanlardan 'Vietnam tarçını' uyarısı: Hayati tehlike oluşturabilir

Açıkta satılan ve Vietnam tarçını olarak bilinen tarçın, içinde kan sulandırıcı ve karaciğer enzimlerini artırabilecek bir madde olan kumarin bulunması sebebiyle iç kanamaya ve beyin kanamasına neden olabiliyor. Fitoterapi Uzmanı Ümit Aktaş, "Kapalı ambalajlarda tıbbi tarçın olduğu belli olan ürünleri alın. Açık aldığınız hiçbir tarçına güvenmeyin" dedi.
Karabiber çayı soğuk algınlığına birebir

Karabiber çayı soğuk algınlığına birebir

Hava sıcaklarının düşmesiyle birlikte vücudumuzun savunma sistemi zayıflıyor ve hastalıklar da artıyor. Mevsim geçişlerinde değişen ısıya özellikle çocuklar, yaşlılar, astım gibi kronik akciğer hastalıkları olanlar daha duyarlı. Karabiber, tarçın, zencefil ve karanfil gibi baharatlar soğuk havalarda hem hastalıklardan koruyor hem de vücudumuzu sıcak tutmayı sağlıyor. Peki, Karabiber çayının faydaları neler? İşte tarçın, karanfil ve karabiberin faydaları…
Aşureyi böyle yaparsanız daha sağlıklı oluyor!

Aşureyi böyle yaparsanız daha sağlıklı oluyor!

Bursa Uludağ Üniversitesi Besin Hijyeni Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Tayar, Muharrem ayının gelmesiyle birlikte yapılmaya başlanan aşure hakkında bilgiler verdi. Aşurenin içine baharatlarla beraber ortalama 41 çeşit malzeme girdiğini belirten Prof. Dr. Tayar, "Kuru kayısı, incir, nohut, ceviz, fındık, tarçın gibi malzemelerin olduğu aşure vitamin ve mineral deposudur. Aşureyi yaparken içine koyduğumuz şekeri azaltıp pekmezle tatlandırırsak daha sağlıklı olacaktır. Aşureyi yılda bir kez değil, sürekli yememiz gerekiyor" dedi.
Tatlı ve içeceklere tarçın ekleyin (Bayramda kilo almamak için ne yapmalı?)

Tatlı ve içeceklere tarçın ekleyin (Bayramda kilo almamak için ne yapmalı?)

Bayramın vazgeçilmezi olan şekerleme, çikolata, tatlı ve hamur işi yerken kendinize bir sınırlama getirin. Bir öğünde tatlı yediyseniz diğerinde meyveyi tercih edin. Hamurlu, şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlılar tercih edip kan şekerini dengelemesi için tatlı ve içeceklere tarçın atın. “Bayramlarda diyet yapmak mümkün değildir” diyen İç Hastalıkları Uzm. Dr. Ali Kemal Canayak, Ramazan Bayramını sağlıklı geçirmenin yolları hakkında bilgi verdi
İftardan sonra tarçın tüketin

İftardan sonra tarçın tüketin

Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Çağlanur Korkmaz, ramazanda sağlıklı beslenerek vücudun dengesini korumak adına beslenme önerilerinde bulundu. Bu önerilerde öne çıkan besinse en sevilen baharatlardan biri olan tarçın...
Sağlığa en faydalı 8 baharat

Sağlığa en faydalı 8 baharat

Baharatlar sadece yemeklerimize lezzet katmakla kalmıyor aynı zamanda sağlık açısından da birçok fayda sağlıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Ulaş Özdemir, zencefil, tarçın, biber, karanfil gibi günlük hayatın içindeki baharatların kullanımı ile ilgili önemli bilgiler paylaştı. İşte sağlık için en faydalı 8 baharat...
Tarçının bilimsel olarak kanıtlanmış 10 faydası

Tarçının bilimsel olarak kanıtlanmış 10 faydası

Tarçın, çok uzun yıllardır kullanılan ve faydaları eski zamanlardan beri bilinen çok önemli bir besin. Diyetisyen Emre Uzun, bilimsel araştırmalarla desteklenen tarçının sağlık için 10 yararını açıkladı
Şifalı diye fazla tüketmeyin, fazlası beyin kanamasına yol açabilir!

Şifalı diye fazla tüketmeyin, fazlası beyin kanamasına yol açabilir!

Şifalı olduğu için çok tükettiğimiz, özellikle kışın sofralarımızdan eksik etmediğimiz tarçının fazlası sağlık açısından riskler içeriyor. Üstelik piyasada tarçının sahtesi de dolaşıyor. Peki ne yapmalı? Fitoterapi Uzmanı Prof. Dr. Erdem Yeşilada anlatıyor...
Tarçın Kafe

Tarçın Kafe

Ada turizminin en gözde merkezlerinden Avşa Adasın’da faaliyetlerini sürdüren Tarçın Kafe’nin sahipleri HANDE GÜZEYER ve SERDAR NİCİR Posta Kobi Özel’e kapılarını araladı.Sahil de minik bir konsept kafe olarak kurulan Tarçın Kafe el yapımı ürünleriyle dikkat çekiyor. Kafe’de sahipleri dışında başka bir çalışan yok .Sıcaklığı , samimiyeti ayrıca dekorunun sadeliğiyle müşterilerin gönlüne taht kurmuş kafe Avşa adası’na gelenlerin uğramadan geçemeyecekleri bir yer olma hedefini sürdürüyor. Kobi özel iletişim : 0212 296 86 86 kobi.ozel@posta.com.tr
Çağla Şıkel bu yaz kırmızı

Çağla Şıkel bu yaz kırmızı

Manken Çağla Şıkel, Bodrum- Gölköy sahilinde, köpeği Tarçın’ı gezdirirken görüntülendi. Bikinisi, gözlüğü ve ojeleri kırmızıydı.
1 haftada 5 kilo verdiren tarçınlı su mucizesi

1 haftada 5 kilo verdiren tarçınlı su mucizesi

Yaz aylarının yaklaşmasıyla hızlıca forma girmek isteyenlerin imdadına tarçınlı su mucizesi yetişiyor! Tarçın, yağ yakımını hızlandırıyor, sindirim sistemini düzenleyip metabolizmayı hızlandırıyor ve bu sayede kilo vermeye yardımcı oluyor.
1 yemek kaşığı balla çeyrek çay kaşığı tarçını karıştırın!

1 yemek kaşığı balla çeyrek çay kaşığı tarçını karıştırın!

Balın bağışıklık güçlendirme konusunda ne kadar etkili bir silah olduğunu biliyoruz. Peki, 1 yemek kaşığı balla, çeyrek çay kaşığı tarçını karıştırıp tükettiğinizde bakın vücudunuzda neler oluyor…
 Pratik yılbaşı süsü karlı kavanoz yapımı

Pratik yılbaşı süsü karlı kavanoz yapımı

Yılbaşı yaklaşırken evlerinizin havasını değiştirecek, güzel ve şık bu karlı kavanozu hediye bile edebilirsiniz. Bu güzel ve şık yılbaşı süsü karlı kavanozun yapımı ise bir o kadar kolay! İşte malzemeler; *1 adet 1 litrelik konserve kavanozu *Beyaz tutkal *Kaya tuzu *Hasır ip *1 adet tarçın *1 adet yapay yeşillik *1 adet mini kozalak *Yılbaşı süsü *Sıcak silikon  
Tarçın hakkında bilinmeyen gerçek…

Tarçın hakkında bilinmeyen gerçek…

Tarçınla ilgili yapılan bir araştırma bu baharatın obeziteye karşı etkili olduğunu ortaya koydu.<br />  
Tarçınlı su nedir? Tarçınlı su zayıflatır mı?

Tarçınlı su nedir? Tarçınlı su zayıflatır mı?

Her gün düzenli olarak belirli miktarlarda tüketilen tarçınlı su, hızlı bir şekilde kilo verimini sağlamaktadır
Rafine Şekersiz Muzlu Ekmek

Rafine Şekersiz Muzlu Ekmek

Malzemeler: Islak malzemeler: 2 adet yumurta, 1 su bardağı ezilmiş olgun muz, 4 adet medine hurması, 5 yemek kaşığı süt, 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ Kuru malzemeler: 1 su bardağı tam buğday unu, 1 su bardağı yulaf ezmesi (rondoda un haline getirin), 1 çay bardağı ceviz, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 tatlı kaşığı karbonat, bir kaç damla limon, 1 tatlı kaşığı vanilya özütü (isteğe bağlı) Üzeri için: 1 adet iri olgun muz
Tatlıların üzerine tarçın serpin (Sağlıklı bayram önerileri)

Tatlıların üzerine tarçın serpin (Sağlıklı bayram önerileri)

Ramazan boyunca süren uzun açlığın ardından küçülen midemize aniden yüklenmek ve yüksek kalorili besinler tüketmek mide ve sindirim sistemimizde sorun oluşturarak hazımsızlık, şişkinlik ile gaz sorunlarına neden olabiliyor
Çubuk tarçının mutlaka bilmeniz gereken 4 farklı kullanımı

Çubuk tarçının mutlaka bilmeniz gereken 4 farklı kullanımı

Yemeklere hem lezzet hem de hoş kokular veren mucize baharat tarçının günlük hayattaki bu kullanımını öğrenince çok şaşıracaksınız
Ballı İrmik Tatlısı

Ballı İrmik Tatlısı

Malzemeler: 500 ml süt, 6 yemek kaşığı irmik (70 gr) - Daha sıvı bir kıvam isterseniz 5 yemek kaşığı irmik kullanın, 1/2 tatlı kaşığı tereyağ, 4 yemek kaşığı bal Arası için: 1/2 adet muz, 1 avuç ceviz, 1 çay kaşığı tarçın  Üzeri için: Hindistancevizi rendesi Yapılışı: Sütü ve irmiği bir tencereye alın. Ocağın altını orta derecede açın ve kaynayana kadar sürekli karıştırın. Karışım koyu kıvama gelince içine tereyağ ekleyin ve ocaktan alın. Oda sıcaklığına gelene kadar soğumasını bekleyin. Karışım soğuduktan sonra balı ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Arası için muzları ince ince dilimleyin. Cevizi havanda irice dövün ve içine tarçını ekleyin. Servis kabının altına irmikli karışımı koyun üzerine dilimlenmiş muz ve tarçınlı cevizi serpiştirin. Üstüne tekrar irmikli karışımı koyun. En üste hindistancevizi rendesi serpiştirin. Buzdolabında dinlendirin ve soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun Daha fazlası için...
Elmalı Cevizli Muffin - Rafine Şekersiz & Unsuz

Elmalı Cevizli Muffin - Rafine Şekersiz & Unsuz

Malzemeler: (12 adet muffin için): 2 adet yumurta, 1 çay bardağı yoğurt, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 adet orta boy olgun muz (1 çay bardağı kadar), 1 çay bardağı kuru üzüm, 2 adet elma, 1 çay bardağı ceviz, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 tatlı kaşığı karbonat, 2,5 çay bardağı yulaf ezmesi Yapılışı: Kuru üzümleri 10 dk sıcak suda bekletin ve süzün. Yumurtaları köpürüne kadar mikserle çırpın. Üzerine sıvı yağ ve yoğurdu ekleyerek çırpmaya devam edin. Çatalla ezdiğiniz muzları karışıma ekleyin ve karıştırın. Bu karışıma kuru üzümleri, iri kırılmış ceviz içini, soyup küp küp doğradığınız elmaları, tarçın ve karbonatı ekleyin, tahta kaşıkla karıştırın. Son olarak rondoda un haline getirdiğiniz yulaf ezmesini ekleyip karışıma iyice yedirin. Yağlanmış ya da muffin kağıdı serilmiş kalıba karışımı bölüştürün. Önceden ısıtılmış fırında 180C de 25 dk pişirin. Kürdan testi yapmayı unutmayın. Afiyet olsun. Ölçü bilgisi: 1 çay bardağı: 150 ml (ajda boy) Daha fazlası için...