Tersane

Tersane Haberleri

Son dakika tersane haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan tersane gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan tersane haber sayfamızda...
Titanic II projesi

Titanic II projesi

15.03.2024
Döneminin en büyük yolcu gemisi Titanic, yeniden inşa edilecek. ‘Batmaz’ denilen Titanic, 1912’de üzerindeki 2 bin 200’den fazla kişiyle buzdağına çarparak batmıştı.
Bakan Ersoy'dan CNN Türk'te Özgür Özel'e tepki: Hesap yapmayı bilmiyor

Bakan Ersoy'dan CNN Türk'te Özgür Özel'e tepki: Hesap yapmayı bilmiyor

11.12.2023
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy merak edilen soruları Tarafsız Bölge'de yanıtladı. Atık su arıtma tesisi iddialarına cevap veren ve CHP lideri Özgür Özel'in yaptığı hesabın yanlış olduğunu belirten Bakan Ersoy, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yönetmeye talipseniz hesabı doğru yapacaksınız. Belediyenin yapması gereken tesisleri biz yapıyoruz. Bunlar kıyı kentleri, çok önemli kentlerimiz." dedi. Öte yandan Bakan Ersoy, Ayasofya Camii ile ilgili yeni gelişmeyi de duyurdu.
İstanbul'da trafiğe kapalı yollar! İstanbul Maratonu nedeniyle bu yollar kapalı

İstanbul'da trafiğe kapalı yollar! İstanbul Maratonu nedeniyle bu yollar kapalı

5.11.2023
İstanbul Maratonu için hazırlıklar sabah erken saatlerde başladı. Maraton nedeniyle İstanbul'da 15 Temmuz Şehitler köprüsü, Avrasya tüneli ve bazı yollar trafiğe bir süre kapalı olacak. İşte kapatılan yollar ve alternatif güzergahlar.
İstanbul Maratonu nedeniyle kapalı olacak yollar

İstanbul Maratonu nedeniyle kapalı olacak yollar

3.11.2023
İstanbul Maratonu nedeniyle bazı yollar kapatılacak. 5 Kasım Pazar günü düzenlenecek 45. İstanbul Maratonu nedeniyle kapalı olacak yollar belli oldu. İşte o güzergahlar...
Atatürk'ün evini ziyaret ettiler

Atatürk'ün evini ziyaret ettiler

29.10.2023
Premium otomobil üreticisi Lexus, markanın tamamen yeni bir segmenti olan lüks minivan modeli LM’i tanıttı.
Çok özel tasarımlar

Çok özel tasarımlar

28.10.2023
Özgür Masur Cumhuriyetimizin 100. yılında “Ülkeme bir armağan” diyerek tanımladığı ‘Anatolia’ koleksiyonunu önceki akşam Haliç’teki Tersane İstanbul’da tanıttı. 100. yıl kutlamalarına referans olarak 100 mankenin sunduğu 100 tasarım Anadolu'nun kültürel mirasını günümüze taşıyor. Masur’un tasarımları defile sonunda ayakta alkışlandı.
Filoğlu Group Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Fil: Alaçatı Marina hızla büyüyor

Filoğlu Group Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Fil: Alaçatı Marina hızla büyüyor

6.10.2023
Farklı sektörlerdeki başarılı yatırımları ve son olarak Alaçatı Marina ihalesi ile dikkat çeken Filoğlu Group Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Fil, “Alaçatı Marina bizim göz bebeğimiz. Marina işi bizim yeni çocuğumuz. Onu büyütüyoruz, hayal ettiğimiz yere getirmeye çalışıyoruz. Yetişkin olmasına az kaldı” dedi.
Trendyol, Contemporary İstanbul’un partneri oldu

Trendyol, Contemporary İstanbul’un partneri oldu

30.09.2023
Türkiye’nin lider, dünyanın önde gelen e-ticaret platformlarından Trendyol, sanat dünyasını bir araya getiren Türkiye’nin önde gelen sanat etkinliklerinden olan Contemporary İstanbul’un partneri oldu. Eserlerinde gelişen teknolojinin bireysel ve toplumsal etkilerini sorgulayan Memo Akten’in “Deep Meditations: A brief history of almost everything” eseri de bu kapsamda Türkiye’de ilk kez Trendyol’un katkılarıyla GLOBART küratörlüğünde Contemporary İstanbul’da sanatseverler ile buluşuyor.
MSB duyurdu: 1 Ocak itibariyle Terörle Mücadele Harekâtı bölgesinde 1351 terörist etkisiz hâle getirildi

MSB duyurdu: 1 Ocak itibariyle Terörle Mücadele Harekâtı bölgesinde 1351 terörist etkisiz hâle getirildi

28.09.2023
MSB'den yapılan açıklamaya göre, 1 Ocak’tan itibaren Terörle Mücadele Harekâtı bölgesinde 80’i son bir haftada olmak üzere bin 351 terörist etkisiz hâle getirildi. MSB'nin Karabağ açıklamasında ise 'Azerbaycan ordusunun operasyonunun ardından bölgede herhangi bir ateşkes ihlali tespit edilmedi' denildi.
Ne 90'larmış arkadaş!

Ne 90'larmış arkadaş!

28.09.2023
Hayatımda hiç dert ve sorun yokmuş gibi Milano Moda Haftası izledim bu ara. Ünlü markaların kreasyonları, ışıl ışıl kıyafetler, podyumda yürüyen enfes kadınlar... İçim açıldı resmen, sosyal medyadaki psikopatlıkları izlemekten daha iyi geldi. Naomi Campbell, Claudia Schiffer gibi 90’ların en bombastik top modellerini podyumda yürürken izledikçe de; ‘bunlar ne yiyip içiyor da hala top model olarak kalabiliyor’ diye düşünmeden edemedim. Dünyanın en ünlülerinden biriydi Alman manken Claudia Schiffer. 53 yaşında Versace’nin defilesinde podyuma çıktı. Hâlâ müthiş! İngiliz Naomi Campbell. O da 53 yaşında. Dolce Gabbana’nın baş mankeni olarak yürüdü Milano Moda Haftası’nda.. İkisi de son derece havalı, son derece karizmatik ve yarı yaşındaki mankenlere ders verircesine yürüdü podyumda. Kabul edelim yerlerine daha iyisi gelmedi! Sonra bizim podyumları düşündüm.. Hatırlayın, Deniz Akkaya podyumda bir yürürdü gözlerinizi alamazdınız. Keza Deniz Pulaş, Merve İldeniz, Demet Şener, Arzum Onan ve daha nice isim daha. Fırtınalar estirirlerdi o yıllarda. Yerlerine kim geldi, tanıyan var mı? Karizmasıyla podyumu sallayan kaç tane isim biliyorsunuz? Belki sosyal medya yüzünden her şeye yüzeysel bakıyoruz artık. Belki o günlerde podyumdaki isimler daha magazinel takılıyordu, haliyle hepsini tanıyorduk... Belki her alanda, her konuda vasatlık yükselen değer oldu, kimbilir.. Belki de 90’ların büyüsü başkaydı gerçekten de. Dönemin süper modelleri Cindy Crawford, Naomi Campbell, Linda Evangelista ve Christy Tulington’ın yani her biri 50’li yaşlarında olan 4 süper modelin, 30 yıl sonra Vouge’un kapağında yer alması başka neyle açıklanabilir zaten bilmiyorum. Sadece podyum dünyası değil, müzik dünyasında da 90’lar merakı hiç bitmiyor, bitecek gibi de durmuyor. Özetle diyorum ki; ne 90’larmış arkadaş, o yıllardaki hiçbir şeyin yeri dolmuyor.
Contemporary İstanbul’a yeni partner

Contemporary İstanbul’a yeni partner

27.09.2023
Türkiye’nin önde gelen sanat etkinliklerinden olan ve bu sene 26 Eylül – 1 Ekim tarihlerinde Tersane İstanbul’da gerçekleşecek olan Contemporary İstanbul’un yeni partneri e-ticaret platformu Trendyol oldu.
İstanbul'un çekim merkezi

İstanbul'un çekim merkezi

27.09.2023
“İstanbul’a güneş Tuzla’dan doğuyor. Nüfus olarak orta ölçekli bir ilçe olsak da coğrafi olarak büyük bir ilçeyiz. İstanbul’un çok büyük yükünü alıyoruz. Tersaneler Haliç’ten buraya gelmiş. Kazlıçeşme’deki deri üreticileri Tuzla’daki OSB’lere taşınmış. İstanbul’daki 8 organize sanayi bölgesinin (OSB) 5’i Tuzla’da. 3 arıtma tesisi de burada. Maltepe, Pendik, Kartal’daki dahil evsel atıklar Tuzla’ya geliyor. Nüfus olarak İstanbul’un yüzde 1.5’yiz ama en çok elektrik ve doğalgaz harcayan ilçeyiz. Tersaneler ve 5 OSB ile Tuzla, İstanbul ekonomisinde önemli bir yere sahip. Şimdi burada bir OSB (biyoteknoloji üssü) daha kuruluyor.” Bu sözlerin sahibi Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı. POSTA Gazetesi yazarlarıyla ziyaret ettiğimiz Tuzla’nın potansiyelini yerinde inceleme ve Başkan Yazıcı’dan dinleme imkanımız oldu.
İstanbul'un çekim merkezi

İstanbul'un çekim merkezi

27.09.2023
“İstanbul’a güneş Tuzla’dan doğuyor. Nüfus olarak orta ölçekli bir ilçe olsak da coğrafi olarak büyük bir ilçeyiz. İstanbul’un çok büyük yükünü alıyoruz.
Tarihte ilk denizaltıyı biz yaptık!

Tarihte ilk denizaltıyı biz yaptık!

20.09.2023
Türkiye, denizaltı sayısı bakımından dünyada 9. sırada ve 12 adet denizaltımız var. Oysa dünyada ilk denizaltı, 1719 yılında Mimar İbrahim Efendi tarafından “Tahtelbahir” adıyla Osmanlı’da yapıldı. Tahte-l bahr: “taht=alt” ve “bahr=deniz” kelimelerinin birleşiminden meydana gelen Arapça bir kelimedir.
Çelik atıklar 'ileri dönüşüm' tekniği ile sanat eseri oldu

Çelik atıklar 'ileri dönüşüm' tekniği ile sanat eseri oldu

12.09.2023
Contemporary İstanbul bu yıl 18. kez kapılarını sanatseverlere açmaya hazırlanıyor. 22 farklı ülkeden gelen 67 çağdaş sanat galerisi, 4 inisiyatif ve 4 sanat kurumuna ev sahipliği yapacak olan Contemporary İstanbul'da 21 çağdaş sanat galerisi de ilk kez katılımcılar arasında yer alacak. Heykeltıraş Varol Topaç’ın çelik üretim atıklarından 'ileri dönüşüm' tekniği ile yarattığı eser de Contemporary İstanbul'da ilgiyle takip edilecek eserler arasında yer alıyor.
Her sektörde onun imzası var; Filoğlu Group

Her sektörde onun imzası var; Filoğlu Group

11.09.2023
Son olarak Marina Alaçatı projesi ile adını duyuran Filoğlu Group, Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Fil’in belirlediği hedefler doğrultusunda 14 ayrı sektörde ekonomiye katkı sunup Türkiye için değer üretmeye devam ediyor.
Ayakta alkışlandılar

Ayakta alkışlandılar

9.09.2023
80. Venedik Film Festivali’ni kırmızı halıda şov yapan ünlülerimiz üzerinden konuştuk ama oraya filmleriyle gidip büyük övgüler alan Türkler de oldu. Selman Nacar’ın yönettiği, Tülin Özen, Oğulcan Arman Uslu, Gülçin Kültür Şahin, Erdem Şenocak’ın oynadığı ‘Tereddüt Çizgisi’nin dünya galası geçen pazartesi festivalde yapıldı. Gösterimin ardından dakikalarca ayakta alkışlanan filmin ekibi uluslararası basından büyük ilgi gördü. Film Avukat Canan’ın masum olduğuna inandığı bir cinayet zanlısının hüküm duruşması gününde kendi vicdanıyla yüzleşmesini anlatıyor.
Bakan Uraloğlu'ndan sele karşı dip tarama çalışmalarıyla ilgili açıklama

Bakan Uraloğlu'ndan sele karşı dip tarama çalışmalarıyla ilgili açıklama

6.09.2023
Ülke kıyılarımızda yapılan dip tarama çalışmalarının sel zararlarının en aza indirilmesinde dere ağızlarının açık tutulması hayati önem taşıyor. Ülke kıyılarımızda yapılan dip tarama çalışmalarının sel zararlarının en aza indirilmesinde dere ağızlarının açık tutulması hayati önem taşıyor.
Tuzla’da geminin atık deposunda patlama: 1 işçi hayatını kaybetti

Tuzla’da geminin atık deposunda patlama: 1 işçi hayatını kaybetti

14.08.2023
Tuzla’da geminin atık deposunda meydana gelen patlamada 1 işçi hayatını kaybetti; 1 işçi yaralandı. Olay, 10.30 sıralarında Tuzla tersaneler bölgesinde meydana geldi. Tersanede çalışma yapmak üzere 2 işçi geminin atık deposuna girdi. Çalışma esnasında geminin atık deposunda iddiaya göre, gaz sıkışması sonucu patlama meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri ile AFAD ekipleri sevkedildi.
Yaban hayat şehri ele geçirir mi?

Yaban hayat şehri ele geçirir mi?

13.08.2023
2050’de dünyada insanların 3’te 2’si şehirlerde yaşıyor olacak. Yani neredeyse şehirden geriye bir şey kalmayacak! Ama asıl mesele, şehirlerin her yeri sarması değil. Asıl mesele, şehirlerin gitgide daha da sıkışması. İnsanların gittikçe daha da üst üste yaşamaya başlaması. Düşünün ki; şu anda tüm dünya yüzölçümünün sadece yüzde 3’ünü şehirler oluştururken, dünya nüfusunun yarısı şehirlerde yaşıyor.
Galata Köprüsü’nde çalışma başlatılacak! 20 gün sürecek

Galata Köprüsü’nde çalışma başlatılacak! 20 gün sürecek

12.08.2023
İBB, 1994 yılında inşa edilen 490 metre uzunluğundaki ve 42 metre genişliğindeki Yeni Galata Köprüsü’nde yeni çalışma başlatacak.
MSB duyurdu! Son bir haftada 53 terörist etkisiz hale getirildi

MSB duyurdu! Son bir haftada 53 terörist etkisiz hale getirildi

10.08.2023
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), terörle mücadelede kararlılık mesajı verdi. Bakanlıkta düzenlenen basın bilgilendirme toplantısında açıklama yapan Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Albay Zeki Aktürk, “Teröristler kendilerini bekleyen sondan kaçamayacak, şehitlerinin kanını yerde bırakmayacak, terörle mücadelesini tek bir terörist kalmayıncaya kadar aynı kararlılıkla sürdürecektir” ifadeleri kullanıldı. Albay Aktürk, Son bir haftada 53 terörist etkisiz hâle getirildiğini de açıkladı.
İzmir'de gün batımı

İzmir'de gün batımı

4.08.2023
Sevgili dünlük, baharı aşıp, yazın son ayına geldiğimize inanamıyorum. Zaman, hiç utanması sıkılması olmayan bir şelale gibi akmakta ve bizler seyretmekteyiz. Gerçi ben her şeyi çok dikkatli izlemeyi sevdiğim için pek bir şey kaçırdım hissi yaratmıyor bende.
Tersanede Rusya bayraklı gemide çıkan yangın 6 saatte söndürüldü

Tersanede Rusya bayraklı gemide çıkan yangın 6 saatte söndürüldü

13.06.2023
Yalova’da tersanede bakımı yapılan Rusya bayraklı kuru yük gemisinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin 6 saatlik çalışmanın ardından söndürüldü.
Titanik'in batmasındaki esas neden ortaya çıktı: Buz dağı değil!

Titanik'in batmasındaki esas neden ortaya çıktı: Buz dağı değil!

30.05.2023
Titanik'in neden battığı uzun yıllardır birçok spekülasyona neden oluyordu. 'Asla batmayacak' denilerek okyanusa açılan geminin bir buz dağına çarpıp felakete sürüklendiğine inanıyorduk. Ta ki bilim insanları yeni bir araştırma yapana dek...