Çocuklarda ateşli havaleye nasıl müdahale edilmeli?

Çocuklarda ateşli havaleye nasıl müdahale edilmeli?

5.03.2023
Ateşli havale genellikle 6 ay ile 6 yaş arasında gerçekleşiyor. Nöbet esnasında nöbeti durdurmaya çalışmak, çocuğun elini ayağını tutmak yarardan çok zarar getiriyor. Tek yapmanız gereken, çocuğun düşmemesi için onu güvenli bir yer almak, 5 dakikadan uzun süren nöbetlerde de doktora başvurmak... Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Perihan Çobanoğlu ateşli havaleler hakkında merak edilenleri Posta Gazetesi'nde anlatıyor.
Çocuklarda ateşli havalede yapılması gerekenler

Çocuklarda ateşli havalede yapılması gerekenler

1.04.2021
Adana Başkent Üniversitesi Seyhan Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı, Çocuk Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. İlknur Erol anlatıyor...Hazırlayan: Özgür Gökmen Çelenk
Çocuklarda ateşli havalede genetik faktörlere dikkat

Çocuklarda ateşli havalede genetik faktörlere dikkat

15.11.2020
Ateşli nöbetlerin çocukluk yaş grubunda en sık gözlenen havale nedeni olduğunu söyleyen Doç. Dr. Betül Kılıç, “Çocukların yaklaşık yüzde 2 ila 5’i, beş yaşını doldurmadan ateşli nöbet geçirebilir. Ailede ateşli nöbet öyküsü olanlar varsa bu oran artar. Yapılan çalışmalarda ateşli nöbet geçiren çocukların zihinsel gelişimi, davranışları ve okul başarısı diğer çocuklardan farklı bulunmamıştır” dedi.
Bebeklerde havale nedenleri nelerdir?

Bebeklerde havale nedenleri nelerdir?

11.02.2020
Ateşli ve ateşsiz iki gruba ayrılarak incelenen havaleyi Dr. Koray Hacıoğlu anlattı. Bulguları ortak olan havalede gözlerde kayma, vücutta kasılma görülebilir, çocukta havale olduğu düşünülen durumlarda ilk olarak çocuk zarar görebileceği ortamdan uzaklaştırılmalıdır. Ardından da çocuk hekiminden yardım alınmalıdır.
Ateşli havale beyinde hasar bırakır mı?

Ateşli havale beyinde hasar bırakır mı?

9.01.2020
Ebeveynlerin belki de en çok korktuğu durumların başında ateşli hastalıklar geliyor. Çocuklarda uzun süren ateş ateşli havale şüphesini akla getiriyor. Çocukta kasılma, bilinç kaybı, gözlerde sabit bakma, kol ve ayaklarda atma ve morarma gibi bulgular ateşli havale belirtilerindendir. Peki, Ateşli havale beyinde hasar bırakır mı? Çocuk Nöroloji Bölümü'nden Dr. Şeyda Besen ateşli havale belirtileri, etkileri ve tedavisi hakkında bilgi verdi.