Kazada değer kaybına ödeme

Kazada değer kaybına ödeme

25.09.2022
Her yıl binlerce trafik kazası meydana geliyor. Bunların çoğu da maddi hasarlı. Sıfır ya da 10 yaşında bir araç da olsa kazaya karıştıktan sonra piyasa değeri emsallerine göre düşüyor. Bazı durumlarda bu kayıp 100 bin lirayı aşabiliyor. İşte bu durumda oluşabilecek kaybın önüne geçmek mümkün. Yargıtay’ın son kararı ise bu konuda 25 milyon araç sahibi için emsal oldu. İşte merak edilenler...
Kasko ücretleri yükseldi sürücüler çözümü böyle buldu!

Kasko ücretleri yükseldi sürücüler çözümü böyle buldu!

27.08.2022
Kasko ücretlerinin yükselmesiyle poliçeler son 1 yılda yüzde 125 arttı. Araçların sınıfına göre rakamlar değişirken orta sınıf araçlarda ortalama 10 bin lirayı bulurken, sıfır araçlarda rakam 15 bin lirayı geçiyor. Kaskosu bozulan araçların poliçe bedeli ise 20 bin lirayı aşıyor. Durum böyle olunca hafif kaza yapan sürücüler poliçedeki hasarsızlık indirimini kaybetmemek için otomobilini sanayide yaptırarak cepten ödemeye başladı.
Araba alıp satacaklar mart ayına dikkat! İkinci el araçlar için...

Araba alıp satacaklar mart ayına dikkat! İkinci el araçlar için...

22.02.2022
'İkinci el otomobilde fiyat düşer mi?' şeklinde beklentisi olan insanlar araç kiralama seçeneğine yöneldi. Ancak ikinci el otomobil alım-satımı son günlerde yeniden hızlandı. Araba almak isteyenler dikkat: Otostat Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Alp Gülan ve Ankara Oto Galericiler Derneği Başkan Yardımcısı Hamza Avcı uyardı. Mart ayına dikkat çektiler. İkinci el araç satımda hareketlilik olacak. Gülan, araç satın almadan önce TRAMER kayıtlarına baktırmanın çok önemli olduğunu söyledi.
Tramer nedir? Tramer kaydı nasıl sorgulanır?

Tramer nedir? Tramer kaydı nasıl sorgulanır?

11.08.2020
Trafik Sigortaları Bilgi Merkezi adlı kurumun kısaltması olan TRAMER, araçlar hakkındaki tüm sigorta bilgilerini toplar. Aracın başından geçen tüm kaza ve hasar durumlarının sorgulanabildiği TRAMER nedir ve nasıl sorgulanır?