Fark etmekte zorlanacağınız 4 tür tükenmişlik durumu

Fark etmekte zorlanacağınız 4 tür tükenmişlik durumu

1.08.2023
Tükenmişlik, insanları sadece işyerinde değil, hayatın çeşitli yönlerinde etkileyen karmaşık bir konudur. Çoğu insan tükenmişliği işle ilgili stresle ilişkilendirir, ancak tükenmişliğin hayatın farklı bölümlerine sızabilen başka ince türleri de vardır. Tükenmişlik nihayetinde genel refahımızı etkiler. İşte geldiğini göremeyebileceğiniz 4 tür tükenmişlik.
Tükenmişlik sendromuna karşı tüketilmesi gerekenler

Tükenmişlik sendromuna karşı tüketilmesi gerekenler

18.03.2021
Son bir yıldır dünyanın ve ülkemizin mücadele etmeye çalıştığı Covid pandemisi kaygı ve anksiyeteyi tetiklerken, bitkinlik ve yoğun bir tükenmişlik hissine de yol açıyor. Ancak Covid-19 enfeksiyonuna karşı bağışıklığımızı güçlü tutmamızda beslenmemizin ve tükettiğimiz besinlerin nasıl büyük önemi varsa, psikolojimizi yani ruhsal sağlığımızı güçlendirmek için de doğanın sunduğu bazı besinlerden fayda sağlamak mümkün. Beslenme ve Diyet Uzmanı Nur Ecem Baydı o besinleri açıkladı.
Gerçekten tükendiğinizin 7 önemli belirtisi

Gerçekten tükendiğinizin 7 önemli belirtisi

9.01.2021
Tükenmişlik artık en büyük sorunlarımızdan biri. Başkaları için harcadığınız fazladan enerji, tükenmişlik sendromuna daha da yaklaşmanıza neden olur. Oysa ki her insanın kendi iyiliğini de düşünmesi gerekir. Eğer tükendiğinizi hissediyorsanız, aşağıda bahsettiğimiz belirtilere bir göz atmanızda fayda var. Ancak unutmayın; psikolojik destek almak her zaman iyidir.
Sağlıksız mükemmeliyetçilik tükenmişliğe neden oluyor

Sağlıksız mükemmeliyetçilik tükenmişliğe neden oluyor

5.10.2020
"Bu işi sadece ben yapabilirim, ben yapmazsam kimse yapmaz ve işler yığılır." Bu gibi düşünceler mükemmeliyetçi insanların en sık kurduğu cümleler. Mükemmeliyetçilik, belli bir noktaya kadar iyi bir özellik olabilir. Ancak sağlıksız mükemmeliyetçilik, beraberinde tükenmişlik gibi başka sorunları da getiriyor. Aşırı mükemmeliyetçiliğin en iyi çözüm yolu ise terapi. Uzman Sosyolog Pedagog/Psikolog Hanım Demirbaş, sağlıksız mükemmeliyetçilikle ilgili yaptığı değerlendirmede, “Sağlıksız mükemmeliyetçilik ardından tükenmişliği getirir” dedi.