Turk Kahvesi

Turk Kahvesi Haberleri

ESPRESSO kahve nasıl yapılır?

ESPRESSO kahve nasıl yapılır?

Posta TV kahve serisine “espresso” ile devam ediyor. Küçük porsiyonlarda servis edilen bu sert kahve, günümüzde eskisi kadar tercih edilmiyor zannedilse de aslında bu pek de gerçeği yansıtmıyor. Neden mi? Çünkü çokça tercih edilen capuccino, mocha ve americano gibi kahveler temelinde espresso bazlı sütlü kahvelerdir. Peki tadı Türk kahvesini anımsatan sert içimli bu lezzet nasıl yapılıyor? Barista Yasin Yardım’ın anlatımıyla espresso kahve yapımı videomuzda.
Yabancı gelinler, Türk kahvesi yapmak için yarıştı

Yabancı gelinler, Türk kahvesi yapmak için yarıştı

Yabancı gelinler ocak başına geçip hünerlerini konuşturdular.
Türk Kahvesi Günü’nde kahve ile resim çizdiler

Türk Kahvesi Günü’nde kahve ile resim çizdiler

Türk Kahvesi Günü’nde kahve ile resim çizdiler
40 yıl hatırı olan Türk kahvesi her derde deva

40 yıl hatırı olan Türk kahvesi her derde deva

UNESCO, Türk kahvesini ‘Somut Olmayan Kültür Mirasları’ listesine aldı.
Kurukahveci Mehmet Efendi'nin hikayesini biliyor muydunuz?

Kurukahveci Mehmet Efendi'nin hikayesini biliyor muydunuz?

19. yüzyıl sonlarına kadar Türk kahvesi çiğ çekirdek olarak satılıyor, evlerde tavada kavrulduktan sonra el değirmeninde çekiliyor ve içilebiliyordu. Bu durum Mehmet Efendi’nin kahveci dükkânını babasından devralmasına kadar sürdü. Peki bu nasıl gerçekleşti ve Kurukahveci Mehmet Efendi bugüne kadar nasıl büyüyerek geldi. İşte cevabı...
Kırk yıl hatrına 4 maddede Türk kahvesi

Kırk yıl hatrına 4 maddede Türk kahvesi

Osmanlı saray mutfağından Anadolu’nun her bir köşesine yayılan, namı Divan-ı Kebir’e kadar uzanan Türk kahvesi, tadı ve kokusuyla adeta baş döndürüyor. Müdavimlerini her yudumuyla peşinden sürükleyen bu eşsiz lezzet, adabı ve kültürü ile de tarihin tozlu sayfalarındaki yerini ayrıca koruyor. İşte uzmanından kahve severlere 4 maddede Türk kahvesi içme adabı ve kültürü!
Türk kahvesi gut hastalığından koruyor

Türk kahvesi gut hastalığından koruyor

Günde 2 veya 3 fincan Türk kahvesi içmek ve ceviz, kaju, keten tohumu, fındık veya badem tüketmek gut hastalığından koruyor.
Türk kahvesi hakkında doğru bilinen yanlışlar

Türk kahvesi hakkında doğru bilinen yanlışlar

Türk kahvesi aslında doğru bildiğimiz yanlışlar üzerine kurgulanmış kültürümüzün geleneksel içeceklerindendir. Adını Türklerin keşfettiği hazırlama ve pişirme yönteminden alan “Türk Kahvesi” hazırlanışı, pişirme süresi, sunumu, kullanılan araç-gereçleri ile Türk kültüründe iz bırakmış bir içecektir. Peki, Türk kahvesi nasıl pişirilmeli ve sunulmalı? İşte Türk kahvesi hakkında doğru bilinen yanlışlar
Türk kahvesi Amerika turunda

Türk kahvesi Amerika turunda

Gezici Türk Kahvesi Evi projesi kapsamında, eylül ayı boyunca New York'un yanı sıra New Jersey, Maryland, Virginia eyaletleri ve Washington D.C'de Türk kahvesi Amerikalıların beğenisine sunulacak. Proje Direktörü Gizem Şalcıgil White, Dünyanın ilk kahve pişirme yöntemi olan Türk kahvesinin bilinirliğinin artırılması ve kahve sohbetleri ile toplumlar arası kültürel diyaloglar kurulması amacıyla turneye başladıklarını belirtti. White, ABD'de günde 400 milyon bardak kahve tüketildiğini ancak 500 yıllık Türk kahvesinin bilinmediğini dile getirerek, "Türk kahvesi Amerika’da sert bir kahve olarak biliniyor, aslında değil. Servis edilmediği, denenmediği için bilinmiyor. Biz burada bir bilinçlenme ve Türk kahvesi için bir talep yaratarak pazar payı oluşturmak istiyoruz." şeklinde konuştu. Tanıtım turnesi boyunca binlerce Amerikalıya bedava kahve ikram edeceklerini kaydeden White, "Geleneksel kıyafetler içinde yapacağımız kahve ikramları ve sohbetlerin yanı sıra ekibimizdeki sanatçı, yazar ve akademisyenlerle birlikte kültürel etkileşim yaratarak Türk kahvesinin tarihsel önemini aktarmaya ve eşsiz lezzetini tanıtmaya çalışacağız." ifadesini kullandı.
Kahvenin telvesini sakın atmayın! Bakın ne işe yarıyor

Kahvenin telvesini sakın atmayın! Bakın ne işe yarıyor

Türk kahvesi ya da filtre kahve yaptıktan sonra ortaya çıkan telveyi çöpe atmak yerine çeşitli alanlarda yeniden kullanabilirsiniz. Kahve telvesi evde birçok işinize yarayabileceği gibi güzelliğinize de katkı sunacak. İşte telvenin kullanım yerleri...
Türk kahvesi liderliği kaptırdı

Türk kahvesi liderliği kaptırdı

Türkiye’de hızla yayılan kahve zincirleri yıllık kişi başı kahve tüketimini son 5 yılda 595 gramdan 1.1 kilograma çıkmasını sağladı. Ancak bu dönemde Türk kahvesi zirvedeki yerini filtre kahveye kaptırdı ve pazar payı yüzde 75’lerden yüzde 45’lere kadar düştü. Toplam kahve tüketiminin 94 bin tona ulaştığı Türkiye’de hedef, kişi başı dünya ortalaması olan 7 kilogramı geçmek. / Murat Gülderen'in haberi...
Adriana Lima'nın evinde Metin Hara'dan geriye sadece o kaldı!

Adriana Lima'nın evinde Metin Hara'dan geriye sadece o kaldı!

Adriana Lima, eski aşkı Metin Hara sayesinde keşfettiği Türk kahvesinden vazgeçemedi
Türk kahvesi diyeti 7 günde 7 kilo zayıflatıyor!

Türk kahvesi diyeti 7 günde 7 kilo zayıflatıyor!

Yeterli miktarda tüketildiği takdirde hem vücuda hem de cilde faydası olan Türk kahvesi, aynı zamanda zayıflatıcı bir etkiye de sahiptir. Peki Türk kahvesi nasıl zayıflatıyor, hangi etkilere sahip ve nasıl tüketilmeli? İşte cevapları...
Çay ve kahve sınava girse hangisi sınıfı geçer? (5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü)

Çay ve kahve sınava girse hangisi sınıfı geçer? (5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü)

Çayı da kahveyi de çok severek içiyoruz, hatta ikisi de milli içeceğimiz sayılır. Üstelik bugün Dünya Türk Kahvesi Günü. Peki çay mı daha faydalı yoksa kahve mi? Hangisinin vücudumuza zararı daha fazla? Bakalım çay-kahve yarışının galibi kim?
Yıllardır yanlış pişiriyormuşuz!

Yıllardır yanlış pişiriyormuşuz!

Ünlü aşçı Mehmet Gürs, kahvenin yıllar boyunca yanlış pişirildiğini bu nedenle de tadının bozularak acılaştığını söylüyor. Peki Türk kahvesi nasıl pişirilir? Türk kahvesini doğru pişirme tekniklerini ünlü aşçı Mehmet Gürs anlatıyor. İşte Türk kahvesini pişirmede doğru bilinen yanlışlar!
Türk kahvesine tescil başvurusu

Türk kahvesine tescil başvurusu

Türkiye'de yetişmeyen bir ürün olduğu halde pişirme yöntemiyle dünyaca meşhur olan Türk kahvesinin tadının koruma altına alınması için İzmir Ticaret Odası (İZTO) tarafından coğrafi işaret tescil başvurusu yapıldı
Dev cezvede pişirilen Türk kahvesini bin kişiye ikram ettiler

Dev cezvede pişirilen Türk kahvesini bin kişiye ikram ettiler

İzmir Kahve Festivali'ni düzenleyen şirketin ortağı Şahin Aydoğan, "İlk yıl 18 bin 336 ziyaretçimiz vardı, 2017'de 31 bin 244'e çıktı. Bu yıl 40 bine yakın ziyaretçi bekliyoruz." dedi
İçtiğiniz kahvenin telvesini sakın atmayın!

İçtiğiniz kahvenin telvesini sakın atmayın!

Türk kahvesi ya da filtre kahve yaptıktan sonra ortaya çıkan telveyi çöpe atmak yerine çeşitli alanlarda yeniden kullanabilirsiniz. Öğütülmüş kahve çekirdekleri, demlendikten sonra içerisindeki yağ ve aroma büyük ölçüde suya geçse de, telvede yeterli miktarda yağ ve koku kalır. İşte geriye kalan bu doğal malzemeyi farklı yerlerde değerlendirmeniz mümkün. İşte onlardan bazıları...
Özge Ulusoy'un sırrı: Türk kahvesi

Özge Ulusoy'un sırrı: Türk kahvesi

Manken Özge Ulusoy (35) cildinin pürüzsüzlüğünü Türk kahvesine borçlu olduğunu söyledi
İyi bir Türk Kahvesi nasıl yapılır?

İyi bir Türk Kahvesi nasıl yapılır?

Çoğumuz Türk Kahvesini iyi yaptığımızı iddia ederiz peki gerçekten iyi yapıyor muyuz, iyi bir Türk kahvesi nasıl yapılır, yaparken nelere dikkat edilmelidir? Kahve Uzmanı Yunus Çakmak ‘’Biliyor musun?’’ için uygulamalı şekilde anlattı; İyi bir Türk Kahvesi yapabilmekte en büyük etken kahvemizin taze öğütülmüş olmasıdır. Taze öğütülmüş 5-7 gr. kahvemizi cezvemize ilave ediyoruz. Daha sonra 40-50 derecelik ılık suyumuzu bir buçuk bardak ortalama suyumuzu koyup tahta kaşığımızla 15-20 saniye karıştırıyoruz. Ocağımızı açıp kahvemizi bırakıyoruz. Ortalama 1 buçuk dakikayı geçmeyecek şekilde pişirip fincanımıza alıyoruz. Eğer pişirme süresi 1 buçuk dakikayı geçerse kahvemiz yanar, kahvenin tatsal profili ölür. Bakır ya da gümüş cezve tercih etmeliyiz. Kahveyi muhakkak tahta kaşıkla karıştırmak gerekir. Kahve köpürür köpürmez almak gerekir. Kahvede köpük olmaz, kaymak olur. Köpüklü kahve bayat kahveden yapılır. Taze kahveden krema çıkar. Koyu kahve içmeyelim midemiz için zararlı olabilir. Tat alamayız. Ayrıca kahveyi fincana koyar koymaz içememek gerekir yaklaşık 30-40 saniye beklemekte yarar vardır. Kahvenin gerçek aromasını hissetmek için içmeden önce ağzımızı su ya da soda ile çalkalamak gerekir.