Turşu Suyu

Turşu Suyu Haberleri

Son dakika turşu suyu haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan turşu suyu gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan turşu suyu haber sayfamızda...
Görünce burun kıvırıyoruz ama antioksidan deposu! Pazarda gören kapış kapış alıyor: Organları demir gibi yapıyor

Görünce burun kıvırıyoruz ama antioksidan deposu! Pazarda gören kapış kapış alıyor: Organları demir gibi yapıyor

4.01.2024
Kış ayları geldiğinde sofraların olmazsa olmazı olan ve her yemeğin yanına yakışan turşular tezgahlarda yerini aldı. Bağışıklık güçlendirici ve antioksidan özelliği ile kapış kapış satılan turşular, sağlığa faydalarıyla da dikat çekiyor. Özellikle bu yıl vatandaşlar çeşit çeşit turşulara yoğun ilgi gösteriyor.
Turşu kurmadan önce bu sırrı öğrenin! Kütür kütür lezzetti turşu yapımı: İçine 1 tane ekleyince lezzetini 2'ye katlıyor

Turşu kurmadan önce bu sırrı öğrenin! Kütür kütür lezzetti turşu yapımı: İçine 1 tane ekleyince lezzetini 2'ye katlıyor

4.12.2023
Turşu, genellikle sirke, tuz ve çeşitli baharatlarla marine edilerek hazırlanan fermente sebze veya meyvelerden oluşan bir yiyecek. Türk mutfağında yaygın olarak kullanılır ve genellikle salatalık, lahana, havuç, yeşil biber gibi sebzelerle yapılır. Turşu yapımında kullanılan asit, genellikle sirke veya limon suyudur ve bu asitlik, mikrobiyal büyümeyi engelleyerek gıdaların daha uzun süre saklanmasını sağlar. Ayrıca, fermente gıdalar probiyotik özellikler taşıyabilir ve sindirim sistemine faydalı olabilir. Turşunun ekşi ve baharatlı lezzeti, Türk mutfağında öğünlerin yanında ya da meze olarak servis edilirken popüler bir seçenektir. Kütür kütür bir turşu yapmak istiyorsanız bu önerileri deneyebilirsiniz.
Uzmanlar uyardı: Turşunun evde yapılanı makbul

Uzmanlar uyardı: Turşunun evde yapılanı makbul

8.10.2023
Turşu tüketimi kış mevsiminde arıyor. Yemeklerin yanında tüketilen turşu, metabolizmanın çalışması için de çok faydalı. Uzman isim yapıldığı yiyeceğe göre faydası artan turşunun tüketilmesindeki püf noktalarına değindi.
Şiddete karşı her kulaç bir tokat

Şiddete karşı her kulaç bir tokat

24.09.2023
Sporcu İrem Sönmez Cumhuriyet'in 100'üncü yılında kadına yönelik şiddete farkındalık yaratmak amacıyla 24 saat aralıksız yüzdü. 1 gün sonra denizden elindeki Türk bayrağı ile alkışlar eşliğinde karaya çıkan Sönmez, kulaçlarıyla şiddete tokat gibi yanıt verdi.
Evde konserve yaparken sağlığınızdan olmayın

Evde konserve yaparken sağlığınızdan olmayın

19.09.2023
Evde doğru hazırlanmayan konservenin hayati risk taşıdığını belirten Prof. Dr. Vedat Göral, “Botulizm bakterisinin ürettiği güçlü toksin, çift görme, ağız kuruluğu, halsizlik, baş ağrısı gibi ilk belirtilerden sonra ishal ve kusmaya neden olur; kalp ritim bozuklukları ve solunum felcine yol açarak hastayı ölüme sürükleyebilir. Özellikle büyüklerimiz evde yapılan turşu gibi ürünleri üstleri küflense de yıkayıp tüketiyor. Bu ürünler tüketilmemelidir” dedi.
Cihangir'in yenisi By Muzaffer

Cihangir'in yenisi By Muzaffer

17.09.2023
Leziz meze, balık, et ve farklı tatları geleneksel meyhane atmosferinde yiyip, canlı müzik, fasıl ya da eski meyhane şarkıları dinleyerek keyifli bir gece geçirmek isteyenlere önerim, Hacer Karakuş’un bir ay önce Cihangir’de açtığı By Muzaffer olacak. Mekan, meşhur Firuzağa Camii’ye inen yokuşun hemen solunda. By Muzaffer’in girişinde açık mutfak ve bir bar var. Üç-dört basamak merdiven çıktıktan sonra sizi eskiden bahçe olan ama şimdi çatısı açılır kapanır camla kapatılmış, içinde hâlâ canlı ağaçları barındıran harika bir mekan karşılıyor.
Dizi fanları

Dizi fanları

13.09.2023
Yıllarca ‘Aşk-ı Memnu’nun çekildiği evi ziyaret edenlerin çocukları da onların izinden gidiyor ve ‘Dönence’, ‘Ya Çok Seversen’ gibi dizilerin adanmış fanları olarak sosyal medyayı kasıp kavuruyor! Tüm popüler dizilerin inanılmaz sadık bir hayran kitlesi var. Bunlar hem sosyal medyada örgütleniyor hem de gerçek hayatta! Öyle ki Twitter’dan falan tanışıp bir araya gelip dizi setlerinin önünden kamp kuruyorlar. İçeri girip çıkanlara yalvardıkları bile oluyor “Ne olur bizi de al abla” diye. Tüm gün kapıda bekliyorlar belki bir umut hayranı oldukları ünlüyü yakalayıp bir fotoğraf çektirirler... Sosyal medyada ise işin boyutları hepimizi şaşırtacak noktada. O dizi ya da oyuncusu hakkında en ufak negatif bir yorum yaparsanız hepsi organize şekilde üzerinize çullanıyor. Hatta o kadar sahiplenmişler ki işi hakarete kadar götürüyorlar. Sanmayın ki bu dizileri ev hanımları işlerinden arta kalan zamanlarında izliyor. Çoğu lise ve üniversite öğrencilerinden oluşan bu kitle önce televizyondan izliyor diziyi sonra da bununla yetinmeyip birkaç kez daha YouTube’dan! Sonraki bölümde neler olacağı hakkında tartışmalar başlatıp, ne olması gerektiğiyle ilgili bazen yapımcıya kadar giden taleplerde bulunuyorlar. Ben bu azmi ilgiyle izliyorum. Böyle bir kitle yaratabilecek kadar iyi yazılıp çizilen dizilere de şapka çıkartıyorum.
Kışın tüketenler doktor yüzü görmüyor!

Kışın tüketenler doktor yüzü görmüyor!

16.12.2022
Kışın artış gösteren hastalıklar yaşam kalitesinin düşmesine neden oluyor. Grip, soğuk algınlığı nedeniyle birçok kişi iş ve okula gitmekte zorluk çekiyor. Bu tarz hastalıklara yakalanmamak için bağışıklığı güçlü tutmak ve kalabalık ortamlarda korunmak oldukça önem taşıyor. Hemen hemen her evde bulunan bir içecek birçok hastalığın şifası oluyor.
En iyi doğal probiyotik! Sindirim sistemine turşu dopingi!

En iyi doğal probiyotik! Sindirim sistemine turşu dopingi!

14.12.2022
İçeriğinde yer alan ve yararlı bakteriler olan probiyotikler ile prebiyotik lifler bağırsak florasının zenginleşmesini sağlıyor ki bu da güçlü bir bağışıklık sistemi anlamına geliyor. Sindirim sistemini güçlendiriyor, kanserden koruyor! Posta.com.tr okurları için turşu suyunun faydalarını derledik.
Kurban Bayramı'nda İstanbul'un tadını çıkarın! Müze saatleri...

Kurban Bayramı'nda İstanbul'un tadını çıkarın! Müze saatleri...

8.07.2022
Kurban Bayramı için İstanbul'dan çok sayıda vatandaş tatil bölgelerine ve memleketlerine akın etti. Tatile gidemeyecek olan İstanbullular için ise en güzel zaman bayramlar… İstanbullular bayram tatili boyunca İstanbul’un ve yakın bölgelerin keyfini çıkarabilecek. Bayram boyunca açık olan müzeler ziyaret edilebilecek.
Yeni başlayanlar için İzmir

Yeni başlayanlar için İzmir

7.10.2021
Sevgili dünlük, yaşadığım şehri 3500 yıl önce, Anadolu’dan at sırtında gelen amazonlar kurdu. Kadifekale’den şehri izleyip, Meles çayı kenarına indiler. Uzun boyları, yanık tenleri ve güzel saçlarıyla bilinen bu savaşçı kadınların kraliçesi Smyrna’dan aldı ismini İzmir. İzmir hakkında yazan her sanatçı, bu kadınların şehri dişileştirdiğini söylüyor. İzmir’de yaşayanların da her yeni gün bu gerçeği gözleriyle gördüğü aşikar.
Spor yaptıktan sonra neden turşu suyu içmelisiniz?

Spor yaptıktan sonra neden turşu suyu içmelisiniz?

31.05.2021
Spor sonrası vücudun toparlanmasını sağlayacak içecekler tüketmek çok önemli. Çoğu kişi bu ihtiyacını enerji içecekleriyle karşılıyor. Ancak daha sağlıklı yöntemlerle de kaybedilen enerjiyi geri kazanmak mümkün. Salatalık turşusu suyu, bu durum için son derece ideal...
Bayram yeri

Bayram yeri

4.03.2021
Sevgili dünlük, üç gün önce kontrollü normalleşme sürecine giren ülkemizin belki de en coşkulu şehirlerinden birinde yaşıyoruz. En sevdiğimiz lokantalara, kahvecilere kavuştuğumuz günler yaşıyoruz. Mutlu insan yüzleri görmeyi ne kadar çok özlemişiz.
Hem deva hem bedava

Hem deva hem bedava

8.01.2021
Sevgili dünlük, seni bilmem ama ben, son günlerde hep özlem çekiyorum. Sevdiğim restoranlara gitmeyi, “acaba biri hasta mıdır” diye düşünmeden ağız dolusu gülmeyi, seyahat etmeyi, yeni yerler keşfetmeyi, size farklı rotalar önermeyi çok özledim. Ancak malum sebeplerden, sürecin sonunu kestirmek neredeyse imkansız.
Turşu suyunun 8 inanılmaz faydası

Turşu suyunun 8 inanılmaz faydası

23.12.2020
Turşu suyu limonla mı yapılır sirkeyle mi? Münir Özkul ve Adile Naşit, Neşeli Günler filminde bunun tartışmasını zaten yaptı. O yüzde şimdiki konumuz bu değil :) Hangisiyle yapılırsa yapılsın turşu suyunun sağlığa inanılmaz faydaları var. İşte kabızlıktan kas ağrılarına, bağışıklık sisteminden zayıflamaya kadar severek tükettiğimiz turşu suyunun faydaları...
Karnabahar turşusu nasıl yapılır? Karnabahar turşusu tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası

Karnabahar turşusu nasıl yapılır? Karnabahar turşusu tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası

18.12.2020
Özellikle kış aylarında bol bol tüketilen turşu, karnabahar turşusu ile enfes bir lezzete sahip oluyor. Turşu sevenler karnabahar turşusu nasıl yapılır merak ediyor. Şifa deposu olan karnabahar turşusu tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası...
Koruk nedir? Koruk suyu nasıl yapılır? Koruk turşusu nasıl yapılır?

Koruk nedir? Koruk suyu nasıl yapılır? Koruk turşusu nasıl yapılır?

11.11.2020
Sıcak yaz aylarında Ege’de sıklıkla tüketilen koruk suyu hem serinletici içecek olarak hem de yemeklerdeki kullanım şekliyle son yıllarda sofralarda yerini aldı. Ege dışında pek bilinmeyen koruk suyu, aslında asırlardır geleneksel Türk mutfağının içinde yer alan turşu suyu. Peki, koruk nedir? Koruk suyu nasıl yapılır? İşte koruk ile yapabileceğiniz tarifler…
Ömür Özdemir: Sosyal medyada herkesin bir stratejisi vardır

Ömür Özdemir: Sosyal medyada herkesin bir stratejisi vardır

4.05.2020
Ömür Özdemir, namıdiğer CeriLevis, sosyal medyanın ilk ünlü isimlerinden. Twitter’da yazdığı komik tweet’lerle herkesin dikkatini çekmeyi başardı ve kendi deyimiyle o alanı, amaca giden yolda araç olarak kullandı. Başından geçen bahtsızlıkları anlattığı kitabı ‘Fazla Şaapma’ film oldu. Filmin vizyon tarihinin ertelenmesi, sektörün durumu ve sosyal medya üzerine konuştuk. Oya Çınar / oya.cinar@posta.com.tr// #pazartesipostası
Akşam Postası | 9 Mart 2020

Akşam Postası | 9 Mart 2020

9.03.2020
Türkiye ve dünya gündeminde neler olduğunu özetledik. İşte bir bakışta bugün...
Canan Karatay'ın açıklamasının ardından turşu satıcıları bayram etti

Canan Karatay'ın açıklamasının ardından turşu satıcıları bayram etti

9.03.2020
İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay'ın, “Korona ve enfeksiyonlardan korunmak için ev sirkesi, ev yoğurdu, ev turşusu, turşu suyu tüketin" açıklamasından sonra özellikle lahana turşusunda talep patlaması yaşandı.
Canan Karatay'dan şaşırtan açıklama: Maraş paça Koronavirüsünü önler

Canan Karatay'dan şaşırtan açıklama: Maraş paça Koronavirüsünü önler

5.02.2020
İç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, viral bir enfeksiyon olan yeni tip koronavirüsün korkulacak bir şey olmadığını öne sürerek "Vücudumuzun direncini kırmazsak hastalanma olmaz. Bütün mesele budur. Korona ve enfeksiyonlardan korunmak için ev sirkesi, ev yoğurdu, ev turşusu, turşu suyu tüketin. Korona diye çıkardılar ama merak etmeyin gripten farkı yok" dedi.
Kimyasal ilaçlara maruz kalmamak için neler yapılmalı?

Kimyasal ilaçlara maruz kalmamak için neler yapılmalı?

31.01.2020
Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan ilaç kullanımı rakamlarını,Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş yorumladı, öneriler sundu.
Türk sinemasının en önemli platolarından: Simenoğlu Köşkü

Türk sinemasının en önemli platolarından: Simenoğlu Köşkü

23.12.2019
Türk Sinema tarihinin en önemli platolarından Simenoğlu Köşkü, severek izlediğimiz birçok Yeşilçam filmine ev sahipliği yaptı. Aynı ihtişamıyla Yeşilköy İstanbul Caddesi’nde selamlıyor sevenlerini.
Böbrek sağlığı için önemli uyarı: Turşuyu daha az tuzla yapın

Böbrek sağlığı için önemli uyarı: Turşuyu daha az tuzla yapın

18.12.2019
Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, fazla tuz tüketiminin böbrek sağlığını bozabileceğini belirterek, "Bu konuda ev hanımlarına tavsiyelerimiz şudur; siz siz olun özellikle turşuyu daha az tuzla ve mümkün mertebe suda daha az eriyen kaya tuzunu kullanarak yapın." dedi.
Yiyeceklerin artıklarını da yemeyi denediniz mi?

Yiyeceklerin artıklarını da yemeyi denediniz mi?

31.10.2019
Karpuzunuzun çekirdeklerini çıkarıp atıyor musunuz? Bir kerevizi gövdesinden ayırıp yeşil saplarını atıyor musunuz? Bir elmanın çekirdeği yemeye cesaretiniz var mı? Son gıda trendine göre, - yukarıdakilerin tümü dahil olmak üzere - yemeğimizin her lokmasını yemeliyiz. Eko-savaşçı yemek bloggerları ve yiyecek israfımızı en aza indirgemek amacıyla yeni tarifler icat eden yazarlar sürdürülebilir beslenme konusunda hayli ilginç adımlar atıyor. İşte sürdürülebilir beslenme ile tasarruf sağlayacak ilginç fikirler…