Cinsel ilişki sonrası kanama

Cinsel ilişki sonrası kanama

25.01.2021
Cinsel ilişki sonrası kanama, kadınları haklı olarak korkutur. Hele de bekaret söz konusu değilse. Paniklemeden jinekolojik muayene için randevu alın ve ne olur sağlığınıza ilişkin hiçbir sorunu ertelemeyin. Ve unutmayın ki cinsel sağlığınıza dair kaygı seviyenizin yükselmesi, cinsel yaşamınızı da son derece ciddi boyutlarda etkiler.
Hamilelikte cinsellik kısıtlaması çiftlerde aldatmaya neden oluyor

Hamilelikte cinsellik kısıtlaması çiftlerde aldatmaya neden oluyor

2.01.2021
Hamilelik döneminde çiftlerin cinsel ilişkiden uzak durması gerektiğini düşünülür. Ancak hamilelikte cinsel olarak aktif olmanın mümkün olmadığı düşünmek yanlış bir yaklaşım. Bebeğe zarar verme, hamilelikte cinsel ilişkinin bebek için güvenli olmayacağı düşüncesi çoğu zaman çiftleri cinsel ilişkiden uzak tutar. Hamilelikte cinsel ilişkiye girmenin gebelik sürecini ve bebeği gerçekten etkileyip etkilemediğini Kadın Doğum ve Kadın Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ebru Ünal'a sorduk. Hamilelikte cinsel ilişkiye girilir mi? Gebelikte cinsel ilişki bebeğe zarar verir mi? Hamilelikte cinsellik nasıl olmalı?
Adetliyken hamile (gebe) kalınır mı?

Adetliyken hamile (gebe) kalınır mı?

17.09.2020
Adet döneminin gecikmesi veya cinsel ilişkinin ardından hemen adet döneminin başlaması çiftlerinin kafasını çoğu zaman karıştırır. Hamile kalmak için yumurtlama dönemi içinde cinsel ilişkiye girilmelidir. Ancak hamile kalmak için çabalayan, adet döneminin son günlerinde cinsel ilişkiye giren ve cinsel ilişki sonrası adet kanaması ile karşılaşanlar ‘Adetliyken hamile (gebe) kalınır mı?’ sorusunu merak eder. Peki, bir kadın döneminde nasıl hamile kalabilir? İşte adet dönemi ve gebelik ile ilgili merak edilenler…
Doğum sonrası vajinal kanamalar ne zaman riskli olur?

Doğum sonrası vajinal kanamalar ne zaman riskli olur?

5.08.2020
Doğum sonrası vajinal kanama nedir ve ne zaman riskli olur? Doğumdan sonra ilk 24 saat içeresinde olan kanamalar birincil kanamalarken, doğumdan sonra altı hafta devam eden kanamalar ikincil kanamalardır.
Yumurtalık kanseri hiçbir belirti vermiyor, sinsi ilerliyor

Yumurtalık kanseri hiçbir belirti vermiyor, sinsi ilerliyor

7.02.2020
Östrojen hormonu desteğinin yumurtalık kanserini tetikleyen faktörler arasında yer aldığına dikkat çeken Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı Prof. Dr. Mehmet Karaca, "Hiç doğum yapmamış olma ve ailede, meme ve yumurtalık kanseri öyküsü olan kişilerin hastalığa yakalanma riski yükseliyor." dedi. Prof. Dr. Mehmet Karaca yumurtalık kanserinin belirtilerini ve tedavi sürecini anlattı.
Boş gebelik, dış gebelik değil

Boş gebelik, dış gebelik değil

15.01.2020
Halk arasında boş gebelik ve dış gebelik olarak bilinen durumların aynı rahatsızlık olduğu düşünülüyor ancak sorunları birbirinden farklı kılan özellikler var