Varikosel

Varikosel Haberleri

Son dakika varikosel haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan varikosel gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan varikosel haber sayfamızda...
Çiftler ne zaman tüp bebek tedavisine başvurmalı?

Çiftler ne zaman tüp bebek tedavisine başvurmalı?

18.01.2024
1 yıl boyunca korunmasız düzenli cinsel birlikteliğe rağmen doğal yolla çocuk sahibi olamayan çiftlerin hekime başvurmaları ve üreme sağlığına yönelik kontrollerini yaptırmaları gerekir. Kadın yaşı 35 ve üstü olan çiftlerde ise bekleme süresi 6 ay olarak düşünülmelidir diye belirten Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Aziz Gül; “Belirtilen süreler içinde gebelik elde edemeyen çiftlerde yapılan muayene ve tetkiklerin ardından erkek ya da kadında çocuk sahibi olmayı engelleyen bir durum tespit edilmişse çiftin aldığı tanıya göre tüp bebek tedavisi planlanır. Tüp bebek tedavisi öncesi hastanın problemine göre uygulanması gereken medikal tedavi ya da cerrahi operasyonlar varsa öncelikle onların yapılması gerekmektedir. Sonrasında uygun zamanlama ve atılacak doğru adımlarla tüp bebek tedavisi düşünülebilir” şeklinde konuştu.
Bunları bilelim

Bunları bilelim

15.09.2023
Her gün zevkle yazıyorum size. Asla boşluğa yollamadığım, yerine ulaşacağından emin olduğum mektuplar gibi. Birlikte bilinçleniyoruz. Ama neyi fark ettim biliyor musunuz? Bazı kavramlar, bazılarınız için hâlâ belli belirsiz salınıyor, kayboluyor ortalıkta. Onları yerli yerine oturtup kaldığımız yerden devam edelim öğrenmeye. Kadın doğumda duyduğunuz ‘başlıca’ diyebileceğim terimlerin karşılığını yazmak, bugünün görevi olsun bana. Okumak, anlamak ve yaymak da size. Çünkü biliyorsunuz; bu işte beraberiz.
İnfertilite tedavisinde kullanılan tedavi yöntemleri

İnfertilite tedavisinde kullanılan tedavi yöntemleri

26.08.2023
"İnfertilite ya da halk arasında bilinen adıyla kısırlık günümüzde pek çok çiftin yaşadığı bir sorun haline geldi. Hem kadın hem de erkekte görülebilen infertilite için yaş ve gen faktörü oldukça önemlidir. Peki, İnfertilite (Kısırlık) nedir, nasıl teşhis edilir? İşte infertilite belirtileri, nedenleri ve tedavisi hakkında bilgiler..."
Çikolata kisti hastalığı hakkında tüm merak edilenler

Çikolata kisti hastalığı hakkında tüm merak edilenler

28.07.2023
Prof. Dr. Ali İrfan Güzel, endometriozisin (çikolata kisti hastalığı) üreme çağındaki kadınların yaklaşık yüzde 10’unda, adet sancısı çeken veya çocuk sahibi olamayan kadınların ise neredeyse yarısında görüldüğünü söyledi.
Varikosel problemi olan erkekler çocuk sahibi olabilir mi?

Varikosel problemi olan erkekler çocuk sahibi olabilir mi?

18.07.2023
Bacakta görülen varis hastalığının testiste görülmesi olarak bilinen varikosel problemi, kirli kanın testiste birikmesi ve ısı artışı nedeniyle sperm bozukluğuna neden olmaktadır. Çocuk sahibi olamama sorunu ile doktora başvuran erkeklerin %35-40’ında varikosel tespit edilmektedir diyen Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Erol; “Damar yapısı ile ilgili bozukluklar, varis varlığı, fizyolojik yapıyla ilgili özellikler varikoselin oluşumunda etkilidir. Varikoselin tedavisi cerrahi operasyonla mümkündür; operasyon sonrası artan sperm sayısı ve kalitesiyle gebelik elde edilmektedir” şeklinde konuştu.
Şeker hastalığı  baba olmayı engeller mi?

Şeker hastalığı baba olmayı engeller mi?

18.05.2023
Çocuk sahibi olamama son yıllarda en sık karşılaşılan ve görülme oranı giderek artan bir sağlık sorunudur. Çiftlerin 1 yıl süreyle düzenli ve korunmasız cinsel ilişki yaşamalarına rağmen doğal yollarla bebek sahibi olamaması durumunda kadın ve erkek ayrı ayrı değerlendirmeye alınır diyen Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Erol; “Toplumun %14 ünü etkileyen şeker hastalığı vücudun tüm sistemlerini ilgilendirdiği gibi erkeklerde de ejekülatın(meninin) meni kanallarında toplanması ve boşaltılmasını etkilemekte, aynı zamanda sperm kalitesini de bozmaktadır. Gebeliğe engel olabilecek faktörler ele alınırken diyabetik erkekte boşalma, sperm kalitesinde bozukluk ve hormonal bozukluklar göz ardı edilmemesi gereken konular arasındadır. Buna karşılık ilaçlarını düzenli olarak kullanan, doktor takibini aksatmayan, beslenme ve yaşam alışkanlıklarını değiştiren diyabet hastalarının kandaki şeker düzeyini kontrol altında tutması ve devamında yardımcı üreme teknikleri ile baba olması mümkündür” şeklinde konuştu.
3 boyutlu yazıcı yardımıyla sperm geliştirme çalışmasıyla anne-baba olma umudu

3 boyutlu yazıcı yardımıyla sperm geliştirme çalışmasıyla anne-baba olma umudu

23.05.2022
Medline Adana Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Cem Şah, Kanadalı bilim insanlarının British Columbia Üniversitesinde yeni sonuçlanan bir çalışma sonucunda 3 boyutlu yazıcı yardımıyla kök hücreden sperm geliştirme çalışması başlattığını ve böylece çocuğu olmayan anne ve babalara yeni bir umut doğduğunu söyledi.
Hamile kalamıyorsanız, nedeni bunlar olabilir!

Hamile kalamıyorsanız, nedeni bunlar olabilir!

20.04.2022
Normal doğurgan ve 35 yaş altı çiftlerde, normal sıklıkta cinsel ilişki durumunda aylık gebe kalma oranı yüzde 25. Kısırlık, herhangi bir doğum kontrolü yöntemi uygulamaksızın, 1 yıl süreyle, düzenli ilişkiye rağmen gebe kalamama durumuna deniyor. Kısırlık problemi olan çiftlerin yaklaşık yüzde 30’unda erkekte, yüzde 30’unda kadında ve yüzde 30’unda ise hem erkekte hem de kadında problem bulunuyor. Yüzde 10’unda ise yapılan tetkiklere rağmen bir sorun tespit edilemezse bu grubun durumuna “açıklanamayan kısırlık” adı veriliyor. Peki çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerin çocuk sahibi olamamasında en önemli etkenler hangileri, biliyor musunuz? Uzmanından cevabını aldık. İşte hamile kalmayı zorlaştıran en önemli etkenler...
Tedavi edilmeyen penis eğriliği ereksiyon kaybına yol açıyor!

Tedavi edilmeyen penis eğriliği ereksiyon kaybına yol açıyor!

23.02.2022
Erkeklerde ürolojik problemler, her yaşta ortaya çıkabiliyor. Bazı sorunlar ileriki yaşlarda, bazıları ise ağırlıklı olarak genç erkeklerde görülüyor. Bunlardan biri ereksiyon sırasında peniste ağrı ile kendini belli eden, doktora başvurmak için 6 aydan fazla gecikme olursa ereksiyon kaybı görülmesine yol açabilecek penis eğriliği; bir diğer adıyla Peyronie Hastalığı. Diğer yandan 30 yaşından sonra istisnasız tüm erkeklerde erkeklik hormonu testosteron her yıl yüzde 1 oranında azalıyor. Bunu kontrol etmek için yılda bir kez kandaki hormon seviyelerinin kontrol edilmesi, gerekirse tedaviye başlanması gerekiyor. Uzmanlar, erkeklerdeki en önemli ürolojik sorunların başında gelen penis eğriliği, prostat kanseri, andropoz ve varikosel hakkında önemli bilgiler verdi.
Çocuğu olan erkek sonradan kısır kalabilir mi?

Çocuğu olan erkek sonradan kısır kalabilir mi?

11.02.2022
Çocuğu olan erkek sonradan kısır kalabilir. Daha önce doğal yolla eşini gebe bırakabilen bir erkek, daha sonraki denemelerinde bunu başaramayabilir. Sanıldığı kadar az da değildir, ikinci çocuğa niyetlenen çiftlerde her 10 erkekten yaklaşık birinde bu soruna rastlıyoruz. Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Kaan Aydos, erkeklerde sonradan kısır kalmanın mümkün olup olmadığını ve kısırlığa neden olan durumları tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.
Varikosel nedir? Varikosel tedavi edilebilir mi?

Varikosel nedir? Varikosel tedavi edilebilir mi?

25.01.2022
Skrotum içindeki damarların genişlemesi olan varikosel, bacaklarda görülen varislerden farklı değildir. Yaklaşık altı erkekten birinde görülür, ancak bacaklardaki varislerin aksine, 15-25 yaş arası genç erkeklerde daha sık görülür. Bacaklarda olduğu gibi, varikosel de genellikle zararsızdır, ancak bazı hastalarda; düşük sperm üretimine ve düşük sperm kalitesine katkıda bulunarak kısırlık sorunları ile ilişkilendirilebilir. Üroloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. İlker Çömez, varikosel nedir, belirtileri nelerdir ve tedavisi nasıldır sizler için anlattı.
Erkeklerde varikosel kısırlık nedeni olabilir!

Erkeklerde varikosel kısırlık nedeni olabilir!

26.12.2021
Erkek kısırlığının en sık görülen ve düzeltilebilen nedenlerinin başında gelen varikosel, testisten kirli kanı uzaklaştıran toplardamarların genişlemesi ve bu nedenle görevlerini yerine getirememesidir. Varikosel rahatsızlığının en yaygın belirtileri arasında şişlik, kabarıklık ve testiste ağrı yer alıyor.
Erkeğin ilgisini çekmeye çalışın

Erkeğin ilgisini çekmeye çalışın

15.03.2022
Pek çok kadın, ‘Eşimle mutluyum ama kocam bazen beni reddediyor” diye dert yanıyor. Hanımlar, eşinizi zorlayarak ilişki yaşayamazsınız.
Sayılarla kavga etmeyi bırakın

Sayılarla kavga etmeyi bırakın

10.09.2021
Cinsellikte önemli olan iki tarafın ilişkiden zevk alması. Pek çok erkek bir kez yaşadığı cinsellikle mutlu oluyor. Bazısı fazlasına heves ediyor. Beyler, ikincinin, üçüncünün peşine düşmeyin, bu size bir şey kazandırmaz.
Varise yol açan 6 sebep

Varise yol açan 6 sebep

23.05.2021
Bacaklarda kötü görünüme neden olan, ilerlediğinde ise bacaklarda ağrı, sızlama, yanma şikayetlerine yol açan varislerin en önemli sorumluları kalıtım, hareketsizlik ve şişmanlık.
Doğurganlığın dönmesi 3-4 aya uzayabilir

Doğurganlığın dönmesi 3-4 aya uzayabilir

16.03.2022
İstenmeyen gebeliği önlemek için kadına doğum kontrol hapı öneriyoruz. Bu hapı bıraktıktan sonraki 2 hafta içinde doğurganlık geri dönmeye başlar. Ama bu süre 3-4 aya kadar da uzayabilir. İdeal olanı ilacı bıraktıktan sonra kadının 2-3 kez adet görmesidir.
Çocukların bağışıklığını güçlendirmenin yolları: Demir eksikliği güçsüz düşürmesin

Çocukların bağışıklığını güçlendirmenin yolları: Demir eksikliği güçsüz düşürmesin

19.02.2021
Çocuk sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Banu Yazıcı anlatıyor. Özgür Gökmen Çelenk
Var olan yumurtayı koruyabilirsiniz

Var olan yumurtayı koruyabilirsiniz

18.12.2020
Bazen genç yaşta yumurta fonksiyonları azalıyor. Evli değilseniz, hemen çocuk sahibi olacak durumunuz yumurtalarınızı dondurun. Anne olmak istediğiniz zaman sorun yaşamayın.
Sperm testi nasıl yapılıyor?

Sperm testi nasıl yapılıyor?

25.11.2020
Çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerin tüp bebek tedavisine başvuru yaptıklarında araştırılması ve değerlendirmeye alınması gereken testlerden biri de sperm testidir. Sperm testinin yapılması için uygulama aşamalarını Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi hekimlerinden Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü Başkanı Prof Dr. M. Gürkan Arıkan “Sperm testi nasıl yapılıyor?” sorusuna cevap verdi.
Ağrı bir süre sonra geçer

Ağrı bir süre sonra geçer

16.11.2020
Gebe kalmak isteyen bazı kadınlara yumurta çatlatma iğnesi yapılıyor. Bu nedenle karın ve kasık ağrısı görülebiliyor. Panik yapmaya gerek yok, bu tür ağrılar bir süre sonra kendiliğinden geçiyor. Geçmezse doktorunuza başvurun.
Doğurganlığı etkileyen önemli faktör: Sperm hareketliliği

Doğurganlığı etkileyen önemli faktör: Sperm hareketliliği

28.10.2020
Bugüne kadar doğurganlık konusunda kadının yaşı ve yumurta rezervlerinin durumu her zaman ön plandaydı. Ancak son yapılan araştırmalar gösteriyor ki, yaşam kalitesi ve spermlerinin durumu da doğurganlığı etkileyen oldukça önemli faktörler.
İki tüpünüzü de kaybettiyseniz

İki tüpünüzü de kaybettiyseniz

21.10.2020
Enfeksiyonlar, dış gebelik, hastalıklar nedeniyle kadının iki tüpü de alınıyor. Böyle durumlarda normal yollarla anne olma şansı yok. Sadece tüp bebek yöntemiyle kadın bebeğini kucağına alabiliyor.
Erkeklerde kısırlık yapan hastalıklar

Erkeklerde kısırlık yapan hastalıklar

8.10.2020
Çiftlerin yüzde 15 kadarı kısırdır. Bu durum bir yıl veya daha uzun süredir sık sık korunmasız cinsel ilişkiye girmelerine rağmen çocuk sahibi olamadıkları zaman ortaya çıkar. Bu çiftlerin üçte birinden fazlasında erkek kısırlığı rol oynar. Erkeklerde kısırlık yapan hastalıklar ve kısırlığa neden olan etkenler haberimizde…
Erkek infertilitesinde tele tıp geleneksel muayenenin yerini alabilir mi?

Erkek infertilitesinde tele tıp geleneksel muayenenin yerini alabilir mi?

24.09.2020
Hastaların değerlendirilmesi için standart uygulama, özgeçmiş ve medikal geçmişi, fiziksel muayenesinin yapılması ve ardından gerekirse laboratuvar testlerinin yapılmasıdır. Tele tıbba geçtiğimiz son zamanlarda fiziki muayenenin değeri veya gerekliliği konusu gündeme geldi. Modern testler ve teknoloji ile bu zamanda hala fiziksel muayene gerekli mi? Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Emre Bakırcıoğlu, bu sorunun yanıtını verdi.
Sperm sayısını ve kalitesini azaltan temel faktörler

Sperm sayısını ve kalitesini azaltan temel faktörler

16.09.2020
Çocuk sahibi olmak için psikolojik olarak hazırsın ancak sperm sayının eksik ve kalitesiz olduğundan endişe mi ediyorsun? Testislerin aşırı ısındığında, sen strese girdiğinde ve sperm üretimini engelleyen, cinsel yolla bulaşan bir hastalığın varsa bu sayı düşebilir. Neyse ki sperm sayını arttırmak için yapabileceğin birçok şey var.